Ve středu zajíždíme do dalekého Havířova

Jiří Novotný | 01.11.2016 | |

Ve středu zajíždíme do dalekého Havířova

K a d a ň - V minulém kole se Trhači blýskli cennou výhrou nad Benátkami, které přehráli 4:2. Na tento úspěch budou chtít navázat ve středečním již 20. kole WSM ligy, kdy se představí na ledě Havířova. A bude to více než důležité utkání. Oba celky totiž s 19 body uzavírají tabulku.

 

AZ Havířov

AZet se sice aktuálně krčí spolu s Trhači na chvostu tabulky, povedený úvod ročníku však napovídal lepším výkonům. Havířov vyhrál první dva zápasy, poradil si s Litoměřicemi i silným Kladnem. Krize začala na konci září, kdy zabředl do osmizápasové série porážek, ze které jej vysvobodila výhra v Kladně, následně však podlehl Jihlavě i Slavii. Nicméně minulou středu se vytáhl na Třebíč, smetl ji jasně 4:1.

Havířov patří spolu s Mostem mezi nejméně produktivní celky, dosud nastřílel pouhých 41 branek. S 51 inkasovanými naopak patří mezi premianty horší poloviny tabulky.

V minulém kole havířovští zajížděli do Mostu. Záchranářský souboj jim nevyšel, Most dokázal zvrátit skóre ve svůj prospěch a zvítězil 2:1. Branku Havířova zaznamenal Kalus. „Myslím, že hráči, co se týká defenzivy, plnili domluvené věci na výbornou. Problémem je, že za získaných kotoučů neumíme profitovat. Z řady slušných rychlých brejků chodíme málo do zakončení, hrajeme složitě a to je při naší střelecké potenci velký problém. Tohle je potřeba zlepšit, protože nás čekají zápasy, ve kterých je potřeba bodovat,“ burcoval na webu Havířova kouč Martin Janeček.

Tým Havířova

Brankářskou jedničkou AZetu je ostřílený Marek Laco. 35letý gólman letos nastoupil k 16 duelům s úspěšností 91,68%. Čtyřikrát nastoupil zelenáč Kamil Šimeček a jednou se mihl 17letý Jiří Matoušek.

Nejproduktivnějším zadákem je Marcel Petran, jenž si zatím dokázal připsat 6 bodů (4+2). O bod méně (0+5) má Jiří Krisl, následuje čtyřbodový Daniel Seman.

Nejproduktivnějšími útočníky jsou dvanáctibodoví Daniel Štumpf (6+6) a Antonín Pechanec (3+9). Devět bodů má na kontě Marek Haas.

Zápas

Úvodní buly padne na havířovském zimním stadionu tuto středu 2.11. v 18:00. Připraven bude tradiční online přenos na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM