V sobotu nás čeká Dukla Jihlava. Přijďte fandit Trhačům!

Jiří Novotný | 11.11.2016 | |

V sobotu nás čeká Dukla Jihlava. Přijďte fandit Trhačům!

K a d a ň - V minulých dvou kolech WSM Ligy vyšli kadaňští bodově naprázdno, proto je nejvyšší čas svůj účet v tabulce pravdy rozšířit. Proti však bude Dukla Jihlava, tradiční spolufavorit soutěže. Prestižní zápas s celkem z Vysočiny, jenž psal historii tuzemského hokeje, začíná na kadaňském zimním stadionu tuto sobotu 12.11. v 17:00. Buďte u toho!

 

HC Dukla Jihlava

Našeho sobotního soupeře jistě netřeba blíže představovat, mluví za něj 12 československých titulů. Z výsluní sice ustoupil, ovšem nadále čeří vody druhé nejvyšší české soutěže, kterou se mu podařilo v loňské sezoně ovládnout.

A špatně si nevede ani letos. Po 21 odehraných duelech si drží příjemnou 3. pozici, na vedoucí Kladno, jež má navíc o zápas více, ztrácí pouhé 4 body.

Duklu zdobí příkladná obrana. Dosud inkasovala pouhých 39 gólů, což je nejméně z celé WSM Ligy. Na opačném pólu jsou bohužel naši bojovníci, kteří obdrželi více než dvojnásobnou porci - 81 branek.

Minulé kolo

Ve středu Jihlava přivítala hokejisty Mostu. Do severočeského outsidera se poprvé zakousla v 10. minutě, kdy Pince v mostecké kleci překonal Diviš. Další gól přidali domácí na začátku druhé periody, trefil se Říha. Dukla poté kontrolovala hru a v samém závěru pečetil na konečných 3:0 Skořepa.„ Jsme samozřejmě spokojeni s třemi body, ale ne s předvedenou hrou. Trochu se potýkáme se sestavou, ale dnes třeba dostali příležitost hráči, kteří v průběhu sezony tolik prostoru nedostali. Mohli si o něj říct, ale nepotvrdili to, že si prostor na ledě zaslouží,“ neskrýval rozčarování na webu hcdukla.cz kouč domácích Petr Vlk.

Sestava Jihlavy z duelu s Mostem: Škarek – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný– Protasenja, Skořepa, Čachotský – Stoklasa, Diviš, Březina – Jergl, Jícha, Danišovský – Kondratěv, Čermák.

Běloruské kladivo zpět ve hře

Více než metrák živé váhy a 198 centimetrů. To je běloruský útočník Jihlavy Anatolij Protasenja. Respekt vzbuzující forvard se ve středu vrátil po zranění do první formace Dukly a hned zaznamenal asistenci při třetí Skořepově brance. Protasenja měsíc laboroval se zraněním ruky.

Statistiky Jihlavy

Dukla sází na mladé brankáře Škarka se Svobodou. Čerstvě 17letý talent Jakub Škarek nastoupil jedenáctkrát s úspěšností 92,71%. O zápas méně odchytal Miroslav Svobodu, jenž se pyšní úspěšností zásahů převyšující 95%.

Nejproduktivnějším zadákem je Jíří Říha (5+11). 13 bodu zaznamenal Petr Šidlík.

Králem útočníků je tradičně jihlavské eso Tomáš Čachotský, jenž si ve 21 zápasech dokázal připsat 24 bodů (8+16). S 19 body následuje Josef Skořepa. Daří se i exkadaňské dvojici Diviš - Seman, ti mají po 14 bodech.

O zápase

Zapište si do svých deníčků, že v sobotu v 17 hodiny vyjedou na kadaňskou ledovou plochu naši Trhači! Ani tentokrát se bez vaší pomoci neobejdou. Neopouštějte naši válečníky ve slabších časech a ukažte jim, že vám na kadaňském hokeji záleží. Pro ty, které na hokej nepustí například pracovní povinnosti, bude připraven tradiční online přenos v podání Filipa De Bolle.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM