Každý den pracujeme, abychom sérii porážek zlomili, ubezpečuje trenér Beck

Libor Kult | 08.12.2016 | |

Každý den pracujeme, abychom sérii porážek zlomili, ubezpečuje trenér Beck

K a d a ň - Trhačům se po sérii úspěšných výsledků přelom listopadu a prosince vůbec nepovedl. Tým kouče Jaroslava Becka prohrál šestkrát za sebou a vydoloval z těchto bitev jen jeden bod. Nutno podotknout, že čtyřikrát hráli Kadaňští venku a většina zápasů byla vyrovnaná. Chybělo jen výraznější využívání šancí.

 

Naposledy padli Trhači v Benátkách nad Jizerou, kam se za hráči vydala i hrstka nejvěrnější, čehož si mužstvo podle šéfa střídačky velmi váží, i když to tak na první pohled nemuselo vypadat. „Vzhledem k vývoji utkání a těsné porážce byli kluci bezprostředně po zápase zklamaní, takže někteří naše fanoušky možná nepozdravili,“ připouští Jaroslav Beck.

„Touhle cestou bych chtěl našim fanouškům za jejich podporu v Benátkách poděkovat, protože byli slyšet a kluci je vnímali. Jsem rádi, že za námi vyrazili, i když výsledky nejsou takové, jak bychom si my všichni představovali,“ naráží zkušený kouč na předposlední příčku v tabulce.

Hráči oblékající žlutočerné dresy za sebou mají náročný program čtyři duelů v šesti dnech včetně domácí bitvy s vedoucím českobudějovickým Motorem. Po té se hostující kouč Antonín Stavjaňa ohradil proti způsobu kadaňské hry, což se nepozdává Jaroslavu Beckovi. „Nechtěl jsem to dělat, ale teď bych na jeho slova rád reagoval,“ říká trenérský bard.

„Není to nic proti Tondovi, ale v naší situaci je důrazná a fér hra nutností, abychom se nastartovali. Jsem přesvědčený, že úplně stejné řešení by v obdobné situaci volili kdekoliv na světě. Rozhodčí nás netrestali a my taky nekomentujeme lokty v obličejích nebo zákroky na hlavy našich hráčů, které rozhodčí netrestali a my je máme zdokumentované,“ přibližuje.

„Pokud tohle má být reakce zkušených a vyspělých mančaftů na čistou a bojovnou hru, pak opravdu potěš pánbůh,“ parafrázuje prostějovský rodák vyjádření trenéra Jihočechů.

Trhači se nenachází v komfortní situaci. Na třináctém místě mají jen dva body náskok na poslední Most a na dvanáctý Havířov ztrácí šest bodů. Vážnost současného postavení si uvědomuje i první muž kadaňské střídačky. „Ocitli jsme se ve složité situaci, protože ve Varech i v Chomutově se trochu rozrostla marodka. Když k tomu přidáme naše zraněné, trénujeme ve třinácti čtrnácti lidech, což se do reprezentační přestávky nezmění,“ konstatuje Jaroslav Beck.

„Neutěšenou situaci denně řešíme, ale momentálně je složité stabilizovat tým tak, aby byl více konkurenceschopný. Hráči však makají a pracují dobře, rozhodně nikomu z nás není jedno, co se děje, jak už jsem taky zaslechl,“ vypráví dále.

„Panika a bláznění nám v ničem nepomůžou. Věřím, že už v sobotu se projeví, že k nám přišel Honza Strmeň, který se tu bude i připravovat. Denně pracujeme, abychom sérii nepříznivých výsledků zlomili a pokusíme se vybojovat výhru už v sobotu, i když máme oslabený a pozměněný tým,“ slibuje.

„Rádi bychom ho doplnili, ale limituje nás i ekonomika, na které ztroskotaly například příchody Šagáta, karlovarského Matuše nebo i jiných hráčů. Budeme se rvát bojovat s kluky, které tu máme a věřím, že to zvládneme,“ uzavírá Jaroslav Beck.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM