Nejproduktivnější hráč Jaroslav Kůs: „Všechny moje body bych vyměnil za body do tabulky.“

Tereza Doksanská | 11.12.2016 | |

Nejproduktivnější hráč Jaroslav Kůs: „Všechny moje body bych vyměnil za body do tabulky.“

Kadaň - Nejproduktivnější hráč Kadaně a také nejlepší nahrávač Jaroslav Kůs se opět prosadil. Prosadil se jak gólově, tak i nahrávkou na gól. Trhači se dočkali a nejen zásluhou Jardy Kůse porazili Havířov 5:2.

 

Jardo, podařilo se vám prolomit sérii proher a vyhráli jste nad Havířovem 5:2. Jak důležité jsou pro vás tři body?
Samozřejmě jsou hodně důležité. Po pěti prohrách jsme už potřebovali bodovat a jsem rád, že jsme zabrali. Myslím si, že jsme zabrali v ten pravý čas. Kord proti Havířovu, který je s námi v tabulce, za což jsme za to hodně rádi.

Jak byste zhodnotil tříbodové utkání?
Myslím si, že jsme si pro body šli od začátku zápasu, bylo to i vidět. I přesto, když jsme první inkasovali, dokázali jsme rychle odpovědět a víceméně jsme zápas kontrolovali.

Do vedení šel první Havířov, vy jste dokázali během několika vteřin vyrovnat. Jak moc byl důležitý vyrovnávací gól?
Ono je to takové vtipné, my jsme dostali gól, naše pětka šla hrát, já jsem říkal Nickovi, že jdeme dát gól, což se povedlo. Bylo to spíše štěstí, oni propadli v situaci dva na jednoho a byl z toho gól.

Po vyrovnávacím gólu, který jste vstřelil, jste projel a ukázal jste na havířovské fanoušky. Měl jste obrovskou radost, že?
Ano, měl jsem obrovskou radost. Neukazoval jsem na havířovské fanoušky, ale na maminku, která tam stála. Ukazoval jsem na mamku, takže to nebyla žádná provokace, to já nedělám.

Jak byste celou akci popsal?
Jak říkám, oni tam propadli a myslím, že Radek Havel nahrával Nickovi, jeli jsme dva na jednoho, Nick mi to dal víceméně do prázdné brány.

Jak byste popsal akci, při které Nicolas Hlava vstřelil gól, na který jste mu asistoval? Měli jste to sehrané nebo to byla čistá improvizace?
Nebyla to improvizace. Oni přesilovku nesehráli zcela dobře, já jsem věděl, že Nick tam jede, tak jsem to chtěl vyhodit. Se štěstím to spadlo přímo na hokejku a jel sám, což zakončil gólem.

Ve třetí třetině jste vedli 4:1, bránili jste už jen výsledek nebo jste chtěli zvýšit náskok?
My jsme to nechtěli úplně zavřít, chtěli jsme hrát pořád aktivně, jako celý zápas. Myslím si, že až po pátém gólu jsme trošku polevili, ale to už nevadilo.

Jarda Kůs ale i celý tým slaví vítězství.

Jste nejproduktivnějším hráčem Kadaně, zároveň i nejlepším nahrávačem. Sledujete své statistiky?
Tak sleduji, každý hráč to sleduje. Jsem za to rád, že nějakým způsobem pomáhám týmu, i když si myslím, že by to mohlo být ještě lepší. Já bych klidně ty svoje body vyměnil za body pro tým.

Co říkáte na fanoušky, kteří vás podporovali celé utkání, i když jich nepřišlo mnoho?
Mě přijde, že jich chodí stále stejně. My jsme za ně rádi, tady na zimáku to jde slyšet, že nás podporují. Dneska byli slyšet více než ti havířovští a určitě nám pomáhají.

Ve středu hrajete na Kladně, jak těžký to bude zápas?
Kladno je jeden z favoritů ligy. Co si pamatuji, tak na Kladně jsme hráli pokaždé dobře, a když tam pojedeme s nějakou určitou taktikou, tak je můžeme určitě hodně potrápit.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM