„Ve slepené sestavě to nebylo ono,“ řekl kapitán

Michal Luxa | 16.08.2017 | |

„Ve slepené sestavě to nebylo ono,“ řekl kapitán

L i t o m ě ř i c e / K a d a ň – Ke čtvrtému přípravnému utkání na novou sezónu zajížděli Trhači do Litoměřic, kde podlehli Stadionu 0:3. Kadaňští nastoupili v okleštěné sestavě, jelikož několik hráčů základní sestavy nastoupilo za Chomutov. Trenér Robert Kaše se svými asistenty měl k dispozici pouze tři pětky a to ještě na křídle třetí formace musel zaskočit kapitán Jakub Trefný.

 

První srpnový den začala Trhačům zápasová část přípravy. Svěřenci Roberta Kašeho na úvod v Třemošné zdolali druholigového účastníka. Kadaň si totiž poradila s Klatovy 5:3, když se dvěma zásahy připomněl Jakub Chrpa. Další dva duely se už odehrály před domácími příznivci, ovšem Trhači nedokázali vyzrát na Ústí nad Labem ani německý Bremerhaven. V obou zápasech se černožlutí prosadili pouze jednou a budou se v následujících týdnech muset soustředit hlavně na koncovku.

Čtvrtý přípravný zápas se odehrál v Litoměřicích, kam cestovala okleštěná sestava Kadaně. Černožlutí si v duelu nevedli vůbec špatně, vždyť po čtyřiceti minutách prohrávali pouze jednobrankovým rozdílem. Ovšem v poslední dvacetiminutovce přidal Stadion ještě dva góly a o osudu utkání bylo jasno. Trhači se sice snažili vsítit alespoň čestný úspěch, jenže to se nepodařilo. „Bylo to docela rychlé a hodně se bruslilo. Hráli mladí kluci, kteří chtějí pořád bruslit. Pořád se sehráváme, ale tentokrát jsme byli ve slepené sestavě, takže to nebylo úplně ono,“ hodnotil utkání Jakub Trefný.

Právě náš kapitán prožil v utkání s Litoměřicemi největší změnu. Vždyť Jakub Trefný je již několik sezón pilířem kadaňské obrany. Ovšem z důvodu, že několik jeho spoluhráčů s Chomutovem odcestovalo do Plzně, musel šestatřicetiletý bek zaskočit na křídle třetí formace. „Hrálo se mi dobře. Vůbec mi to nevadilo. Musím se přiznat, že jsem se na to dlouho těšil,“ odpovídal s úsměvem.

Po loňské nevydařené sezóně ukončily Karlovy Vary s Kadaní spolupráci. V kádru Trhačů tak najdeme pouze mladé hráče Chomutova. Většina z nich si sáhla na pohár pro vítěze juniorské soutěže. Dá se tedy říct, že kvalita týmu scházet nebude. „Kluci z Chomutova byli s námi už v minulých letech a určitě chceme, aby jich co nejvíce naskočilo v extralize,“ prozradil nejzkušenější hráč.

V minulém ročníku WSM ligy se Kadani vůbec nedařilo. Vždyť svěřenci Jaroslava Becka bojovali ve skupině o udržení. V té Trhači uspěli a zachránili prvoligovou příslušnost. Do sezóny 2017/2018 jdou s novými trenéry a cílem vylepšit loňské postavení mužstva v tabulce. „Chceme hrát alespoň v polovině tabulky,“ řekl jednoznačně kadaňský kapitán.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM