Kadaň podlehla Litoměřicím i podruhé

Kateřina Kundertová | 29.08.2017 | |

Kadaň podlehla Litoměřicím i podruhé

K a d a ň - Trhači se představili v předposledním domácím zápase přípravy, když vyzvali v odvetě Litoměřice. Po bezbrankové první třetině šli do vedení hosté, kteří čtyři branky rozložili rovnoměrně do dvou dějství. V šedesáté minutě se prosadili i Trhači, konkrétně Tomáš Adámek a Nicolas Hlava.

 
0.kolo, úterý 29.8.2017
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  2:4  (0:0, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 60. Adámek (Tupý), 60. Hlava (Rob) – 31. Jebavý, 31. Pilař, 56. Jirásek (Stříbrný), 57. Helt (Pavlas). Rozhodčí: Petružálek – Coubal, Tichý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát – D. Novák, Cestr, L. Chalupa, Černý, Hlaváček, Lidák – Tůma, Rindoš, Wágner – Hlava, Rob, Chrpa – Krejčiřík, Tupý, Adámek – Hierman, A. Macháček, Szathmáry.
Stadion Litoměřice: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Strejček, Smetana, Jebavý, Jandus – Šesták, Málek, Kalla, Helt, Bílek, Pilař, Miškář, Kantner, Jirásek, Šimeček, Stříbrný, Zajan, Hanták, Komárek.

Komentář k zápasu

Trhači měli vstup do duelu usnadněný, jelikož už od druhé minuty hráli přesilovku. Pohlednou sólo akci předvedl hned vzápětí Jakub Chrpa, jenž si sjel z rohu do středu hřiště, odkud trefil pouze střed brány. Do další nadějné šance se dostali Kadaňští v následující přesilovce, když Nicolas Hlava přihrál křižně na hůl Šimonu Szathmárymu, který netrefil prázdnou bránu.

Na druhé straně mohl otevřít skóre Filip Helt, ale neuspěl. Po nevyužité přesilovce hostů Aleš Pavlas přihrál před brankoviště na Filipa Jiráska, jemuž se tečovat nepovedlo. Závěr třetiny byl plný nepřesností na obou stranách, a tak už k vidění příliš střeleckých možností nebylo.

Na začátku prostřední části v situaci dva na jednoho vzal zodpovědnost na sebe Filip Jirásek, který ale nechal vyniknout Dominika Pavláta. Chvíli poté, co Trhači nevyužili přesilovku, začali tlačit hosté. Nejprve neuspěl se střelou a následnou dorážkou Vojtěch Komárek, kterého napodobil Filip Hanták. Jednatřicátá minuta byla pro Kadaňské osudná.

V přesilové hře Jiří Jebavý využil skrumáže před bránou stejně jako o 45 vteřin později Radek Pilař, který už se prosadil v klasickém počtu hráčů na ledě – 0:2. Hned vzápětí mohl zvýšit Vojtěch Komárek, ale sám na kadaňského brankáře nevyzrál. Ve 37. minutě měl dostatek prostoru Robert Černý, jehož vychytal Milan Klouček. Na druhé straně se Dominik Pavlát vytáhl proti Vítězslavu Bílkovi, který měl na holi třetí litoměřický gól.

Ve 42. minutě František Wágner neprocpal v situaci dva na jednoho puk k Josefu Rindošovi, pak neuspěl střelou z mezikruží. Stejné přečíslení na druhé straně vypadalo nadějněji, ale Vítězslav Bílek z těsné blízkosti přestřelil. Poté, co spálil nadějnou akci před bránou Martin Jandus, se dostala do úniku opět dvojice Wágner–Rindoš, ani tentokrát se nedostali k zakončení. V 54. minutě se po střele Nicolase Hlavy dostal puk na hůl Jakuba Chrpy, jenž minul v jasné pozici prázdnou část brány. O dvě minuty později Filip Jirásek nejprve neproměnil sólo jízdu, ale poté prostřelil kadaňského brankáře do protipohybu – 0:3.

Hned vzápětí Filip Helt zužitkoval přihrávku z rohu a zavěsil do horní části branky – 0:4. Cenou útěchy byly pro Trhače dva góly v samotném závěru. V čase 59:08 Tomáš Adámek projel kolem brankové čáry a rychlou střelou překvapil brankáře Stadionu – 1:4. Devět vteřin před vypršením základní hrací doby upravil na konečných 2:4 z pohledu domácích Nicolas Hlava, jenž jel sám na brankáře, první střelou se neprosadil, ale díky důrazu dotlačil puk do sítě – 2:4.

Kateřina Kundertová

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (SK Trhači Kadaň): „Do zápasu jsme dobře vstoupili. Oba týmy měly dobrý pohyb a bylo to rychlé. Bohužel, neudržíme koncentraci celých šedesát minut. Pokud dostaneme gól, v hlavách se složíme a už nejsme schopní zápas otočit. Nestalo se to poprvé, ale ještě máme čas na tom zapracovat. Na góly se hrozně nadřeme a máme problém, když je nedáme v první třetině.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Od nás byla špatná první třetina, neměli jsme pohyb ani důraz. Několikrát nás podržel Milan Klouček. Do druhé třetiny jsme nastoupili úplně jinak, hráči plnili, co od nich chceme. Zápas jsme zaslouženě vyhráli. Jen škoda konce, chtěli jsme pro Milana nulu, zasloužil si ji.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM