Trhači začínají venku, jedou do Kladna

Sabina Nováková | 08.09.2017 | |

Trhači začínají venku, jedou do Kladna

K a d a ň – Kadaňské Trhače čeká první kolo WSM Ligy, ve kterém projdou těžkou zkouškou. Čeká je totiž venkovní zápas s Rytíři z Kladna. Středočeši budou chtít jistě využít domácí prostředí a získat tři body do tabulky. Duel startuje v 16 hodin na ČEZ stadionu. Pokud zrovna nemáte cestu právě do Kladna, bude k dispozici textový online přenos na onlajny.com.

 

Kladenským se v přípravné fázi příliš nedařilo. Ze sedmi zápasu urvali pouze dvě vítězství. První přípravný zápas odehráli proti Slavii, která dominovala, a Kladno tak jelo domů s prohrou 3:1. Další utkání odehráli hráči proti Karlovým Varům, kdy Lukáš Cikánek udržel čisté konto a pomohl Kladnu zvítězit 3:0. Následovaly tři zápasy, které pro Rytíře skončily smolně. Nezvládli utkáni proti Motoru České Budějovice 1:3, 0:2 podlehli Slavii a na závěr nezdolali ani Karlovy Vary 1:4. Další zápas byl odvetou s Českými Budějovicemi a Kladno odjíždělo z domácího ledu jako vítěz - 3:0. Na závěr přípravy změřili Rytíři síly s extraligovým Litvínovem. Kladno inkasovalo pět gólů a vstřelilo jeden.

V přípravné fázi si nejvíce zastříleli Tomáš Redlich a Jan Kloz, kteří se stali nejlepšími střelci. Tomáš Redlich přidal ke třem gólům jednu asistenci za sedm odehraných zápasů, Jan Kloz z šesti zápasů vytěžil tři góly. Se třemi kanadskými body je následují Adam Kubík a Tomáš Kaut.

    Poslední sestava Trhačů: Dvořák – Chalupa, Buchtela, Trefný, Novák, Blaha, Černý, Cestr, Lidák – Rob, Hejcman, Hlava – Chrpa, Chlouba, Šťovíček – Wágner, Rindoš, Tůma – Adámek, Tupý, Macháček.

    Poslední sestava Rytířů: Kopřiva – Hořava, Zelingr, Štindl, Kehar, Lenďák, Matula, Veber, Štich – Tůma, Machač, Kloz – Pekr, Přikryl, Strnad – Lorraine, Kaut, Svedlund – Zikmund, Kubík, Redlich – Kružík.

Kladno hlásí příchod nových posil, které budou nastupovat za A-tým. Posílilo o dva nové švédské hráče, jedním z nich je forvard Johan Lorraine a druhým Linus Svedlund, taktéž útočník. Další příchod se týká slovenského obránce Martina Lenďáka. Z českých posil jde o brankáře Miroslava Kopřivu, obránce Petra Štindla a útočníky Tomáše Kauta s Danielem Kružíkem.

V loňské sezóně se Kadaňští utkali s Kladnem čtyřikrát a ani jednou nezaznamenali výhru. První zápas v Kladně skončil prohrou Trhačů 2:3, poté i na domácím ledě Kadaň padla 3:5. Kladenští poté znovu využili domácího prostředí a opět Trhačům vstřelili tři góly. Čisté konto udržel v Kadani dobře známý Miroslav Hanuljak. V posledním vzájemném zápase se Kadani podařilo urvat jeden bod do tabulky, když na domácím stadionu prohrála 2:3 až v prodloužení.

Kladenskými Rytíři prošli mimo jiné tři hráči, kteří oblékali ve své kariéře i dres kadaňský. Jmenovat například můžeme Marka Račuka, který v letošní sezóně nastupuje za Znojmo v EBEL lize. Dalším je Miroslav Hanuljak, který před letošní sezónou odešel hrát do německého Freiburgu. Posledním hráčem je aktuální gólman Rytířů z Kladna Lukáš Cikánek, který se v Kadani krátce mihl v sezoně 2011/2012 a zasáhl do dvou zápasů.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM