Podruhé v řadě doma, přijedou Rytíři z Kladna

Sabina Nováková | 15.10.2017 | |

Podruhé v řadě doma, přijedou Rytíři z Kladna

K a d a ň / K l a d n o – Je tu 14. kolo WSM Ligy a s ním i další domácí utkání. Zimní stadion v Kadani bude v pondělí 16. října od 18 hodin hostit Rytíře z Kladna. Zatímco se Kladenským zatím poměrně daří na druhé průběžné příčce tabulky, Trhači se ne a ne vymotat ze začarovaného kruhu neúspěchů. Jejich poměr výher ku prohrám je prozatím 2:11, proto budou chtít třetí výhru vytěžit právě v souboji proti Kladnu před domácím publikem. Oba celky své poslední střety prohrály – Kadaň v základní hrací době proti karlovarské Energii a Kladno v prodloužení na ledě Jestřábů z Prostějova.

 
SK TRHAČI KADAŇ vs. RYTÍŘI KLADNO
14. místo
6 bodů
POZICE2. místo
25 bodů
29:60SKÓRE37:26
V – VP – PP – P
2 – 0 – 0 – 11
BILANCE V – VP – PP – P
6 – 2 – 3 – 1
13,21 % % – 72,31 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 9,80 % – 75,61 %
168 tr. minutTRESTNÉ MINUTY96 tr. minut

KLADNO ZATÍM HLÁSÍ PŘEVAHU VÝHER

Kladenští mají za uplynulou část sezóny na kontě osm výher, z toho jednu v prodloužení a jednu po samostatných nájezdech. Zaznamenali, ale také čtyři prohry, z toho byly tři po ukončení základní hrací části v prodloužení. Zdolat se jim podařilo v základní hrací době na vlastním ledě právě Kadaň 3:2, ve Frýdku-Místku vyhráli 3:0, na domácí půdě přejeli VHK ROBE Vsetín 7:1, v prodloužení vyzráli nad Ústí nad Labem, dále sestřelili Benátky 5:3, o výhře nad Litoměřicemi rozhodly až nájezdy – 2:1 a nakonec zvládli také HC Slavii Praha 2:0 a České Budějovice za stavu 4:2. Příliš se Kladnu nezadařilo například proti Třebíči, kde padlo v prodloužení 2:3, u Západočechů v Karlových Varech si nechalo vzít vyrovnaný stav 2:2 na konečných 2:6 a nakonec nestačilo ani na Prostějov, kde utkání skončilo až po nastaveném čase 3:2 pro domácí.

KADAŇ I KLADNO V POSLEDNÍM VÍKENDOVÉM KLÁNÍ PADLY

Kladenští mají za sebou neúspěšný souboj s Jestřáby z Prostějova, nechali se jimi obrat o dva body do tabulky, a to v prodloužení 2:3. Stav utkání se změnil až ve druhé části hrací doby. Jako první se prosadil kladenský útočník Jakub Strnad. Ve jednatřicáté minutě využili Jestřábi přesilovou hru a srovnali skóre na 1:1 díky Tomáši Divíškovi. O čtyři minuty ho následoval spoluhráč Aleš Holík a poslal Prostějov do vedení 2:1, když taktéž došlo k využití výhody v počtu hráčů na ledě. V jedenačtyřicáté minutě zápasu srovnal Linus Anders Svedlund a zajistil tím bod pro obě strany. O dalším bodu navíc rozhodl v prodloužení Prostějov, když Ladislav Halík po vyloučení Johana Philipa Lorraina vstřelil poslední gól celého klání.

    Poslední sestava Rytíři Kladno:

    Cikánek – Štindl, Kehar, Hořava, Matula, Veber, Štich – Pekr, Přikryl, Strnad – Tůma, Svedlund, Kloz – Kružík, Kaut, Redlich – Lorraine, Zikmund, Bláha.

Jak již víme, Kadaň nastřádala už jedenáct proher z celkových třinácti. Poslední na svoje konto přidala proti Energii. Celý zápas probíhal v duchu převahy právě Karlových Varů, za něž se prosadili Henri Tuominen, Jaromír Kverka, Ondřej Beránek a dvakrát se zadařilo Martinu Kohoutovi. Stav utkání v šestapadesáté minutě hlásil jednoznačnou výhru hostujících hráčů 5:0. Na konci proběhlo neskutečné probrání ze strany Trhačů. Během dvou minut byli schopni nashromáždit tři góly. O ty se postaral jako první František Wágner v šestapadesáté minutě, následovali ho Josef Rindoš v sedmapadesáté minutě spolu s Martinem Tůmou v minutě osmapadesáté. Domácí to nakonec ještě zkusili v šesti, protože se Karlovarští nechali vyloučit, ale ani poslání Štěpána Lukeše na střídačku, ani tyčka v posledních šesti vteřinách nepomohly Kadani k přiblížení k výhře.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Lukeš – Szathmáry, Trefný, Blaha, Buchtela, Kadeřávek, Cestr, Černý – Procházka, Hejcman, Havel – Hlava, Rob, Tůma – Wágner, Rindoš, Krejčiřík – Macháček, Adámek.

RYTÍŘI JAKO JASNÝ VÍTĚZ VE VZÁJEMNÝCH SOUBOJÍCH S KADANÍ

Kadani se v loňské sezóně proti Kladenským příliš nedařilo, padli totiž ve všech zápasech, které se uskutečnily. Poprvé ztratila tři body na ledě Rytířů 2:3, poté před domácím publikem padla 3:5, následovala jednoznačná prohra 0:3 a nakonec 2:3.

KADAŇ vs. KLADNO
T. Dvořák – 88,07 %
Štěpán Lukeš – 84,19 %
BRANKÁŘILukáš Cikánek – 91,53 %
Miroslav Kopřiva – 91,30 %
Luboš Rob
8 (3+5)
PRODUKTIVITA David Tůma
10 (8+2)
L. Rob, D. Hejcman a F. Wágner
všichni 3 góly
GÓLYDavid Tůma
8 gólů
L. Rob a J. Trefný
oba 5 asistencí
ASISTENCEJan Kloz
8 asistencí
Darek Hejcman
142/281 – 50.53 %
VHAZOVÁNÍ Patrik Machač
104/185 –56,22 %
Šimon Szathmáry
14 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STELYPetr Hořava
14 zbl. střel
V. Cestr a J. Trefný
oba 17 hitů
HITYPetr Štindl
20 hitů
Jakub Trefný
22 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYDavid Šafránek
David Štich
12 tr. minut
Roman Chlouba
21:12 min/z
ČAS NA LEDĚPetr Štindl
22:22 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM