Černožluté čeká zkouška proti Slavii

Sabina Nováková | 24.10.2017 | |

Černožluté čeká zkouška proti Slavii

K a d a ň - Trhače čeká další výzva v podobě HC Slavia Praha. V rámci sedmnáctého kola WSM Ligy se ve středu 25. října týmy utkají v Edenu, kde bude úvodní buly vhozeno v 18 hodin. Pražanům se zatím daří a s pětadvaceti body se drží přesně v polovině tabulky. Naopak Kadaň stále nenalezla správný recept na výhry.

 
HC SLAVIA PRAHA vs. SK TRHAČI KADAŇ
7. místo
25 bodů
POZICE14. místo
6 bodů
33:34SKÓRE35:69
V – VP – PP – P
8 – 0 – 1 – 7
BILANCE V – VP – PP – P
2 – 0 – 0 – 14
20 % – 88,14 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 13,43 % – 75 %
167 tr. minutTRESTNÉ MINUTY202 tr. minut

POSLEDNÍ ZÁPASY OBOU CELKŮ

Trhači se utkali před domácím publikem s HC Stadion Litoměřice. I přes dva inkasované góly v první třetině od Denisa Kusého a Matyáše Kantnera Kadaň v následujícím dějství zásluhou dvou zásahů Jana Müllera vyrovnala. Jeden gól v téže části utkání přidali ještě Litoměřičtí, konkrétně znovu Denis Kusý. Do kabin se po druhé periodě odcházelo za stavu 2:3. V poslední části utkání skóroval Vojtěch Krejčiřík a další branku i osobní hattrick mohl přidat Jan Müller, ale trestné střílení mu nevyšlo. Hattrick nakonec dovršil Denis Kusý, který prostřelil Tadeáše Dvořáka pět minut před konce zápasu. Litoměřice tak odjížděly spokojenější po výhře 4:3.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Dvořák – Kadeřávek, Trefný, Buchtela, Blaha, Rašner, Černý, Šesták – Dufek, Kůs, Chrpa – Tůma, Šťovíček, Müller – Hlava, Hejcman, Krejčiřík – Tupý, Szathmáry.

Slavisté vyhráli nad Prostějovem fotbalovým výsledkem 1:0. O jediný gól celého klání se zasloužil pražský obránce Jaroslav Kasík už ve dvanácté minutě. Po zbytek zápasu se tedy výsledek nijak nezměnil, ač to Prostějovští v posledních dvou minutách klání zkoušeli s šesti hráči v poli. Dominik Frodl však odjížděl z Prostějova s čistým kontem.

    Poslední sestava HC Slavia Praha:

    Frodl – Barák, Drtina, Holý, Kasík, Novák, Růžička – Kopta, Nedvídek, Krejčík – Jankovský, Šafránek, Kubica – Ondráček, Šagát, Kadlec – Krliš, Furch, Šteiner.

25 VERSUS 6 BODŮ

Slavia má odehráno šestnáct zápasu. Porážku schytala v utkání proti Českých Budějovic 5:1, s Prostějovem 0:3, dále na domácím ledě proti Frýdku-Místku 0:2 a Třebíči 2:3. Nestačila ani na Karlovy Vary, kdy zápas skončil za stavu 1:5. Další zkoušku nezvládla ani v Kladně a padla 0:2. Po prodloužení si výhru přivlastnily Litoměřice 4:3 a z Havířova „sešívaní“ odjížděli s neúspěchem 0:2. Naopak úspěšní byli Pražané na domácí půdě proti Havířovu 5:1, v Kadani vyhráli 6:3, v Ústí nad Labem těsně 2:1. Před domácím publikem přemohli Přerov 2:0 i Benátky 3:0. A nakonec poslední dva zápasy proti Českým Budějovicím a Prostějovu taktéž vyhráli. V prvním případě 2:1, ve druhém 1:0.

S Trhači se stále nese smůla, jelikož z celkových šestnácti zápasů vyhráli pouze dvakrát, a to na ledě Benátek nad Jizerou 5:3 a doma proti Třebíči 3:2. Zbytek už je bohužel zaznamenán v červených číslech a šťastnějším týmem byl soupeř. Kadaňské potkaly těsné i vysoké prohry. Nejvyšším výsledkem padla proti Přerovu 1:9 a na ledě Ústí nad Labem 2:9.

SLAVIA vs. KADAŇ
Dominik Frodl – 93,31 %
Patrik Polívka – 88,79 %
BRANKÁŘIDvořák – 88,33 %
Štěpán Lukeš – 84,19 %
Jiří Drtina
13 (4+9)
PRODUKTIVITA Darek Hejcman
8 (4+4)
J. Drtina, L. Krejčík a Z. Kubica
všichni 4 góly
GÓLYD. Hejcman a J. Müller
oba 4 góly
Jiří Drtina
9 asistencí
ASISTENCEJakub Trefný
6 asistencí
Lukáš Nedvídek
146/307 – 47.56 %
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
183/350 – 52,29 %
Jiří Drtina
22 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STELYŠimon Szathmáry
14 zbl. střel
Martin Šagát
26 hitů
HITYV. Cestr, J. Trefný a J. Chrpa
všichni 17 hitů
Marek Ryzák
27 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Trefný
22 tr. minut
Jiří Drtina
23:30 min/z
ČAS NA LEDĚRoman Chlouba
21:12 min/z

VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ V AKTUÁLNÍ SEZÓNĚ

Kadaňští již měli tu čest v sezóně 2017/2018 nastoupit proti „sešívaným“. Tento boj však skončil neúspěšně pro Trhače. Prohráli vysoko 3:6 a za domácí se trefil František Wágner, který nebyl daleko od hattricku. Dva góly si připsal ve druhé třetině a v poslední části zápasu mohl přidat třetí. Ten ale nakonec v pětapadesáté minutě zaznamenal Darek Hejcman. Hosté si jeden gól nahnali již v první periodě, kdy skóroval Martin Ondráček, ve druhé dvacetiminutovce ho následoval David Šafránek spolu s Václavem Jankovským. V závěru zápasu se radovali opět za hosty Ondřej Kopta, Václav Krliš a Jiří Drtina.

LOŇSKÁ SEZÓNA PŘÁLA VÍCE SLAVII

Minulý rok se dařilo spíše soupeři, radoval se totiž třikrát ze čtyř možných příležitostí. Nejprve kadaňský A-tým padl v prodloužení 2:3, a ukořistil tak jen jeden bod. Poté se týmy přesunuly na slávistický stadion, kde si výhru opět ohlídali „sešívaní“ a slavili úspěch 3:1. Na domácí půdě se zadařilo konečně Trhačům, když přehráli protivníka z Prahy 2:0 a poslední souboj skončil stejně jako druhý zmíněný, tedy 3:1 znovu ve prospěch Pražanů.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM