Milana Vobořila. V úporném utkání padly pouze dvě branky, obě byly z kategorie těch "šťastných". Oba trenéři po utkání vyzdvyhli opory ve statyních, protože oba gólmani se ve středečním souboji velmi činili a dováděli útočníky místy až k němému úžasu. Proti Kadani se chtěl vytáhnout Pavel Pelán, který je v Třebíči na hostování právě z našeho klubu. Celé utkání dřel a připravil si čtyři vyložené šance, radost měl však jen po té první. Ve zbylých situacích kraloval jen Jaroslav Hübl. " />

S bodem z Třebíče jsme spokojeni

Jindřich Poledna | 22.09.2005 | |



"Přijeli jsme si pro bod a ten máme," byla první věta hodnocení utkání obránce Milana Vobořila. V úporném utkání padly pouze dvě branky, obě byly z kategorie těch "šťastných". Oba trenéři po utkání vyzdvyhli opory ve statyních, protože oba gólmani se ve středečním souboji velmi činili a dováděli útočníky místy až k němému úžasu. Proti Kadani se chtěl vytáhnout Pavel Pelán, který je v Třebíči na hostování právě z našeho klubu. Celé utkání dřel a připravil si čtyři vyložené šance, radost měl však jen po té první. Ve zbylých situacích kraloval jen Jaroslav Hübl.

 
Střelec první ligové branky Kadaně v této sezóně Milan Vobořil byl po utkání s bodem z třebíčského ledu spokojen: "Přijeli jsme si pro bod a ten máme, v prvních dvou třetinách jsme hodně bránili, ztrestal nás Pavel Pelán, který je tu na hostování. Nejhorší z naší strany byla asi druhá třetina, to jsme hráli téměř stále ve čtyřech. Málo jsme bruslili a tím pádem hodně faulovali," ví Vobořil. "Ve třetí části jsme využili jednu pološanci, jsme za ní rádi, škoda jen, že nám rozhodčí neuznali ten druhý gól." Druhá branka Kadaně byla sice krásná, ale uznána nebyla asi po právu. "Byl jsem před brankou a otáčel jsem se pro tečování. Jenže v okamžiku střely do mě obránce strčil a já spadl na brankáře. Rozhodně jsem neměl v úmyslu mu bránit chytání," popsal situaci Marián Meňhart.

Na hodnocení utkání jsme se zeptali i našeho jediného střelce Milana Hahna. "Začátek utkání byl vyrovnaný, jenže jsme opět dostali zbytečný gól, brankář nic neviděl. Domácí nás pak přehrávali, ale naštěstí jsme druhý nedostali, přestáli jsme i půldruhé minuty v oslabení 3 na 5," hodnotil Hahn první třetinu. "V té druhé jsme hráli příliš často v oslabení, měli jsme i několik nepříjemných závarů v naší obranné třetině, ale všechny jsme úspěšně ubráli." Ve třetí třetině dostal exchomutovský útočník krásný pas od obránce, který dokonale využil. "V přesilovce jsem dostal puk do jízdy k mantinelu, vjel jsem do středu a obránci se mi najednou rozestoupili. Se štěstím se do tam dostalo," smál se šťastný střelec. "Bod je zlatý, jsme za něj rádi," dodává na konec hodnocení.

Ani v Třebíči se kadaňskému celku nevyhnula zranění. Třetí třetinu nedohrál Martin Postl. "Protihráč se otáčel, hokejku držel oběma rukama. Dostal jsme přímý zásah do nosu, oka a do spánku," objasnil situaci Martin Postl. Modrá část jeho levé strany hlavy dávala jasně najevo, že ledování obličeje po zbytek třetiny bylo opravdu nezbytné. V prodloužení to nepříjemně vypadalo také s brankářem Jaroslavem Hüblem. Ten dostal ránu ze tří metrů do masky a padl jako podťatý. "Trefil mě pěkně, úplně mi prohnul horní drát masky. Naštěstí nám jen bouly nad pravým obočím, maska se musí opravit, ale jsem v pořádku," prohlásil jeden z nejlepších hráčů utkání, který zápas nakonec i dochytal.

Kadaňský trenér Miroslav Novák byl po utkání s bodem spokojený. "Dvě třetiny jsme hráli hůř než soupeř, ten lépe bruslil a my se nechávali často vylučovat. Vyzdvihl bych výkon brankáře Hübla. Třetí třetinu jsme stáhli sestavu na tři pětky, začali více bruslit a vsítili šťastný gól."
Domácí trenér Josef Horešovský hodnotil utkání takto: "Začátek z naší strany nebyl špatný, vytvářeli jsme si šance, ale dali jen jeden gól. Jednobrankové vedení je ošidné, přijde chyba a je vyrovnáno. Výrazně nás podržel gólman, často jsme přečkali bez úhony šance soupeře. Přesto však přišlo vyrovnání. Prodloužení bylo z naší strany opatrné, bod navíc může hrát v celkovém hodnocení velkou roli. Proto jsme chtěli dát Kadani jen jeden bod."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM