Trhače čeká dlouhá cesta do Frýdku-Místku

Sabina Nováková | 14.11.2017 | |

Trhače čeká dlouhá cesta do Frýdku-Místku

K a d a ň – Devítibodová Kadaň zamíří v rámci dvaadvacátého kola WSM Ligy na led Frýdku-Místku. Vzájemný souboj odstartuje ve středu 15. listopadu v 18 hodin v hale Polárka. Trhači se zatím stále trápí a jejich aktuální příčka je právě tou konečnou v tabulce soutěže. O čtvrtou výhru budou bojovat na ledě farmy třineckých Ocelářů.

 
HC FRÝDEK-MÍSTEK vs. SK TRHAČI KADAŇ
8. místo
33 bodů
POZICE14. místo
9 bodů
50:51SKÓRE46:92
V – VP – PP – P
8 – 3 – 3 – 7
BILANCE V – VP – PP – P
3 – 0 – 0 – 18
15 % – 82,61 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 15,22 % – 74 %
375 tr. minutTRESTNÉ MINUTY248 tr. minut

DOSAVADNÍ BILANCE OBOU TÝMŮ

Frýdecko-místeckým se zatím relativně daří. Drží se na osmém místě se třiatřiceti body. Soutěž je v této části tabulky velmi vyrovnaná a například na čtvrté místo jim chybí pouhé dva body. Svěřenci Jiřího Juříka zvládli již porazit Kadaň těsným výsledkem 4:3, Přerov a na domácím ledě zdolali Litoměřice 5:3. Dále také přemohli Slavii před jejím publikem, Prostějov 4:1, Benátky nad Jizerou v prodloužení, ale také Vsetín 4:3. V Ústí nad Labem po stavu 5:5 rozhodly až samostatné nájezdy a dva body si ponechali rysi - 6:5. Dalšími poraženými byly Karlovy Vary v prodloužení, Přerov a na domácí půdě i České Budějovice.

Porazit Frýdek-Místek se podařilo Karlovarským hned v prvním kole v prodloužení, Kladnu, Havířovu, dále také Českým Budějovicím v prodloužení, vysokou porážku obdrželi Slezané od Třebíče 0:4 a 1:4 od Kladna. Velké množství branek padlo i v utkání s Litoměřicemi a souboj dopadl lépe právě pro Severočechy – 4:6. Před domácím publikem neuspěli hráči Frýdku-Místku se Slavií, dále v Havířově a v poslední bitvě před reprezentační pauzou podlehli v prodloužení Prostějovu 2:3.

Kadaňští stále ne a ne nalézt správný recept na zisk tří bodů. Zatím se jim to podařilo v součtu třikrát. Poprvé se radovali v Benátkách nad Jizerou, když vyhráli v osmém kole 5:3. Dalším úspěchem na kontě byl domácí zápas v rámci jedenáctého kola proti Třebíči, jenž skončil těsně 3:2. Do třetice taktéž těsný výsledek 3:2 přinesl Trhačům výhru v nedávném duelu s Havířovem v osmnáctém kole WSM Ligy.

POSLEDNÍ SOUBOJE PŘED REPREZENTAČNÍ PAUZOU

Frýdek-Místek odjel sehrát utkání na led Jestřábů z Prostějova. Hosté inkasovali hned v osmé minutě, ve druhé periodě vyrovnal osmnáctiletý mladík Jan Kalus. Následovala rána Víta Christova, který poslal rysy poprvé do vedení. Domácí hokejisté skóre dorovnali. Šedesát minut hrací doby tak nestačilo na rozhodnutí zápasu a šlo se do prodloužení. O zisku dvou bodů rozhodli Prostějovští a připsali si třetí výhru v řadě.

    Poslední sestava HC Frýdek-Místek:

    Hlaváč – Kovář, Haman, Ovčačík, Zahradníček, Piegl, Bartko, Stránský – Kalus, Bajtek, Kvasnica – Christov, Kaukič, Kofroň – Raška, Przybyla, Klimša – Kafka, Flok.

I zápas v Kadani proti Benátkám nad Jizerou vypadal nadějně. Adeptem na střelce nejrychlejšího gólu v aktuální sezóně se stal Jaroslav Kůs, který hned v jedenácté vteřině po rozehrání skóroval a poslal Trhače do vedení 1:0. Soupeř během dvou třetin otočil na 2:1, ale Darek Hejcman opět vnesl naději, když se mu podařilo v poslední třetině srovnat skóre na nerozhodných 2:2. Odezva přišla opět od soupeře a dvougólový odskok již Benátkám nad Jizerou zůstal spolu s třemi body. Jednalo se o důležitý zápas, jelikož Benátky nad Jizerou hájily před odehraným zápasem s devítibodovými Trhači předposlední příčku s dvaceti body. Výhra tudíž byla opravdu potřeba, aby se domácí Středočechům přiblížili. Bohužel se tak nestalo a soupeř se posunul na dvanácté místo. Na jeho původní příčku klesl Vsetín s jednadvaceti body.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Dvořák – Trefný, Buchtela, Šesták, Rašner, Kokeš, Blaha, Szathmáry – Hlava, Kůs, Chrpa – Dufek, Rindoš, Müller – Krejčiřík, Hejcman, Wágner – Tupý, Tůma .

SROVNÁNÍ VZÁJEMNÝCH KLÁNÍ

V loňské sezóně si soupeři byli rovni. Nejprve se radovali Kadaňští, když vysoko vyhráli před domácím publikem 6:4 a následně na ledě soupeře získali tři body za stavu 3:1. Karta se však obrátila a z výjezdu do Kadaně urvali tentokrát tři body Frýdecko-místečtí 2:1. Po samostatných nájezdech skončilo klání v hale Polárka 4:3 pro domácí.

Kadaň měla letos již tu čest se s rysy utkat, a to v předehrávce devátého kola. Rysi ale výjezd na severozápad Čech zužitkovali čtyřmi body. Nejprve ubojovali jeden bod v Karlových Varech v prodloužení a Kadaň, ač těsně, porazili 4:3. Do branky se postavil bývalý gólman Trhačů Jan Strmeň a nenechal si vítězství bývalými spoluhráči ukrást.

NOVÉ POSILY RYSŮ NEJSOU TRHAČŮM ANI ZDALEKA CIZÍ

Jména jako Tomáš Harkabus a Martin Osmík se nemusí v Kadani vůbec představovat. Naopak. Oba hráči v loňské sezóně v rámci spolupráce Kadaně s Karlovými Vary oblékali černožluté dresy. Nyní je čeká druhý kout České republiky, kde nastoupí na hostování ve Frýdku-Místku. Obě posily letos působily v Karlových Varech, za které odehrály dohromady deset utkání. Ve většině případů nastupovali oba hráči spíše za druholigový Sokolov. Jednadvacetiletý útočník Martin Osmík v sezóně 2016/2017 nastoupil za Trhače celkem dvaapadesátkrát a nasbíral dvanáct kanadských bodů (6+6). O dva roky starší útočník Tomáš Harkabus oblékl černožlutý dres čtrnáctkrát a zaznamenal sedm bodů (1+6).

Frýdek-Místek vs. Kadaň
Jan Strmeň – 95,06 %
Lukáš Daneček – 90,25 %
BRANKÁŘITadeáš Dvořák – 87,40 %
Štěpán Lukeš – 84,58 %
Milan Mikulík
14 (9+8)
PRODUKTIVITA Darek Hejcman
11 (5+6)
Vít Christov
6 gólů
GÓLYJakub Chrpa
5 góly
Milan Mikulík
9 asistencí
ASISTENCEJ. Trefný, D. Hejcman
6 asistencí
Milan Mikulík
149/336 – 44,35 %
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
225/448 – 50,22 %
René Piegl
18 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STELYŠimon Szathmáry
18 zbl. střel
Milan Mikulík
79 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJan Müller
26 tr. minut
Lukáš Kovář
21:43 min/z
ČAS NA LEDĚ Jakub Trefný
21:02 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM