V pondělí na Kadaň zadarmo

Míša Sládková | 25.09.2005 | |

V pondělí na Kadaň zadarmo

Tento týden nabere kadaňská výprava kurs na druhý konec republiky. Cílem cesty bude stadion Sarezy Ostrava. Severočeši budou možná čelit velké domácí atmosféře. Vedení Sarezy se totiž snaží přivést na utkání s Kadaní více fanoušků a jak jinak toho nejlépe dosáhnout, nežli vstupným zdarma. Zda pomůže ostravskému týmu domácí atmosféra, můžeme zjistit v pondělí. Možnost prvního útoku na bránu budou mít obě mužstva krátce po 17. hodině.

 

Poslední utkání soupeře

V sobotu bojovala Sareza o body na ledě Komety Brno. Svůj cíl viděli jasně a taky si za ním mílovými kroky šli. Ostravští odcházeli do šatny po první i druhé třetině spokojenější než soupeř. Skóre ukazovalo vždy o jeden gól navíc na straně hostí.

Vedení 1:0 se Ostrava ujala brankou Sochorka již v prvním dějství. Ve druhé dvacetiminutovce se Kometě podařilo vyrovnat, ale krátce před sirénou Pazdera nekompromisně zakončil svůj únik.

Závěrečná část začala opět vyrovnávací brankou Komety, která v tu chvíli cítila možnost otočit zápas ve svůj prospěch. Obrana Sarezy nějakou chvíli nevěděla kam dřív skočit. Střely do výsostného území Ostravy létaly ze všech stran. Zanedlouho tak Brněnští vedli již 4:2. Ostravským se ještě podařilo výsledek korigovat gólem Pazdery, ale ani závěrečné power-play nedokázalo změnit, že si Kometa nechala doma všechny tři body.

Zajímavost

Většina týmů má k dispozici dvě barevné kombinace dresů, povětšinou tmavé a světlé. Sareza však má varianty tři. K původní bílé a modré variantě přibyla letos ještě červená.

Mimo hru

V zápase s Kadaní se bude ostravský útok zřejmě stále muset obejít bez Libora Poláška, kterého stále trápí zranění klíční kosti.

Změny v kádru před sezónou

Na trenérské pozici – Post hlavního trenéra převzal Josef Halouzka, který předtím v klubu působil jako trenér juniorů. Díky juniorským dobrým výsledkům vedení klubu předpokládalo, že by mohl být přínosem pro A tým. Jeho asistentem se stal Vlk, bývalý trenér ostravského dorostu. Trenér Halouzka si svého asistenta vybral sám. Bývalý trenér Stránský se po několika měsících u A týmu vrací k tréninku dorostu.

Odchody hráčů – V Ostravě se před sezónou hrála škatulata jak u odchodů, tak u příchodů nových posil. Do Vítkovic si to namířila dvojice Lukáš Chmelíř a Radek Procházka, do Vsetína pak Patrik Valčák a Lukáš Duba. Za hranice na Slovensko odjeli David Mocek, do Trenčína a Michal Grman (Liptovský Mikuláš). Velká opora loňského roku Jakub Gróf odešel zkusit štěstí do Ústí nad Labem, Jana Vrtíka potkáme v Havířově, Dušana Bařicu v Kometě, Roberta Hamrlu v Přerově a Filipa Čecha v Přerově. Hostování ve Valašském meziříčí čeká Radovana Glase a střídavý start v Orlové Jindřicha Kaněru.

Příchody hráčů – Hájit brankovou čáru přišel navrátilec z Ameriky Jakub Čech (Sault Ste. Marie Greyhounds, Kanada). O střeleckou podporu se budou nově starat: Ze Slovenska přišel útočník Libor Polášek. Novými útočníky dále Daniel Boháč, Milan Baranyk (z Komety), Jan Heřman, Marek Badžo, Jaroslav Polák a Jakub Dušek (junioři). Obranné řady již posilují Mojmír Kramný, Lukáš Vnenk, Dušan Brincko, Roman Chatrnúch a Aleš Pazdera.

Cíle soupeře v této sezóně

Loni se Sareza představila jako nováček v první lize, teď tedy vstupují do druhého ročníku a nějaké zkušenosti již přeci jen jsou. Podle slov trenéra Halouzka bude základem hra na čtyři kvalitní pětky. Neméně důležitá je podle něj i kolektivita, bez které není možné vyhrávat. O tom, že se Ostravští svých soupeřů nebojí svědčí i cíl sezóny, jednoznačně play off.

Sestava Sarezy Ostrava z posledního utkání:

Štěpánek - Pazdera, Chartnúch, Holík, Brincko, Ovšák, Vnek, Tesařík, Kramný - Janeček, Sochorek, Šebesta - Heřman, Boháč, Polák - Holuša, Mleko, Baranyk - Badžo, Gelačák.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM