„Porážka mrzí hodně,“ nezastíral Dominik Pavlát

Marcel Holl | 21.12.2017 | |

„Porážka mrzí hodně,“ nezastíral Dominik Pavlát

K a d a ň - Ve středečním 32. kole WSM Ligy proti Motoru dostal v brankovišti příležitost osmnáctiletý Dominik Pavlát, jenž dlouho držel naději na bodový zisk a podruhé v letošním ročníku naskočil proti jihočeskému soupeři. V utkání 32. kola si připsal sedmapadesát zásahů, jejichž úspěšnost činila přes 96 %.

 

Trhači v domácím prostředí sehráli vyrovnaný duel s českobudějovickým Motorem, který je již několik let žhavým adeptem na postup do nejvyšší soutěže. „Byl to hodně těžký zápas. Kluci mi to ale hodně usnadňovali. Snažili se blokovat střely. Je škoda, že jsme prohráli,“ líčil po zápase smutně brankář Dominik Pavlát.

Teprve osmnáctiletý maskovaný muž měl proti druhému celku tabulky spoustu práce a výrazně pomáhal svému celku. „Já jsem se snažil chytat pořád stejně a trefovalo mě to,“ popisoval po zápase.

Již v osmé minutě se dostal v oslabení do samostatného úniku hostující Václav Nedorost, jenž na mladíka v kadaňské brance nevyzrál. „ Já jsem v tu chvíli ani pořádně nevěděl, kdo to je, takže jsem se na to nesnažil ani myslet, že je to zrovna on,“ prozradil s úsměvem .

Ač měla Kadaň zápas rozehraný dobře, nakonec odešla již poněkolikáté v právě probíhajícím ročníku WSM Ligy bez bodů. „Porážka dost mrzí. Vést po čtyřiceti minutách 1:0, pak hned dostat gól. Byla to škoda,“ říkal smutně nadějný brankář.

Trhači po dvou třetinách vedli díky premiérově trefě Aleše Macháčka, jenže zřejmě rozhodujícím momentem utkání dvaatřicátého kola byl začátek části třetí. „Podle mého byla asi rozhodující menší koncentrovanost na začátku třetí třetiny,“ řekl „Domino“.

Dominik Pavlát si seniorskou premiéru užil právě v klání na ledě Motoru a v domácí odvetě šel do branky opět. „Já jsem věděl, že jsem odchytal dobré utkání v Budějovicích, takže jsem se na zápas těšil. Pomohla mi hodně právě ta zkušenost ze zápasu u nich,“ okomentoval své předzápasové pocity.

Mladý gólman pochází z jižních Čech. Je totiž odchovancem Tábora, tudíž pro něj zápasy proti Motoru jsou něco víc. „Bylo to pro mě takové malé derby, chtěl jsem vyhrát,“ odhalil.

Dobré výkony proti kvalitním celkům mohou kadaňský celek nakopnout k lepším zítřkům, s čímž souhlasil i Dominik Pavlát. „Určitě. Se skoro extraligovým mančaftem jsme hráli vyrovnaně. Pokud to půjde takto dál, půjdeme nahoru.“

Po reprezentační přestávce se naplno rozběhly ligové soutěže, i když se nezadržitelným tempem blíží oslava Vánoc. „Doufám, že je strávím na jihu Čech. Zatím ale stále vůbec nevím, jak to bude. Měl bych se to dozvědět v nejbližších hodinách,“ neměl jasno hokejista, jenž by po sezóně mohl být draftován do zámořské NHL.

Ohledně dárků byl Dominik Pavlát poctivý a nemusí vše řešit na poslední chvíli. „Většinu dárku už mám pokoupených. Už mi zbývají jen nějaké drobnosti,“ uzavřel.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM