Trhači se před Vánoci pokusí vyloupit Jestřáby

Sabina Nováková | 21.12.2017 | |

Trhači se před Vánoci pokusí vyloupit Jestřáby

P r o s t ě j o v / K a d a ň – V pátek 22. prosince se Trhači vydají na led Jestřábů z Prostějova, kde odehrají třiatřicáté kolo WSM Ligy – poslední před vánočními svátky. Hanáčtí jsou zatím k nezastavení, jelikož na kontě mají pět výher v řadě a jistě budou chtít přidat i šestou. O totéž půjde ale i Kadani, která od výhry nad Slavií dvakrát prohrála, a to v Havířově a proti Motoru. Zápas startuje v 18 hodin na zimním stadioně v Prostějově.

 
PROSTĚJOV vs. KADAŇ
5. místo
57 bodů
POZICE14. místo
16 bodů
106:79SKÓRE67:126
V – VP – PP – P
15 – 5 – 2 – 10
BILANCE V – VP – PP – P
4 – 2 – 0 – 26
26 % – 85 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 15 % – 76,22 %
449 tr. minutTRESTNÉ MINUTY410 tr. minut

PROSTĚJOV PO POLOVINĚ ODEHRANÝCH ZÁPASŮ

Jestřábi mají za sebou již šest zápasů z druhé poloviny předepsaných utkání. Druhou část začali velmi dobře a ze šesti zápasů prohráli pouze jeden, když padli v sedmadvacátém kole 1:4 na ledě Přerova. Od tohoto klání však vedou šňůru výher, a prosinec je tak pro ně prozatím úspěšný. Na svém ledě zdolali Litoměřice 3:1, z výjezdu do Edenu přivezli těsné vítězství 2:1 a před domácím publikem vyzráli nad Havířovem v prodloužení 3:2. Následovala dvojice venkovních soubojů v Českých Budějovicích a v Benátkách nad Jizerou. Nejprve vysoko vyhráli 4:1 a proti Benátkám nad Jizerou bylo k vidění celkem deset branek. Jestřábi totiž soupeře porazili 6:4.

OHLÉDNUTÍ ZA POSLEDNÍM KOLEM SOUTĚŽE

Prostějovští mají za sebou venkovní souboj s Benátkami nad Jizerou. Nejen, že ho vyhráli, ale jednalo se také o velmi atraktivní zápas. To, že se v první třetině ani jeden z týmů neprosadil, si pak vynahradili soupeři v následujících dvou periodách. Jako první šli do vedení Jestřábi, když se Marek Drtina prosadil v pětadvacáté minutě, za dvě minuty stav vyrovnal Josef Mikyska. V jednatřicáté minutě se zase radovali hosté díky ráně Matěje Zabloudila. Radost vystřídala radost a Prostějov za minutu poslal do odskoku 3:1 Jan Rudovský. Ve druhé třetině se ještě stihl prosadit Tomáš Divíšek, a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:4 z pohledu domácích. Poslední třetinu sice vyhráli domácí, ale na celkovou výhru to nestačilo. V závěru platilo téměř co minuta, to gól. Nejprve se ve čtyřiapadesáté minutě prosadili Jestřábi, za další minutu naopak Lukáš Jašek za Benátky nad Jizerou. V šestapadesáté minutě si soupeři rozdělili po gólu. V poslední minutě závěrečné části na 4:6 ještě stačil snížit domácí Zdeněk Kál, ale víc už k vidění nebylo.

    Poslední sestava LHK Jestřábi Prostějov:

    Neužil – D. Kolář, M. Drtina, Havlík, Rašner, Mikliš, Žovinec, Horyna – Nouza, Divíšek, L. Luňák – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Prokeš, Voženílek, Fiala – Nestrašil, V. Meidl, Zabloudil.

Na druhé straně Kadaň sehrála vyrovnaný duel proti Českým Budějovicím. I tady byla první třetina bez branky, a začalo se tak v podstatě až ve třetině druhé. V té poslal Trhače do vedení Aleš Macháček, který vsítil svůj vůbec první gól za Kadaň. Pokračovalo se ve třetí části, kde už ale Motor zabojoval a poslal za záda Dominika Pavláta tři přesné rány. Díky nim tak odjížděli Jihočeši se tříbodovou výhrou 3:1.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Pavlát – Černý, Trefný, Šefl, Blaha, Szathmáry, Šesták, Kadeřávek – Chrpa, Kůs, Krejčiřík – Procházka, Havlíček, Dufek – Müller, Hejcman, Wágner – Tůma, Tupý, Macháček.

STŘETY TRHAČŮ S JESTŘÁBY

S Jestřáby se Kadani v letošní sezóně příliš nedaří. Jako první vyjeli Trhači do Prostějova, kde v rámci pátého kola WSM Ligy vysoko prohráli 1:5. O jediný gól na straně Trhačů se postaral Jan Havel ve druhé třetině. Druhý souboj se odehrál na půdě černožlutých. Opět ale došlo k porážce, tentokrát 2:4. Po dvou inkasovaných gólech Kadaňští srovnali skóre na 2:2, ale Hanáčtí v poslední dvacetiminutovce uskočili na konečný stav 4:2.

JUBILEJNÍ STŘELEC NOUZA

Zkušený útočník Tomáš Nouza v poslední zápase vstřelil svůj třístý gól ve WSM Lize, zároveň se jednalo o stý gól LHK Jestřábi Prostějov v aktuální sezóně.

PROSTĚJOV vs. KADAŇ
Jakub Neužil – 92,83 %
Dominik Groh – 84,42 %
BRANKÁŘITadeáš Dvořák – 88,41 %
Dominik Pavlát – 94,07 %
Jan Rudovský
36 (11+25)
PRODUKTIVITA Nicolas Hlava
15 (9+6)
T. Nouza, T. Divíšek a D. Dvořáček
oba 15 gólů
GÓLYNicolas Hlava
9 gólů
Jan Rudovský
25 asistencí
ASISTENCEDarek Hejcman
9 asistencí
Tomáš Divíšek
423/710 – 59,58 %
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
322/615 – 52,36 %
M. Drtina, A. Holík a D. Kolář
všichni 22 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYŠimon Szathmáry
21 zbl. střel
Jan Rudovský
69 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Trefný
38 tr. minut
Marek Drtina
22:48 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
21:35 min/z
Foto: Soňa Ohnemichlová
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM