Ondřej Buchtela: „Musíme zabojovat."

Ondřej Bartůněk | 19.01.2018 | |

Ondřej Buchtela: „Musíme zabojovat.

K a d a ň – V rámci čtyřicátého kola WSM ligy zavítali na kadaňský zimní stadion Rytíři z Kladna. Trhači v první dvacetiminutovce drželi se silným soupeřem krok. Poté si však hosté vypracovali třígólový náskok a zbytek utkání už byl v režii hostů. Kladenští nakonec brali tři body za výhru. Do zápasu také zasáhl mladý obránce Ondřej Buchtela, který na ledové ploše strávil celkově 11 minut a 10 vteřin.

 

Trhači do utkání vstoupili aktivně. Nebál bych se říci, že ze začátku byli lepší než Rytíři. Po první inkasované brance však domácí znervózněli. Skóre nedokázalo zachránit ani 36 zákroků Dominika Pavláta. Přesto inkasovali Kadaňští pět gólů. „Prvních deset minut jsme Kladno přehrávali, ale nedokázali jsme vstřelit gól. Jinak náš výkon za moc nestál,“ prozradil mladý obránce.

V jednom týdnu se Trhači utkají hned se třemi soupeři z nejvyšších míst tabulky. Po dvou domácích zápasech, kdy Kadaň čelila Karlovým Varům a Kladnu, bude Severočechy čekat výlet do Přerova, kteří v tabulce drží čtvrté místo. „Snažíme se soupeře dohrávat a hodně bruslit. Nic jiného asi na silné týmy neplatí,“ odtajnil hráč se čtyřkou na dresu taktiku proti mužstvům na čele tabulky.

Ondřej Buchtela byl v prosinci povolán do Litoměřic, kde nastoupil do pěti utkání. Z těch si odnesl dva body za dvě asistence. Průměrně strávil kolem dvaceti minut za zápas na ledě. „Do Kadaně jsem se už těšil. Je to blíž Chomutovu, kde jsem doma,“ uvedl osmnáctiletý hokejista. „V Litoměřicích jsem byl stále na zimním stadionu.“ dodal.

Kadaňský tým v letošní sezóně trápí ofenzíva. Ze čtyřiceti zápasů dokázali hokejisté v černožlutém jen třikrát vstřelit čtyři nebo více branek. „Musíme se více tlačit do branky, ale není to jen o ofenzívě. Dostáváme hodně branek, takže musíme zlepšit i to.“ odpověděl český reprezentant na otázku, na co by se měli Trhači zaměřit do budoucna.

V dalším kole čeká svěřence Miroslava Buchala silný soupeř z Přerova. Ze všech třech střetnutí vyšli vítězně Zubři, nicméně poslední dva vzájemné výsledky přinesli těsnou výhru soupeře 2:1. Z prvního duelu si Kadaň odnesla debakl 1:9. „Je to tým, s kterým můžeme hrát vyrovnanou partii. Myslím si, že proti každému se dá vyhrát. Budeme k tomuto zápasu přistupovat jako ke každému jinému a uděláme maximum pro výhru,“ řekl rodák z Ústí nad Labem.

Do konce základní části zbývá závěrečných dvanáct kol. Trhači momentálně sídlí na dně tabulky. V posledních utkáních však Kadaň stáhla ztrátu na třinácté Benátky nad Jizerou už jen na čtyři body. „Chceme nahnat co nejvíce bodů a zabojovat o to, abychom už nebyli poslední,“ prozradil cíle Trhačů jeden z jejich obránců.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM