Náskok dvou branek k vítězství nestačil

Milan Šebesta | 01.10.2005 | |

Náskok dvou branek k vítězství nestačil

Sobotní derby se dá bezpochyby označit jako proklatě nešťasné pro tým Kadaně. Začátek pro ni sice znamenal vedení o dvě branky, ale jeho konec si asi takto nepředstavovala. Chomutov začal dotahovat krátce po druhé inkasované brance, ale dvoubrankový náskok si Kadaň vydobila zpět na začátku třetí třetiny. Udržela jej však pouhých pět minut. Srovnávací gól padl 34 vteřin před koncem základní hrací doby a znamenal pro hosty ztrátu dvou bodů. V prodloužení se již brankáři překonat nenechali a utkání skončilo smírně 3:3.

 
10.kolo, sobota 1.10.2005
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  3:3p  (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Boušek (Polodna, Révay), 49. Stavenský (Martínek), 60. Mikšovic (Jíra) - 16. Kajer (Vobořil, Oliverius), 34. Tvrdek (Postl, Plaček), 44. Oliverius (Kajer). Rozhodčí: Würtherle - Zítková, Svoboda. Vyloučení: 7:12, navíc Jan Šulc 10 mimut + DKU a Jíra 10 minut (oba CHM) a Postl (KAD) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 400. Střely na branku: 46:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3.
Piráti Chomutov: Podolka - Révay, Černý, Poživil, Martínek, Szakal, Nosek, Kocek, Trefný - Boušek, Šíp, Polodna - Stavenský, Koláček, Malát - Jan Šulc, Kostourek, Pražák - Jíra, Mikšovic, Polanský
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Vobořil, Meňhart, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čůj, Lašek - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Žák, Riečičiar, Postl - Zika, Derfler, Hahn - Hubínek, Tauš, Švejda

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel lépe Kadani. Pomohla jí také přesilová hra už ve 3. minutě, v níž nebezpečně ohrožoval bránu především Kajer. Na opačné straně se tlačil do zakončení Mikšovic, ale obránce Vobořil ho odstavil od puku. Skórovat se nepodařilo o chvíli později ani exchomutovskému Hahnovi, jenž z první zakončoval přihrávku Derflera. V 10. minutě byl ve střelecké pozici faulován Polodna a početní výhodu si mohli vyzkoušet i domácí. Během jejího trvání kadaňským nejvíce zatrnulo při dorážce Šípa. Gól však padl na druhé straně. Vobořilovu ránu od modré usměrnil za Podolkova záda Miloš Kajer - 0:1. Chomutovští v závěru třetiny zvýšili úsilí, avšak kýžený výsledek to nepřineslo. Neujala se ani tečovaná střela Martínka, ani pokus Mikšovice. Po první části tak trvalo těsné vedení žlutočerných.

Ve 25. minutě krásně přiťukl kotouč Jan Šulc do jízdy Kostourkovi, který by se řítil sám na Hübla, kdyby nezazněla píšťalka čárového rozhodčího signalizující ofsajd. Hra dostávala čím dál větší spád, šance se střídaly na obou stranách. Ve 30. minutě vyslal tvrdý projektil na Podolku Riečičiar a z rychlého brejku zkoušel štěstí Jíra. O čtyři minuty později už svítil na ukazateli skóre stav 0:2. To totiž chomutovskou obranu přečíslili Postl s Kamilem Tvrdkem a druhý jmenovaný dokázal svou střelu přesně umístit. S přibývajícími minutami stupňoval Chomutov svou převahu, která vyusítila ve 37. minutě ve snížení. V přesilové hře překvapil Hübla zpoza branky Ladislav Boušek - 1:2. Úpornou snahu domácích o vyrovnání ještě umocnila další početní výhoda v níž si dokázali vytvořit tlak, jenže bez gólového efektu.

Po druhé přestávce přišla pro domácí studená sprcha v podobě třetí obdržené branky. Z ostrého úhlu se prosadil Michal Oliverius - 1:3. Další dobrou střeleckou pozici si vypracoval Švejda, tentokrát ale mířil mimo tyče. Ve 47. minutě napálil zblízka kotouč Trefný, jenže ani on branku netrefil. Poté byla k vidění poněkud netradiční situace, kdy se po sérii vyloučení na obou stranách hrálo plnou minutu a půl 3 na 3. Po návratu prvního vyloučeného hráče Chomutova se domácí radovali z druhého gólu. Martínkovu bombu neudržel Hübl v rukavici a důrazný Stanislav Stavenský doklepl kotouč do sítě – 2:3. V útočném pásmu se nejvíce dařilo zejména Kostourkově řadě. Další šance spálili Pražák a chvíli po něm i Mikšovic. V 55. minutě se před branku tlačil Polanský, znovu však trefil jen připraveného Hübla. Dvě minuty před koncem základní hrací doby našel Šíp ideální nahrávkou volného Bouška, jehož bekhendová střela byla ale příliš vysoká. V samém závěru měli chomutovští znovu výhodu přesilovky 4 na 3 a také tentokrát si s ní poradili. Jíra zpoza branky našel Stanislava Mikšovice, proti jehož střele z „voleje“ byl Hübl bezmocný – 3:3. Do závěrečné sirény zbývalo 34 vteřin.

V prodloužení hrála obě mužstva hodně otevřený hokej a šance se střídaly na obou stranách. Rozhodnout mohl jak domácí Jíra, tak na druhé straně Postl. Žádný puk už si ale cestu do sítě nenašel, a tak první letošní regionální derby skončilo remízou 3:3.

Milan Šebesta, Martin Bocian

Ohlasy trenérů

Ladislav Kubát (Kadaň): „Myslím si, že jsme tady dneska asi mohli těžko vyhrát, od půlky druhé třetiny jsme nehráli v pěti a myslím si, že kdyby se hrálo 5 na 5, tak by asi Chomutov ani nevyrovnal, protože všechny tři branky jsme dostali v oslabení, utkání bylo ze strany rozhodčích velice nepovedený, udělali z toho takovou holomajznu, že se na to ani nedalo koukat, bohužel, mohl to být pěkný zápas."

Vladimír Petrovka (Chomutov): "Naším velkým problémem je první třetina. To je naše slabost, vždy nám dlouho trvá než se rozkoukáme a dostaneme do tempa. Kadaň odehrála první třetinu hodně dobře a moc nám toho nedovolila. To že hrajeme na 4 pětky určitě nemá vliv na dostání se do zápasu, myslím si, že se hráči dostávají do tempa normálně. Chtěl bych pochválit Martina Maláta s Petrem Jírou, je vidět, že se i po delší pauze opět vracejí do své staré formy."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM