Trhači mají trenéra! Tým povede Radek Kampf

Tisková zpráva | 04.09.2018 | |

Trhači mají trenéra! Tým povede Radek Kampf

K a d a ň - Už jen několik dní zbývá do vstupního utkání Trhačů v novém ročníku Chance ligy a nyní je jasné, kdo bude řídit mužstvo ze střídačky. Vedení klubu se dohodlo s Radkem Kampfem, jenž doposud působil převážně u mládežnických týmů Plzně, díky čemuž má zkušenosti s prací s mladými hráči.

 

Třiapadesátiletý rodák z Litoměřic začínal s hokejem právě v tomto severočeském městě na soutoku Labe a Ohře, odkud se vypracoval do nejvyšší soutěže i národního týmu. Mezi tuzemskou elitou hájil barvy Plzně, v reprezentaci zapsal 26 startů a sedm gólů.

V sedmadvaceti letech na vrcholu sil však během ročníku 1991/1992 přišla rána v podobě komplikovaných zranění v důsledku autonehody. Radek Kampf se nevzdal a vrátil se na led během sezóny 1993/1994, když v mezidobí působil jako asistent plzeňského hlavního kouče.

Následně si zahrál nižší soutěže v Itálii, Německu i doma, aby v létě 2000 definitivně ukončil aktivní kariéru. U hokeje však zůstal a postupně trénoval všechny plzeňské týmy, které hrály celorepublikové soutěže. Vyzkoušel si také trénování po boku Radima Rulíka nebo Marka Sýkory u dospělých, vedl i národní tým do 18 let. Nyní bude získané zkušenosti předávat nově sestavenému týmu Trhačů.

„Hledali jsme trenéra, který má zkušenosti s trénováním mládeže i dospělých, což Radek Kampf beze zbytku splňuje. Konzultovali jsme jeho angažování i s lidmi ze svazu, kde taky pracoval. Vzhledem k předpokládanému složení našeho týmu je pro nás ideální a perfektní volbou,“ vysvětluje sportovní manažer Petr Klíma, který bude při zápasech s mužstvem na střídačce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM