Dvě mouchy jednou ranou

Míša Sládková | 03.10.2005 | |

Dvě mouchy jednou ranou

Dalším týmem, který pojede do Kadaně s jasným cílem, zlomit domácí neporazitelnost bude HC Olomouc. Olomoučtí se však budou snažit vítězstvím nad Kadaní prolomit ještě svou vlastní kletbu. Ze zápasů na ledě soupeře se jim totiž ještě nepodařilo přijet o celé tři body bohatší. A v tabulce Kadaňským Olomouc z desátého místa dýchá na krk. Měření sil je naplánováno na 18. hodinu.

 

Poslední utkání soupeře

Kometa, která se v posledních dvou zápasech trápila v sobotu zavítala na olomoucký led. Chuť po vítězství byla veliká. O tom svědčí i první branka Brňanů v sedmé minutě. Do šaten po první třetině však odcházeli veselejší domácí, kterým se podařilo překonat betonového muže Komety dvakrát. O rozvlnění sítě se postarala dvojice Bouz, Ministr.

Rozdíl jednoho gólu rozhodně není nesmazatelný. S podobným heslem vlétli do druhého dějství hráči Komety. Krátce po spuštění časomíry už byl stav vyrovnán na 2:2 a Olomoučtí si museli připadat jako na kolotoči. Střely ze všech možných úhlů a pozic směřovali na domácí branku, ale zvýšit číslo na svém skóre se Kometě do konce třetiny už nepodařilo.

Závěrečná dvacetiminutovka začala poněkud váhavě, nikdo nechtěl zbytečně připravit šanci soupeři. V posledních deseti minutách se ale rozhodlo. Nejprve za Olomouc zvyšoval Najdek a Kometa vrhla všechny své síly do útoku. Ten ale skončil únikem Metličky, který pečetil výhru domácích na 4:2.

Nej v Olomouckém dresu

Po deseti zápasech se na špičce kanadského bodování v Olomouci drží Milan Ministr. Na první příčku stačí tomuto útočníkovi 6 bodů za 4 branky a dvě asistence. Se stejným počtem bodů mu šlape na paty kolega útočník Filip Smejkal (2+4). Pomyslnou bronzovou medaili si hlídá útočník Martin Bouz (2+2). Nejproduktivnějším obráncem je prozatím Ondřej Kříž se čtyřmi body (1+3).

Milan Ministr se logicky řadí na nejvyšší místo i v tabulce střelců a další prvenství sbírá i jako nejtrestanější hráč. Za dveřmi trestné lavice pobýval zatím 14 minut. Dalším hráčem, který v počtech trestných minut dosáhl dvoumístného čísla je Robert Najdek – 10. Nejlepším nahrávačem je Filip Smejkal.

Vzájemná bilance utkání v loňském ročníku

Z loňska si můžeme Olomouc pamatovat jako tým, na který Kadaň nezná jednoznačný recept. Platí to však i naopak. Hned první zápas sezóny byl na ledě Olomouckých. Kadaň si odvážela bod za remízu 2:2. Druhý zápas pod střechou kadaňského stadionu vyšel vítězně pro tým ze severu Čech a to značným rozdílem 4:1. Domácí atmosféra pomáhala i soupeři. V Olomouci Kadaň prohrála 2:4. Poslední vzájemný zápas skončil stejně jako ten první, tedy 2:2.

Nové posily před sezónou

Prišli Jakub Bartoň - přestup Třinec, Martin Bouz - přestup Třinec, Ondřej Kříž - přestup Ústí nad Labem, Štefan Žigárdy - hostování Třinec, Andrej Hebar - hostování Třinec, Tomáš Protivný - hostování Sparta, Jozef Slaninák - hostování Poprad, Martin Malkus - hostování Strakonice, David Adamec - juniorka HCO, Ville Varakas - stř.start Znojmo, Ondřej Šmach - stř.start Znojmo, Josef Vítek - stř.start Třinec, David Všetečka - stř.start Třinec, Tomáš Zbořil - stř.start Třinec

V průběhu sezóny se v olomouckém dresu objevili také dva exkadaňští hráči. Jako první se představil Jaroslav Kreuzman, který dostal od hanáckého vedení měsíc na to, aby ukázal, že stále stačí na první ligu, když se v Kadani neprosadil. Nedlouho po té jej následoval z Mladé Boleslavi také Pavel Metlička. Ten ve středočeském týmu odvedl kus práce, ale vedení klubu před sezónou natolik posílilo útok, že se pro tohoto také exkadaňského borce v sestavě nenašlo místo. Oba spolu hrají ve druhé úderné řadě.

Sestava soupeře z posledního utkání:

Žigárdy - Kříž, Šafařík, Faltýnek, Světlík, Vlček, Bartoň, Šmach, Varakas - Smejkal, Ministr, Bouz - Metlička, Najdek, Kreuzman - Vaškovič, Karný, Hradecký - Žajgla, Slaninák.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM