Čeká nás hodně práce v krátkém čase, uvědomují si Trhači

Klub | 11.09.2018 | |

Čeká nás hodně práce v krátkém čase, uvědomují si Trhači

K a d a ň - Kadaňský hokej se vrátil zpět do rukou lidí, kteří jsou z Kadaně. Zapsaný spolek se dohodl na tom, že Chance liga se bude hrát v ročníku 2018/2019 v Kadani. Tím však práce nekončí, spíš naopak, což si uvědomují i noví představitelé Trhačů.

 

Tím nejvyšším orgánem bude výkonný výbor zapsaného spolku, jehož prezidentem je František Wágner. Sportovní oblast bude řídit Petr Klíma, tiskovým mluvčím bude znovu po čase Michal Voltr. Nyní se rozjíždí akce kulový blesk, během níž musejí všichni zainteresovaní připravit vše pro co nejklidnější průběh úvodu základní části.

Nejdůležitější bude sestavit kádr. „Hráče intenzivně řešíme, abychom byli co nejdříve konkurenceschopní. Můžu naznačit, že oslovíme ke spolupráci extraligové kluby,“ konstatuje Michal Voltr.

Už nyní je jasné, že rekonstrukce se dočkaly kabiny pro hostující tým, příznivci kadaňského hokeje se mohou těšit i na další novinky. „Po dlouhých letech chystáme novinky, které v nejbližší době představíme,“ navnazuje Michal Voltr, ale další chystaná vylepšení zatím nechce víc komentovat.

„Chtěl bych se touto cestou omluvit fanouškům za dlouhé čekání na informace o budoucnosti kadaňského hokeje, ale jednání byla opravdu složitá a k jejich průběhu nebylo možné se jakkoliv vyjadřovat veřejně,“ uvádí Michal Voltr s tím, že vzhledem k okolnostem žádá o trpělivost.

„Všechno se řeší na poslední chvíli před soutěží, takže je pravděpodobné, že výsledky hned nebudou podle očekávání fanoušků,“ uzavírá svou výpověď.

Jaromír Šindel: Nakonec to dopadlo, jak pan Šatník chtěl od začátku

Doba, kdy probíhala jednání, jasně ukazuje, jak náročná byla. S výsledkem nakonec mohou být spokojené obě strany. „Hned po sezóně hledal pan Šatník partnera a nabízel podíl v akciové společnosti, což se nepovedlo,“ přibližuje Jaromír Šindel.

Ten byl přítomný u všech rokování a zároveň vnáší trochu více světla do záležitostí ohledně nabídek práv na Chance ligu jiným subjektům. „V termínu podání přihlášky do soutěže se nenašel nikdo v Kadani, kdo by chtěl za nabízených podmínek převzít provozování první ligy. Z tohoto důvodu jsme oslovili dva kluby druhé ligy. Majitel Šumperka z důvodu finanční nejistoty nabídku odmítl a druhý oslovený SHK Hodonín naši nabídku přijal. Kluby jako Havlíčkův Brod nebo Sokolov nás oslovily z jejich vlastní iniciativy,“ ohlíží se.

„Je nutno připomenout, že právo účasti v soutěži ještě neznamená, že klub bude v následujícím ročníku startovat. Po podání přihlášky začíná každoročně tzv. licenční řízení, ve kterém klub musí splnit stanovené licenční podmínky. Vzhledem k tomu, že zástupci spolku nesouhlasili s převodem práv, se obnovila jednání o setrvání soutěže v Kadani. Den před podáním licenční zprávy byla připravena dohoda, která by zajistila převod práv na spolek provozující mládežnický hokej v Kadani. Dohoda byla odsouhlasena, ale k jejímu naplnění z pro nás neznámých důvodů nedošlo. Setrvání v soutěži neznamená jen vlastnit práva k soutěži, ale také zabezpečit splnění licenčních podmínek. K zajištěním licenčních podmínek museli majitelé zabezpečit finanční prostředky nad rámec rozpočtu, protože stanovený finanční plán nebyl ze strany partnerů dodržen a chybějící finance pro splnění závazků nikdo jiný než majitelé společnosti nezaplatil,“ popisuje Jaromír Šindel následně.

Ke zdárnému konci pomohl vstup silného mecenáše, jehož se v Kadani povedlo najít ve druhém prázdninovém měsíci. „Jen díky němu se jednání dotáhla k dohodě, kterou jsme mohli zveřejnit a která znamenala setrvání soutěže v Kadani i bez převzetí podílu v akciové společnosti,“ završuje někdejší reprezentační brankář.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM