Lukáš Klíma: “Jako bychom se zalekli možné výhry.“

Sabina Nováková | 19.09.2018 | |

Lukáš Klíma: “Jako bychom se zalekli možné výhry.“

K A D A Ň – Trhači v rámci 5. kola proti HC Slavia Praha měli dobře rozehranou první periodu, avšak v druhé dvacetiminutovce přišlo srovnání stavu zápasu a následný obrat. Dvě gólové střely zaznamenal, stejně jako v předchozím domácím zápase proti Benátkám nad Jizerou, osmadvacetiletý útočník Lukáš Klíma.

 

Černožlutí předvedli výbornou první třetinu. Jako první se prosadili právě Trhači v čele s Jaroslavem Kůsem. Záhy soupeř vyrovnal skóre, ale na to Lukáš Klíma odpověděl dvěma brankami, a vytvořil tak pro Kadaňské dvoubrankový náskok. Ten však ve druhé dvacetiminutovce hostující hráči smazali a hrálo se od začátku. Třetí část rozhodla, a to bohužel v neprospěch domácích. Slavia Praha přidala na své konto další tři branky a na straně domácích čtvrtou branku přidal Ivan Řehoř. Nadějný duel tak skončil 4:6. „První třetina byla z naší strany dobrá, ale od té následující jsme začali hrát už úplně něco jiného. Přestali jsme si nahrávat, napadat soupeře, dělali jsme chyby, vyhazovali jsme puky, byla tam i nějaká vyloučení. Bohužel střetnutí dopadlo, jak dopadlo. Prohráli jsme si ho ale sami.“

„Kdybych měl zhodnotit svojí hru – branky jsem sice vstřelil, ale s hrou obecně spokojený nejsem. Není to tak, jak by to mělo být. Po druhé třetině to bylo 3:3, takže z našeho pohledu se hrálo od začátku jako by to bylo 0:0. Zápas byl tedy stále otevřený a my si věřili, že to zvládneme dovést ke třem bodům, ale nezvládli.“. Po odehraných pěti kolech Lukáš Klíma zaznamenal celkem čtyři branky a na dvě přihrával, což ho vyhouplo do čela tabulky střelců. První dvě branky přidal proti Benátkám nad Jizerou a další dvě proti HC Slavia Praha. „První branka byla z přesilové hry. Jarda Kůs dole nahrál Ivanu Řehořovi, který mi to pěkně poslal a mně nezbývalo nic jiného, než zakončit. Podruhé jsme šli s Jardou Kůsem v podstatě dva na dva, předal mi puk, já vystřelil a brankářovi kotouč propadl,“ popisuje.

Pět kol Chance ligy mají Trhači za sebou, ale bilance pro ně není vůbec dobrá. Prozatím mají na kontě pět porážek, z toho jednu v prodloužení a konto hlásí jeden bod. Takováto situace není pro nikoho lehká, obzvláště pro hráče. Duel proti Slavii byl druhý dobře rozehraný a vypadal na tříbodové vítězství, stejně jako domácí utkání proti Benátkám nad Jizerou, ve kterém Trhače od výhry dělilo deset vteřin. „Nevím, čím to je. Mně to připadá jako bychom se lekli, že bychom mohli zvítězit. Potom ale nevím, s kým chceme vyhrát, když máme zápas rozehraný na výhru. To samé platí i pro utkání s Benátkami nad Jizerou. V podstatě si to ale prohráváme úplně sami. Je to jenom v hlavách. Nesmíme se bát hrát. Musíme pokračovat v takové hře, která nás poslala do vedení, a nebát se o výsledek,“ říká lídr kadaňských střelců.

Lukáš Klíma odehrál většinu zápasů ve slovenské lize. Oblékal dres například týmů jako jsou HK Nitra, MHC Martin, HC Dukla Senica, HK 36 Skalica. V loňské sezóně odehrál dva zápasy za MHK Dubnica a v devětadvaceti duelech si zahrál za HK 95 Povazska Bystrica. V rámci České republiky se objevil v kádrech Litvínova, Karlových Varů, Mostu, ale také Kadaně. V kadaňských barvách vsítil jeden gól a na šest jich přihrál. „Každá liga má to svoje. Řekl bych, že česká a slovenská liga si jsou celkem podobné. Možná co bych zmínil, tak v české lize je více vyrovnaných družstev. Ale nějaký rapidní rozdíl nevidím.“

Jelikož Lukáš Klíma dlouhé roky působil právě na Slovensku, tak ho čekalo stěhování do Čech, kde žije i jeho rodina. „V Kadani mám rodinu, takže s ní nyní bydlím tady,“ prozradil osmadvacetiletý forvard.

V rámci následujícího, tedy 6. kola Chance ligy, Trhače čeká dlouhá cesta do Přerova, kde se potkají se známými tvářemi jako jsou například Robert Černý nebo Darek Hejcman. „Uvidíme, co zítra. Musíme si zápas pustit znovu, udělat videorozbor a ukázat si chyby, čeho bychom se měli vyvarovat. Uvidíme, jak výjezd dopadne,“ uzavřel Lukáš Klíma.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM