Kadaňské hráče čeká výjezd za Zubry

Sabina Nováková | 21.09.2018 | |

Kadaňské hráče čeká výjezd za Zubry

K A D A Ň – Trhače čeká daleký výjezd v rámci šestého kola Chance ligy, které se uskuteční v sobotu 22. září na ledě HC ZUBR Přerov. Hanáčtí zatím obsadili čtvrtou příčku a Kadaň po utkání se Slavií spadla na místo poslední. Napraví si černožlutí bodovou reputaci a získají první vítězství právě v MEO Aréně Přerov? Duel startuje v 17 hodin.

 
HC ZUBR PŘEROV vs. SK TRHAČI KADAŇ
4. místo
9 bodů
POZICE15. místo
1 bod
14:10SKÓRE13:36
V – VP – PP – P
3 – 0 – 0 – 1
BILANCE V – VP – PP – P
0 – 0 – 1 – 4
21,43 % – 86,67 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 17,65 % – 73,08 %
40 tr. minutTRESTNÉ MINUTY56 tr. minut

PŘÍPRAVNÁ ČÁST Z POHLEDU PŘEROVA

Zubrům se v přípravě příliš nedařilo. Vyzvali tak Šumperk a Opavu, Třebíč, Porubu a Vsetín. Nechyběla ani zkouška s extraligovým týmem – do Přerova zavítal Hradec Králové. Z celkových osmi přípravných duelů proměnili Hanáčtí pouze jeden ve vítězství, a to proti SK Horácká Slavia Třebíč. Co možná překvapilo, byl nováček Chance ligy Poruba. Ten na svém ledě přestřílel Přerov 7:3. Co asi příliš nepřekvapilo byla výhra HC Mountfield Hradec Králové, jenž zvítězil s přehledem 9:2.

Po první fázi přerovské přípravné části se již třetím rokem v Přerově uskutečnil ZUBR Cup. Na něm ze tří možností ukořistili Zubři taktéž jednu výhru, a to hned v prvním utkání proti navrátilci Jihlavě – 3:0. Druhé klání svedli hráči Přerova s Novými Zámky, ve kterém padli až v samostatných nájezdech 2:3. Ve třetím střetnutí vyzvali Přerovští Berany ze Zlína. Ani oni neodjeli z MEO Arény s prázdnou po výhře 4:1.

BRAMBOROVÁ PŘÍČKA VS PĚT ZÁPASŮ, PĚT PORÁŽEK

Přerov má sice prozatím o zápas méně, ale už se vyhřívá na čtvrté pozici v tabulce Chance ligy. Jako první se Přerovským podařilo přelstít Duklu Jihlavu 5:4, následně na své konto přidali vítězství i s pražskou Slavií 4:2. V rámci 3. kola zaznamenali Zubři první porážku v sezóně, a to proti Českým Budějovicím za stavu 1:3. V posledním doposud odehraném utkání vyjel Přerov na led Jestřábů z Prostějova, odkud jakožto host odjel s výhrou 4:1. Hattrick v tomto střetnutí zaznamenal Milan Procházka, k němuž se přidal s jedním gólem Tomáš Sýkora.

Kadaňští se zatím trápí. Pokud zapomeneme na vysoké porážky ve Vsetíně a v Jihlavě, tak proti Benátkám nad Jizerou a Slavii to vypadalo na tříbodovou výhru. Poslední utkání právě s Pražany Trhači po první periodě vedli 3:1, když se prosadil dvakrát Lukáš Klíma a jednou Jaroslav Kůs. Druhá třetina stačila soupeři na srovnání stavu zápasu a poslední část rozhodla. Za stavu 3:5 snížil na jednobrankový rozdíl 4:5 ještě Ivan Řehoř, ale Slavia vítězství stvrdila šestým gólem v osmapadesáté minutě.

POHLED NA STŘETNUTÍ KADANĚ A PŘEROVA V LOŇSKÉM ROCE

Tradičně se Trhači s Přerovem střetli celkem čtyřikrát a ve všech těchto případech připadly tři body právě Zubrům. Jako první se dostavil Přerov na kadaňský led, odkud odjížděl s vysokým vítězstvím 9:1. Druhý duel už byl těsnější, ale opět z toho plynuly tři body pro přerovský kádr – 2:1. Třetí zápas dopadl na chlup stejně, rozdílný byl pouze stadion. A poslední utkání na vlastním ledě Hanáčtí ubojovali za stavu 3:2.

PŘEROVSKÉ POSILY PRO SEZÓNU 2018/2019

Mezi Zubry se objevuje několik jmen, která působila právě v Kadani. Jedná se například o obránce Roberta Černého, který dlouhé roky hrál za rodnou Kadaň. Na konci loňské sezóny však odešel posílit HC ZUBR Přerov v play-off. Ve spolupráci se rozhodl pokračovat i nadále, a v rámci ročního hostování tak bude tuto sezónu oblékat dres Zubrů.

Další posilou je Darek Hejcman. Ten po čtyřech sezónách změnil působiště v rámci celoročního hostování. V sezóně 2017/2018 si v kadaňském dresu připsal osm branek a na patnáct přihrál, a stal se tak nejproduktivnějším hráčem Trhačů.

Novými jmény přerovské soupisky jsou také útočník Jaroslav Moučka, jenž hlásí příchod po roční pauze. Rok předtím působil pardubický rodák v prvoligovém Ústí nad Labem, dále dva mladíci z juniorky Hradce Králové – forvard Patrik Mašín a obránce Mikuláš Pohl. Po roční přestávce hlásí příchod mezi Zubry také sedmatřicetiletý Ivan Rachůnek, který naposledy oblékal německý dres týmu Ravensburg Towerstars. Nechybí ani posila na post brankáře. Střídavé starty má zařízené pardubický gólman Milan Klouček.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM