Kadaňské čeká derby, přijede Ústí nad Labem

Sabina Nováková | 08.10.2018 | |

Kadaňské čeká derby, přijede Ústí nad Labem

K a d a ň – Chance liga a její dvanácté kolo soutěže je tady. Tentokrát se Trhači představí na domácím ledě v derby proti Ústí nad Labem. Oba týmy se vyskytují na konci tabulky, a tak je jasné, že se strhne důležitý boj o tři body. Zatímco Ústečtí přidali v posledním kole v řadě již pátou porážku, Trhačům se na ledě Havířova podařilo získat první tříbodovou výhru v sezóně. Utkání odstartuje ve středu 10. října v 18 hodin na zimním stadioně v Kadani.

 
SK TRHAČI KADAŇ vs HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM S.R.O.
15. místo
4 body
POZICE13. místo
8 bodů
21:60SKÓRE34:42
V – VP – PP – P
1 – 0 – 1 – 8
BILANCE V – VP – PP – P
2 – 0 – 2 – 7
13,11 % – 74,14 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ21,21 % – 72,41 %
134 tr. minutTRESTNÉ MINUTY130 tr. minut

PŘÍPRAVNÁ ČÁST ÚSTÍ NAD LABEM

Ústečtí hráči měli naplánovaných celkem devět utkání v rámci přípravné části. Z toho pouhé tři duely nezvládli. Svěřenci Jana Čalouna a Vladimíra Machuldy proti sobě vyzvali týmy ze Sokolova, Děčína, Kladna a Litvínova. Na seznamu nechybí ale ani německé týmy jako Lausitzer Füchse, Zeller Eisbären nebo tým z Drážďan. Porážku inkasovali pouze v souboji s Kladnem 4:6, s Drážďanami 1:2 a do třetice nezvládli zkoušku na ledě Litvínova, která dopadla 2:6.

TRHAČI MINULÝ ROK UKOŘISTILI TŘI VÝHRY ZE ČTYŘ

Kadaňští se minulou sezónu, jak je již zvykem, střetli s ústeckými hokejisty čtyřikrát. I přes neúspěšnou sezónu byli Trhači v zápasech právě s Ústím nad Labem úspěšní. První z nich skončil vysokou porážkou pro černožluté, a to hned 2:9. Zbylé tři zápasy se už Trhači nedali. Druhý ze soubojů skončil na ledě Kadaně za stavu 4:2, třetí utkání, tedy výjezd do Ústí nad Labem, skončil 3:1 pro kadaňský A tým a poslední střetnutí dopadlo taktéž úspěšně pro Trhače – 6:4.

ŠPATNÝ VSTUP DO LIGY PRO OBA KÁDRY

Kadaň od startu Chance ligy až do souboje s Havířovem měla na kontě celkem devět porážek, z toho jednu v prodloužení proti Benátkám nad Jizerou. Zlom však přišel v rámci výjezdu do Havířova, kde Kadaňští vedli už po první třetině 2:0. V druhé periodě už soupeř snížil na 1:3 a poslední dvacetiminutovka byla velice vypjatá, jelikož Havířovští málem srovnali. Za stavu 4:3 pro černožluté šli domácí do hry bez brankáře a na led vyslali šestici hráčů. Toho ale využil Roman Chlouba a zahnal veškeré šance Havířova, když téměř přes celé kluziště poslal kotouč do prázdné branky. První tříbodové vítězství tak bylo na světě.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Kuchař – Trefný, Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs, Wágner – Chlouba, Šťovíček, Svoboda – Müller, Rindoš, Jánský – Maršoun, Helt, Šulek.

Nejen Kadaň, ale i ústecký kádr se potýká s neúspěchy v úvodu ligy. Do soutěže vstoupili hned se třemi porážkami, a to proti Třebíči 3:4, na ledě Litoměřic padli vysoko 1:6 a to samé můžeme říci o duelu v Porubě, odkud si Ústí nad Labem odvezlo porážku 3:7. První výhru Ústečtí zaznamenali před domácím publikem proti Vsetínu – 7:3. Tu vystřídala těsná porážka, když do Ústí nad Labem přijel soupeř z Frýdku-Místku – 1:2. Druhou a zatím poslední výhru ústečtí hokejisté vybojovali z výjezdu do Benátek nad Jizerou – 2:7. Zbylých pět kol se opět potýká s neúspěchem v podobě porážek, a to hned pěti za sebou. Ústí tak nestačilo na Jihlavu, pražskou Slavii, Přerov, České Budějovice a v poslední řadě na Prostějov. Jestřábi si z Ústí nad Labem v posledním kole odvezli tři body za vítězství 5:4.

    Poslední sestava Hokej Ústí nad Labem s.r.o.:

    Groh – Vágner, Zukal, Březák, Jandus, Hes, Zdvořáček, Mert – Melka, Vrdlovec, Chrpa – Jandus, Pšenička, Jícha – Severa, Volf, Kousal – Krliš, Planý.

POSILY PRO HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM S.R.O.

Prvoligové Ústí nad Labem spolupracuje hned s několika kluby. Například z Chomutova přišel i bývalý hráč Kadaně Jakub Chrpa, který za deset utkání nasbíral dvě branky a tři asistence. Dalším známým hráčem pro Kadaň je Jan Havel, jenž v dresu Trhačů odehrál v loňské sezóně celkem jedenáct zápasů.

Mladá Boleslav poskytla Ústeckým také brankáře Dominika Groha, který loni působil i v Prostějově, kde odchytal deset zápasů. Další tváří z řad mladoboleslavských je i devatenáctiletý Pavel Kousal, jenž má za sebou pět duelů za Mladou Boleslav a zatím pouze jeden za ústecký tým.

Z pražské Sparty hlásí příchod dvojčata Martin a Tomáš Jandusovi. Jeden z bratrů, Martin Jandus, má na kontě v ústeckém dresu za tři zápasy již tři asistence. Naproti tomu jeho bratr naopak za tři zápasy vsítil tři branky. Další posilou ze Sparty je i o rok mladší Tomáš Pšenička. Ten již měl možnost nastoupit v dresu Sparty do dvou extraligových duelů. Za Ústí prozatím nastoupil šestkrát a zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Karlovy Vary do Ústí nad Labem vyslali také Martina Weinholda, který během dvou sezón v Kadani odehrál šestadvacet utkání. Druhým mužem je Milan Davídek, jenž okusil extraligovou soutěž v sedmadvaceti soubojích za Karlovy Vary.

Do spolupráce se zapojil i extraligový Litvínov, který nabídl jednadvacetiletého Jakuba Březáka s již čtyřmi asistencemi na kontě a Josefa Jíchu. Ten má na kontě po dvou brankách i asistencích za celkem deset utkání.

Ani Pardubice se nenechaly zahanbit a z jejich klubu přišel mladýJakuba Mert a Lukáš Zukal, kteří zatím mimo druholigových týmů působili převážně v juniorských soutěžích.

KADAŇ vs. ÚSTÍ NAD LABEM
Ondřej Kuchař – 88,26 %
Petr Hamalčík – 83,33 %
BRANKÁŘIJan Dlouhý – 90,48 %
Dominik Groh – 87,76 %
Jaroslav Kůs
10 (1+9)
PRODUKTIVITA Antonín Melka
13 (6+7)
Lukáš Klíma
6 gólů
GÓLYAntonín Melka
6 gólů
Jaroslav Kůs
9 asistencí
ASISTENCEDaniel Vrdlovec
8 asistencí
Jaroslav Kůs
126/228 – 55,26 %
VHAZOVÁNÍ Jaroslav Roubík
91/163 – 55,83 %
Jan Müller
9 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYMartin Vágner
31 zbl. střel
Alexander Grebenyuk
18 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYAntonín Mělka
20 tr. minut
Šimon Szathmáry
23:31 min/z
ČAS NA LEDĚMartin Vágner
22:22 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM