Udrží si Kadaň Medvědy v zádech?

Míša Sládková | 11.10.2005 | |

Udrží si Kadaň Medvědy v zádech?

Jak dokonale zkrotit nebezpečného medvěda? Tuto otázku si mohou Kadaňští klást již delší dobu. S Berounem není jednoduchý zápas. Letos se ale medvěd probudil z letního spánku s mírným zpožděním a tak nějakou dobu pobýval v dolních příčkách tabulky I. ligy. Nyní ale každým zápasem stoupá výše a v cestě mu právě stojí Kadaň, se stejným počtem bodů, ale také stejným cílem. Přehrát soupeře a šplhat nahoru. Jak dopadne utkání na ostří nože uvidíme ve středu. Utkání začíná na kadaňském zimním stadionu od 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Beroun

Sezóna 2004/2005

Umí Kadaň na Beroun? Tuto otázku nezodpoví lépe nic jiného než výsledky loňských let. Z těch ale vyplývá, že tým ze severu Čech má Medvědům rozhodně co vracet. První vzájemný duel se konal na půdě černožlutých a byl to boj do posledního dechu. Po šedesáti minutách světelná tabule ukazovala nekompromisně nerozhodný stav 3:3. Rozhodovalo prodloužení, ve kterém se prosadil Ladislav Slížek a tímto gólem si v tomto utkání připsal hattrick. Druhé utkání se z pohledu kadaňských hrálo venku. A nevedlo k úspěchu. Medvědi utekli rychle o dva góly, což se hostím již nepodařilo otočit a Beroun zvítězil 4:1. Do třetice všeho dobrého. V Kadani to tento rok s Berounem platilo. Ale rozhodovat muselo opět prodloužení. Nakonec 3:2 pro domácí. Na své horké půdě si v posledním vzájemném měření sil Beroun pohlídal vítězství 3:1. Utkání to bylo pro oba týmy velmi důležité, rozhodovalo se, který z celků v této sezóně okusí příchuť play off.

Sezóna 2003/2004

O rok dříve mohl Beroun směrem ke Kadaňským zlomyslně strouhat mrkvičku. Medvědi černožlutým nedovolili vytáhnout z jejich doupěte ani jednou více než dva body. Na domácím ledě Kadaň vzdorovala soupeři dvakrát. Poprvé byli o gól šťastnější Berounští, 3:2. Napodruhé však rozdíl mezi číslem ve skóre domácích a soupeře byl mnohem větší. Kadani se nepovedlo najít recept na (v té době druhý celek I. ligy) Beroun. Soupeře zjevně výsledek 5:0 potěšil. V posledním střetnutí tohoto ročníku se vítěz nenašel. Závěrečný hvizd potvrdil výsledek 2:2.

Výkony „soupeře“ v letošní lize

Dvanácté kolo, desáté místo, čtrnáct bodů. Tři čísla, která říkají to nejdůležitější o stavu budoucího kadaňského soupeře. Podle slov trenéra Zdeňka Vojty je hlavním cílem Medvědů hrát play off a dosáhnout toho atraktivním hokejem.

První krok do sezóny se Berounským vydařil. Své diváky hráči potěšili vítězstvím 3:1 nad Prostějovem a vše vypadalo slibně. Pak ale přišla několika zápasová černá chvilka, kdy zisk tří bodů byl nesplnitelným úkolem. Odstartovalo to střetnutí s Třebíčí, ve kterém se rozhodovalo až v prodloužení. Černého Petra darovali Berounu poté i Mladá Boleslav, Sareza Ostrava, Jihlava a Chomutov.

Od sedmého kola se Medvědům začalo dařit doma. Na vyhraných domácích zápasech si od té doby zakládají stále. Pod střechou svého stadionu porazili Olomouc, Jindřichův Hradec, Havířov a v posledním domácím utkání s Kometou se obě mužstva rozešla za stavu 1:1. Od prolomení smůly prohráli Berounští pouze dvakrát venku. S Ústím a 7:0 s Hradcem Králové.

Aktuální stav „soupeřova“ kádru

Nástupu kapitána Medvědů Václava Eiselta ve středečním utkání je ještě ve hvězdách. Stále ho trápí zraněné rameno z Chomutova.

Výraznou posilou týmu je Michal Valent. Berounský muž s maskou je zároveň slovenským reprezentantem do dvaceti let. V tabulkách brankářů se pohybuje v první desítce. Na střídavý start může přijít i Michal Schwarz. Klub úzce spolupracuje i s extraligovými týmy, jako Liberec nebo Sparta. Díky tomu jsou na ledě vidět například obránce Miroslav Kasík nebo útočníci Lukáš Pabiška, Michal Dragoun či Martin Růžička.

Statistiky

Kdo z berounského celku dokáže nejčastěji vyzrát na strážce soupeřovy svatyně? O post neproduktivnějšího hráče se dělí hned čtveřice útočníků. Lukáš Pabiška, Václav Eiselt, Radek Křesťan a Ladislav Vlček.

Poslední utkání soupeře

Návštěva Komety v Berouně se odehrála poměrně klidně. Diváci neviděli příliš atraktivní hokej. Jako první poslal puk za brankovou čáru dorážkou berounský Křesťan. Začalo se vylučovat, což mělo za následek srovnání skóre na 1:1. Ještě chvíli se na trestné lavici dveře netrhli, ale branky už nepadaly. Jedinou akcí, která mohla diváky vytrhnout z nudy, byla výměna rozbitého plexiskla. Po šedesáti minutách byl stav stále nerozhodný a na řadu přišlo prodloužení. Ale ani v tomto čase se nenašel nikdo, kdo by dokázal napsat dvojku na svou stranu skóre. Beroun – Kometa tedy 1:1.

Sestavy z posledních utkání

Soupeř: Valent - Filip, Sláma, Vaněček, Pulpán, Kasík, Míka, Harčička - Horčička, Šinágl, Tvrzník - Pajič, Křesťan, Novotný - Borovanský, Hlávka, Vlček - Dušek, Toma, Pabiška

SK Kadaň: Hübl - Meňhart, Vobořil, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Hlušička, Švík, Postl - Zika, Derfler, Hahn - Riečičiar,Tauš, Švejda.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM