Koudelkovi až v 51. minutě, hostům se však odpovědět nepodařilo a na konec pečetil vydřené vítězství hradeckých střelou do prázdné branky Haluza - 2:0. " />

První porážka juniorů v sezoně

Miroslav Lučan | 09.10.2005 | |

První porážka juniorů v sezoně

Na kadaňský zimní stadion zavítali v nedělní odpoledne Ústečtí Lvi, poměřit síly s domácími borci, kteří v letošní sezoně zatím nepoznali hořkost porážky. V případě úspěchu se mohli Lvi vyhoupnout do čela tabulky, což se jim také po vítězství 1:3 povedlo. Ve vyrovnaném utkání měli více štěstí hosté z Ústí nad Labem a Kadaň tak sesadili na druhé místo v tabulce.

 
7.kolo, neděle 9.10.2005
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  1:3  (0:0,0:1,1:2)

Branky : 43. Stehlík - 26. Bašta (Kupec),41. Bašta (Lopuski, Kupec), 52. Kloz (Jedlička)

Rozhodčí:Grech, Fiala, Havelec

Vyloučení: 10:11 navíc Hartman (Kadaň) do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 31:27.Průběh utkání: 0:2,1:2,1:3.

Sportovní klub Kadaň: Tichý (Studnička) - Koblitz, Chotaš - Unger, Kopáč - Vaněk, Kovář (Svoboda) - Krpenský, Neprášek, Moro (C) - Hrdlička, Toman (A), Kadlec - Schönauer, Mazánek, Stýblo - Hartman, Paul, Stehlík

Trenéři : Wágner, Krpenský

HC Slovan Ústí nad Labem: Schwamberger (Baroch) - Musílek, Jakl - Chromý, Hillmich - Kříž, Weidlich - Fryč, Kučera - Gottfried, Lopuski, Mach (41.Jindřich) - Bašta (C), Kupec, Janus - Kloz, Svoboda (A), Jedlička - Petrus, Hříbal

Trenér :Borůvka

Komentář k zápasu

Zápas začal ve 14:45 hodin a co sliboval, to splnil. Obě mužstva hrála ve velkém tempu. Již ve 3. minutě prověřil kadaňského brankáře ústecký Weidlich, ale Tichý byl pozorný. Ihned z protiútoku z dálky pálil Kadlec, hostující golman byl však také na svém místě. V 6. minutě spálil obrovskou šanci domácí Stehlík, při které si ale vynutil faul a tak se domácím borcům naskytla první přesilová hra. V přesilovce byli domácí aktivní, ale gól nedali a navíc při brejku hostujícího Lopuskiho, ho podrazil Koblitz, tak hra pokračovala ve čtyřech na obou stranách. V krátké přesilovce hosté domácího gólmana příliš neprověřili. Ve 12.min chyboval domácí Svoboda, střelu Jedličky golman Tichý se štěstím vyrazil a následně krosčekoval Vaněk ústeckého Kloze. V přesilovce hosté (Chromý, Bašta) nebezpečně zkoušeli pozornost domácího golmana, ten však odolával. Tlaku hostů se domácí taktak bránili, dokonce jim Kadlec za vražení nabídl 17 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem. Tu však nevyužili. V 16. minutě po krásné akci Neprášek-Krpenský-Moro, poslední zakončoval a hostující brankář se štěstím chytil. V 19. minutě měli domácí výhodu jednoho muže v poli při vyloučení Lopuského, ale hosty příliš neohrozili, dokonce se dostali do brejku hostující Svoboda s Jedličkou na samotného Koblize a Tichý musel na třikrát zasahovat.

Ve 22. minutě hostující Jedlička tvrdě pálil, ale Tichý bravurním semaforem chytil. Chvíli poté šel za „katr“ domácí Chotaš za podražení, hosté sice moc nezahrozili, ale když už skočil kadaňský hříšník na led, tak si několikrát mezi sebou vyměnili puk Kupec a Bašta a posledně jmenovaný rozvlnil síť Tichého – 0:1! Následně měli domácí výhodu přesilovky, při níž dvakrát nebezpečně zakončoval Stehlík, ale pokaždé byl brankář ústí na svém místě. Hra se mezi tím přiostřila, ve 28. minutě měli domácí další přesilovku, při níž šance Stýbla, Mazánka a ani obrovská příležitost Paula, když Hartman vyšachoval hostující obranu a nahrál mu před poloprázdnou branku. Domácí se dostali do velkého tlaku, který vyústil další přesilovou hrou, dokonce 9 vteřin pěti proti třem, ale gól nevstřelili. Ve 33. minutě šel na trestnou pro změnu domácí Schönauer, při vlastním oslabení se na branku řítil Hartman, ale pouze dobře vyprášil brankářovi betony. Tlak domácích nepřestával, další přesilovku při vyloučení jinak výborně hrajícího Lopuského nevyužili, trest přecházel 16 vteřinami do závěrečné třetiny.

Na začátku závěrečné části skočil z trestné lavice Lopuski narazil si z Baštou, který zavěsil – 0:2! Chvíli poté byl vyloučen hostující Svoboda za vysokou hůl a poté za sekání Bašta, domácí tedy měli přesilovku pět proti třem trvající 36 vteřin. Přišli další šance domácích, od modré pálil tvrdě Koblitz, Schwamberger z problémy vyrazil, s dorážky Stehlíka, Stýbla a Hartmana si také poradil, ale poslední dorážku Stehlíka pod horní tyč, již pět vteřin po návratu prvního vyloučeného nechytil – 1:2! Po gólu domácích se očekával další tlak, ale hra se přelévala ze strany na stranu s mnoha šancemi na obou stranách .Ve 49.min byl přísně vyloučen Neprášek, při vlastním oslabení ujel výtečně hrající Stehlík a Schwenbergerovi pomohla tyč. Po té byl však Stehlík vyloučen a hosté měli výhodu pěti proti třem 35 vteřin. Domácí s problémy přečkali. V 52.min do té doby dobře hrající Stehlík chyboval kličkou na červené, hosté šli do přečíslení tři na dva a Kloz zvýšil na 1:3! Po té přišlo několik nepěkných zákroků na domácí bez povšimnutí, zejména na Hartmana, který to nevydržel a pustil se do slovní přestřelky s rozhodčím, za co mu byl udělen trest do konce utkání. V 54. minutě se strhla potyčka Ungera s Janusem po nepěkném zákroku na Ungera. Oba 2min hrubost. Poté byli ještě vyloučeni dva hráči na každé straně. Nic zvláštního se však neudálo, jen pouze pěstní výměna Kadlece s Hillmichem. Závěr utkání si hosté s přehledem pohlídali. A odvezli si po vyrovnaném utkání dva body. První porážkou Kadaň klesla na druhé místo v tabulce právě za Ústí nad Labem.

Mirda Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM