Kadaň na ledě Zubrů neuspěla, vrací se bez bodu

Sabina Nováková | 17.12.2018 | |

Kadaň na ledě Zubrů neuspěla, vrací se bez bodu

P ř e r o v / K a d a ň - Trhači mají za sebou neúspěšný výjezd do Přerova. Po první třetině byl náskok domácích Zubrů pouze jednobrankový a Romanu Chloubovi se dokonce v následující třetině podařilo srovnat. Tím však kadaňské góly skončily. Do konce utkání jich Trhači inkasovali dalších šest, a z výjezdu se tak vrací s nulou. HC ZUBR Přerov si připsal vítězství 8:2.

 
36.kolo, pondělí 17.12.2018
HC ZUBR Přerov - Sportovní klub Kadaň  8:2  (2:1, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Navrátil (Hejcman), 9. Hejcman (Navrátil), 29. Sikora (Tomi, Pšurný), 31. Goiš (Pala, Černý), 33. Sýkora (Pala, Doležal), 36. Hejcman (Malina), 43. Milan Procházka (Moučka, Kratochvíl), 45. Sýkora (Doležal, Ferenc) – 12. Kůs, 29. Chlouba (Buchtela). Rozhodčí: Šutara, Veselý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 1203. Střely na branku: 41:26. Zblokované střely: 7:6. Vhazování: 41:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 8:2.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Novotný, Zbořil, Ferenc, Malina, Černý, Pala, Mlčák – Sikora, Pšurný, Tomi – Šlahař, Sýkora, Doležal – Navrátil, Hejcman, Goiš – Moučka, Kratochvíl, Milan Procházka.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát (41. Štěpánek) – Šefl, Buchtela, Procházka, Foltýn, Seemann – Chlouba, M. Svoboda, Kůs – Šulek, Šťovíček, J. Svoboda – Rezek, Rindoš, Maršoun – Homer, Tupý, Vašíček.

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do zápasu brankou už po dvou minutách hry. Po pravém křídle pronikl Jakub Navrátil a kličkou přelstil Pavláta, za něhož rychle zasunul kotouč. Možnost na odpověď měla Kadaň v přesilové hře, nesehrála ji ale příliš dobře. Před polovinou třetiny měl velkou šanci po pasu Hejcmana opět rozjetý Navrátil, gólová však byla situace až o pár desítek vteřin později. Pavlát chyboval při rozehrávce za svou bránou, Navrátil uzmul kotouč a vybídl Darka Hejcmana ke střele do zcela prázdné brány. Chybovali později i domácí, špatnou přihrávku vystihl Jaroslav Kůs a prostřelil Klimeše. Další branky už první třetina nenabídla.

S góly se pytel roztrhl až v té druhé. Ani jeden z týmů nezačal opatrně a šance byla rázem na holi Tomiho, v přečíslení na druhé straně pak Jana Svobody. Kýženého srovnání se Trhači dočkali až v 29. minutě. Po buly pálil Buchtela a Klimeš fantasticky pochytal tři dorážky. Jeho akrobatické schopnosti už ale nestačily na Romana Chloubu. Přerovští na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat. Z rohu kluziště se uvolnil Marek Sikora vzal si uvolněný puk a prostřelil Pavláta mezi betony.

Tím se přerovský brankostroj rozjel naplno. Kadaňský Procházka zamířil na trestnou a za dvě minuty Černý udržel pásmo a předal puk Palovi, který od mantinelu přesně našel hokejku tečujícího Jiřího Goiše. Za minutu a půl hrál Pala roli u dalšího gólu. Po vyhraném buly nahodil na branku skákavý kotouč, který si po zákroku Pavláta vzal osamocený Tomáš Sýkora a zakončil do odkryté části klece. Psal se čas 35:54, když se prakticky přes celé hřiště protáhl obranou soupeře Darek Hejcman a famózní sólo zakončil střelou z ostrého úhlu – 6:2.

Kadani zlomila vaz zejména rychlá trefa po srovnávací brance. Brankoviště přepustil devatenáctiletý Pavlát o čtvrt roku staršímu Štěpánkovi, jenže ani ten nevydržel dlouho bez gólu. Na útočné modré napřáhl Matouš Kratochvil, jehož střelu protečoval do branky Milan Procházka. O dvě minuty později už na přerovském kontě svítila osmička. Sérii přihrávek nadvakrát neúspěšně zakončoval Doležal, druhá branka v zápase ale nakonec přistála na účtu do prázdné klece dorážejícímu Tomáši Sýkorovi.

Zbytek zápasu víceméně kopíroval nastavené tempo utkání, žádné branky už ale nenabídl. Velkou a zbytečnou melu Pšurného s Kůsem půlminuty před koncem rozhodčí nakonec neocenili vyššími tresty, zaslouženou výhru Zubrům tak nemuselo nic kazit.

Daniel Doležal

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): „Já si myslím, že většina mančaftů už tady v tomto stavu je – to znamená několikátý zápas v krátkém čase. Na mužstvu je cítit únava a i nám dnes chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa. První třetina byla taková hodně rozháraná, ale myslím, že po druhém inkasovaném gólu se mančaft zkonsolidoval a od té doby jsme ovládli hru. Těch třicet minut po tom si myslím, že jsme celé dirigovali a řídil vývoj do konce zápasu.“

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Bohužel zápas jsme nezačali dobře. Dostali jsme gól ze situace, kterou si malujeme, rozebíráme na videu. Byli tam špatně rozebraní hráči. Potom teda, když už jsme se trochu nadechli a vyrovnali na 2:2, dostaneme hned gól na 3:2, podle mě rozhodující okamžik zápasu. Pak už nás bohužel Přerov ve všem přehrával a byl lepší. Zaslouženě vyhrál“.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM