Mladší žáci jako vítězi Karlovarského kraje

Redakce | 01.04.2019 | |

Mladší žáci jako vítězi Karlovarského kraje

K a d a ň – Mladší žáci SK Trhači Kadaň mají sezónu 2018/2019 za sebou. V rámci ligy D Karlovarského kraje se stali dokonce vítězi této kategorie. Poslední utkání tohoto celku se uskutečnilo na domácí půdě, a tak po skončení zápasu se uskutečnila ceremonie, v rámci které byly mladším žákům předány medaile. Oceněni byli ale také samotným starostou města Kadaně, Jiřím Kulhánkem, který si mladé hokejisty pozval a předal jim další medaile a pohár do sbírky.

 

Mladší žáci hokejového klubu SK Trhači Kadaň mají za sebou vynikající sezónu. V jejím začátku to vůbec nevypadalo, že by mohla být tak úspěšná. Ročník 2007 doplnily mladší ročníky a nastal tak rozdíl nejen věkový, ale především výkonnostní.

Trenéři Ladislav Žák a Michal Winkelhofer během prvních měsíců tým rozdělili do dvou skupin. První skupina se zaměřila zejména na rezervy v technice bruslení a vedení kotouče, druhá skupina si již osvojovala nácvik herních kombinací jako založení útoku, obranná činnost, nácvik oslabení i přesilové hry atd.

Tréninky probíhaly čtyřikrát týdně na ledě, jedenkrát v týdnu byla zařazena „suchá příprava“, která byla zaměřena na celkový rozvoj, obratnost, dynamiku, prvky sebeobrany i oblíbený parkur. V tomto směru hráči čerpali i z výborné letní předsezónní přípravy, která dala mnohým dostatečné fyzické předpoklady.

Většina hráčů, kteří kabinu ročníku 2007 doplnili, dělali v průběhu velké pokroky. Přizpůsobili se jádru kabiny, pro které je hokej prioritou, podlehli jejich poctivému přístupu k tréninkům i zápasům. Týmu se začalo dařit a sbíralo se jedno vítězství za druhým. Malí Trhači byli i velmi často chváleni trenéry svých soupeřů za to, jakou pěknou kombinační hru předvádějí.

Napříč Karlovarským krajem se po celou sezónu nenašel soupeř, který by Kadaňské porazil. Z dvaceti sedmi zápasů jich dvacet čtyři vyhráli, třikrát remizovali a v tabulkové kolonce proher zůstalo číslo „0“. Celkem nastříleli 259 gólů, pouhých 65 jich obdrželi. Občas se povedl zápas, během kterého kromě gólů šlo na branku více jak šedesát střel, což lehkými počty svědčí o útoku několikrát v každé minutě utkání.

Tréninkové jednotky na ledě i na suchu poukázaly, že kvalitní příprava nese své ovoce.

Mladší žáci SK Trhači Kadaň jsou tak pro letošní rok vítězi ligy skupiny D Karlovarského kraje s pěkným bodovým náskokem. Po posledním vítězném zápase na domácím ledě převzali medaile a pohár od Českého svazu ledního hokeje. Slavnostní předání zajistil šéftrenér mládeže Roland Wágner a přítomen byl i extraligový hráč a odchovanec Kadaně František Lukeš. Ve středu 27. března proběhlo druhé slavnostní předání poháru a medailí, tentokrát přímo u pana starosty Jiřího Kulhánka. Pro všechny to byl příjemný zážitek a dostatečné ocenění za celoroční práci a propocené dresy.

Trenéři děkují svým svěřencům za obětavost, nasazení, profesionalitu i pokoru, se kterou po celou sezónu k tomuto sportu přistupovali.

Poděkování patří také rodičům, bez jejich přičinění, velké finanční i časové podpory, by tento skvělý hokejový zážitek nebyl možný.

Foto: Michal Winkelhofer.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM