Trhači mají za sebou druhý týden přípravy

Sabina Nováková | 04.08.2019 | |

Trhači mají za sebou druhý týden přípravy

K a d a ň - Trhačům minulý týden odstartovala přípravná fáze sezóny, během které se již uskutečnilo i přátelské klání. Kadaň s ústeckými hokejisty i přes vedení nakonec padla 4:8. Ve hře jsou stále jednání o spolupráci a k zúžení kádru prozatím nedošlo. Tým se také momentálně potýká s marodkou. K tomu všemu poskytl komentář generální manažer a trenér Petr Klíma.

 

Černožlutí již okusili prvních čtrnáctí dní na ledě po každoroční přestávce a již se stačila také objevit první zranění. „Máme za sebou druhý týden přípravy a s ní samozřejmě také přichází první zranění. Momentálně máme sedm hráčů, kteří se potýkají se zdravotními problémy. Celkově jsme jinak s přípravnou fází spokojení,“ hodnotí Petr Klíma.

Poté, co realizační tým měl možnost vidět v akci všechny své hráče, nebude momentálně nikoho v rámci zkoušky vyřazovat. Se zúžením kádru se však předběžně nadále počítá, jen to neproběhne tak, jak se původně počítalo. „Z důvodu marodky tak nedojde k výraznému zúžení kádru. Stále u nás tak zůstávají hráči na zkoušce. Příští týden nás čekají dvě utkání a nemůžeme vědět, co se do té doby stane. V podstatě každý den někdo s něčím přijde, ale to se stává, přijde únava, přijde zranění. Každému chceme dát šanci, aby se ukázal. Maximálně se z aktuálního počtu vyřadí dva, tři hráči, kteří budou posláni do druhé ligy, kde budou začínat.“

Mimo spolupráce s pražskou Spartou probíhají další jednání o kooperaci. Petr Klíma prozatím prozradil, že domluva proběhla i s účastníkem druhé ligy. Partnerem se tak stane klub HC Draci Bílina, kde se budou objevovat někteří hráči Trhačů. „Jsme domluveni na spolupráci s druholigovou Bílinou. Příští týden se již budeme s Mírou Kanisem domlouvat na tom, co a jak bude probíhat,“ vysvětluje generální manažer.

Příští soupeř v rámci přátelského utkání je PSK Sakhalin, právě tento ruský tým hrající v asijské lize má možnost navázat užší vazby s Kadaní. „V následujících dnech se utkáme s ruským týmem PSK Sakhalin. I tady máme nabídku na spolupráci. Někteří hráči, kteří momentálně hrají za ruský kádr, mají zájem hrát v české lize. Tím se nám naskýtá možnost podívat se na jejich hru, techniku a následně vyhodnotíme, jestli si některé z nich vybereme,“ uvádí.

Dva týdny a jedno přípravné utkání. Trhači měli zatím pouze jedinou možnost naskočit do ostřejšího utkání než jen okusit tréninkový mód. Kadaňští si vytvořili dvoubrankové vedení nad kádrem Ústí nad Labem, to však dokázalo zabrat a stav duelu otočilo ve svůj prospěch. „Ze začátku jsme začali dobře, ale ke konci druhé třetiny se podle mě hráči viděli v kabině a nedohrávali. Nicméně byl to první přípravný zápas, s čímž jsou samozřejmě spojené chyby. Hráči na sebe ještě nejsou pořádně zvyklí. V poslední periodě jsme mohli duel zvrátit, bylo tam několik tyček a několik zákroků na brankové čáře. Sice jsme vyšli ze souboje jako poražení, ale víceméně jsme spokojení. Klidně to mohlo skončit 8:8, ale taková utkání my hrát nechceme. To pak připomíná házenou namísto hokeje,“ uzavírá trenér A-týmu Trhačů.

AKTUÁLNÍ SOUPISKA SK TRHAČI KADAŇ:

BRANKÁŘI Oliver Štěpánek, Adam Wolf, Jan Mičán, Petr Galuška
OBRÁNCI Jakub Trefný, Michael Foltýn, Daniel Novák, František Gajdoš, Daniel Poizl, Jan Klodner, Lukáš Popela, Filip Eliáš, Tomáš Hajič, Jakub Sysel, Adam Studený, Lukáš Chalupa,Cedric Delmarche, Adam Spálovský
ÚTOČNÍCILukáš Klíma, Jaroslav Kůs, Ondřej Šulek, Zdeněk Zabloudil, Jan Müller, Patrik Prymula, Dominik Řepík, Miroslav Kuba, Martin Dubský, Josef Rindoš, Jakub Planý, Jan Bárta, Matěj Dejdar, Daniel Seniov, David Homer, Ondřej Bláha

Foto: Dalibor Kachlík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM