Vrátíme v pátek Sachalinu těsnou porážku?

Jiří Novotný | 08.08.2019 | |

Vrátíme v pátek Sachalinu těsnou porážku?

K a d a ň - Kolotoč přípravných zápasů se rozjíždí na plné obrátky a po jednodenní pauze čeká naše hokejisty další zápas. I v něm se opět představí na domácím kluzišti. Soupeřem jim bude kadaňskému publiku již dobře známý PSK Sachalin. Úvodní duel dopadl lépe pro soupeře z asijské ligy, jenž černožluté udolal po prodloužení. Oplatí Trhači svému soupeři středeční porážku v odvetě? Na to odpoví zápas, jenž na kadaňském zimním stadionu startuje v pátek 9.8. v 18:00.

 

Trhači vstoupili do bloku přípravných zápasů minulou středu, kdy na svém ledě přivítali ústecký Slovan. Do duelu s tradičním rivalem vstoupili aktivně a záhy se ujali dvoubrankového vedení. Ústeckým se ovšem dařilo hledat skulinky v kadaňské obraně a také je trestat; zápas nakonec zvrátili ve svůj prospěch poměrem 4:8. „Ze začátku jsme začali dobře, ale ke konci druhé třetiny se podle mě hráči viděli v kabině a nedohrávali. Nicméně byl to první přípravný zápas, s čímž jsou samozřejmě spojené chyby," přemítal po utkání generální manažer Trhačů Petr Klíma.

Na další duel si černožlutí museli počkat do středy 7.8., kdy do Kadaně zavítal ruský celek PSK Sachalin. Ten ladí formu na soustředění v Čechách, kde si mimo kadaňského dvojzápasu domluvil mače s Vrchlabím a chomutovskými Piráty.

Úvod duelu patřil znovu Kadani, kterou poslal v 7. minutě do vedení matador Trefný. Sachalinu se ještě před přestávkou podařilo srovnat krok a v úvodu závěrečné periody se ujal vedení. Jednogólový náskok hájil až do 59. minuty, kdy pláchl Čech, hosté jej zastavili pouze za cenu trestného střílení, jež sám faulovaný proměnil. Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž Sachalin využil přesilovku a rozhodl o svém vítězství. „Vůbec jsme neočekávali, že kadaňský tým předvede tak dobrý výkon," vysekl Kadani poklonu lodivod hostí Sergej Vostrikov.

SK Trhači Kadaň - PSK Sachalin 2:3p (0:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Trefný (Bárta, Čech), 59. Čech (TS) – 19. Starcev (Jeremin), 44. Stoljarenko (Sinělev), 61. Petrov (Loginov, Sinělev) Rozhodčí: Kostourek, Grech - Coubal, Tichý. Vyloučení: 6:8, navíc Chalupa (KAD) 5 + OK a Leonov (SAK) TS. Využití: 2:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Den před zápasem s Trhači cestoval Sachalin na led Chomutova. Piráti se rovněž předtím utkali s Ústím nad Labem, s nímž si ale na rozdíl od Kadaně poradili jasně 6:3. V utkání s ruským soupeřem ovšem doplatili na přesilové hry, v nichž Sachalin udeřil hned čtyřikrát. Úvodní gól přitom vsítili Chomutovští, nicméně soubor z Dálného východu za okamžik srovnal a nakonec zvítězil 1:5.

Úvodní buly odvetného zápasu s exotickým soupeřem padne na kadaňském zimním stadionu v pátek 9.8. od 18:00. Všichni fanoušci Trhačů jsou srdečně zváni. Vstupné zůstává symbolických 25 korun, ženy a děti mají vstup zdarma.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM