Je tu derby! Trhače prověří Piráti Chomutov

Jiří Novotný | 19.08.2019 | |

Je tu derby! Trhače prověří Piráti Chomutov

K a d a ň - Po čtyřech přípravných zápasech, k nimž Kadaňští nastoupili na svém ledě, čeká Trhače první výjezd. Druhou polovinu porce přípravných duelů načnou na ledě chomutovských Pirátů. Bývalý partnerský klub Kadaně si po pádu z nejvyšší soutěže prošel turbulentním obdobím, během nějž se nad chomutovským hokejem stahovala mračna. K naplnění černých scénářů nakonec nedošlo a Piráti se chystají na nový ročník Chance ligy.

 

Kadaňští mají za sebou již čtyři přípravné zápasy, na výhru ovšem stále čekají. Nejprve podlehli ústeckému Slovanu, poté se dvakrát sklonili před ruským Sachalinem a naposledy v Kadani plenily druholigové Klatovy.

Trhači v úterním duelu nasadili hráče z širšího kádru, kteří od úvodu podřídili tempo hry svému soupeři. Ten se ujal vedení ve 12. minutě a do konce první periody přidal další dva zásahy. Černožlutí se vrátili do hry trefou Spálovského z 28. minuty, Klatovy však dokázaly záhy odskočit znovu o tři branky. Ve 48. minutě sice snížil na 2:4 Planý, to ovšem bylo ze strany Kadaně vše. Západočeši pak dokázali ještě zvýšit na konečných 2:5. „Do utkání proti Klatovům jsme nevyslali skoro dvě pětky, tedy takové hráče, které mají místo jisté - Kůs, Foltýn, Šulek, Trefný a tak dále. Naopak jsme dali šanci se ukázat hráčům, kteří jsou na hraně sestavy, a bojují tady o své setrvání, protože je nás tady opravdu moc. Bohužel z přístupu z většiny z dnech povolaných hráčů jsme velice zklamáni. V následujících dnech budeme s jistotou zužovat kádr,“ mrzelo po utkání trenéra Kadaně Tomáš Hamaru.

A první škrty v kadaňské soupisce na sebe skutečně nenechaly dlouho čekat. Na zkoušce neobstáli útočníci Jan Bárta s Danielem Seniovem a zadák Adam Spálovský. Ze zdravotních důvodů pak odstoupili Matěj Dejdar s Adamem Studeným.

SK Trhači Kadaň - HC Klatovy 2:5 (0:3, 1:1,1:1) Branky a nahrávky: 28. Spálovský (Homer, Bárta), 48. Planý – 12. Mužík (Procházka), 14. Uhlík (Leština, Tulačka), 17. Leština (Slavík, Tulačka), 32. Tulačka (Šiller, Uhlík), 58. Eret (Mužík). Rozhodčí: Grech, Hlinka – Bláha, Armstark. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.

Sestava Trhačů: Galuška (Wolf) – Popela, Sysel, Chalupa, Klodner, Šilhán, Gajdoš, Spálovský – Řepík, Konečný, Čech – Dubský, Prymula, Vorobjov – Homer, Rindoš, Bárta – Planý, Kuba, Seniov.

Chomutov patří mezi odvěké rivaly černožlutých a vzájemné duely v první lize měly vždy pořádný náboj. Později přibral Kadaň pod svá křídla a před sezónou 2011/12 vstoupil do pirátské éry ve zbrusu nové aréně. V témže ročníku se také dokázal vrátit mezi tuzemskou elitu, v níž působil následující dva roky. Sezónu 2014/15 strávil v prvoligovém exilu, z něhož se dokázal ihned vyšvihnout zpátky do extraligy. Tu hrál až do minulého ročníku, kdy Piráty dohnaly finanční problémy a padli o patro níž.

Piráti vstoupili do přípravy s hashtagem #restart, jenž má tým, který se po sestupu otřásl v základech, stabilizovat a vrátit do boje o nejvyšší mety.

Stejně jako Trhači také Chomutovští zatím odehráli všechny své zápasy na domácí ledě. Hned na úvod se v Rocknet Aréně představil těžký kalibr - účastník KHL Avtomobilist Jekatěrinburg, jemuž Piráti podlehli 0:4. Chuť si spravili o dva dny později v derby s ústeckým Slovanem. Ten si z Chomutova odvezl prohru 6:3, hattrickem se blýskl mladý forvard Vrhel. Poté se do Chomutova vydal ruský Sachalin, který přehrál Piráty 1:5 a následně se vydal loupit do Kadaně. Úspěch nepřineslo ani utkání s německým celkem Fischtown Penguins, jenž Chomutovské přetlačil těsně 3:4. Z výhry se tak radovali až v „záchytném" duelu s Litoměřicemi, zápas opanovali poměřem 3:2.

Ve čtvrtek do Chomutova zavítal další zástupce KHL, Sibir Novosibirsk. Hosté se v průběhu úvodní dějství dostali do dvougólového trháku, za domácí korigoval Suchý. Na začátku druhé části Sibir odskočil opět o dvě branky, ale Chrpa dokázal bleskurychle snížit na 2:3. Necelá tisícovka diváků si na další trefy musela počkat až do závěrečné části, avšak mnoho radosti jim nepřinesly, neboť Novosibirsk dvěma zásahy stanovil konečné skóre zápasu 2:5.

Úvodní buly zápasu padne v chomutovské Rocknet Aréně v úterý 20.8. v 17:30. Pokud se nechystáte naše hokejisty podpořit přímo v ochozech, můžete využít služeb tradičního online přenosu.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM