Kadaňské čeká druhý výjezd, míří do Přerova

Sabina Nováková | 15.09.2019 | |

Kadaňské čeká druhý výjezd, míří do Přerova

K a d a ň - V pondělí 17. září je na programu 3. kolo Chance ligy a s ním i tedy druhý výjezd. Tentokrát kroky Trhačů povedou do Přerova, proti kterému ani jednou v loňské sezóně nebodovali. Jestli se to tentokrát kadaňskému A-týmu podaří, to sledujte online od 18 hodin na www.onlajny.com nebo na www.hokejkatv.cz.

 
HC ZUBR PŘEROV vs. SK TRHAČI KADAŇ
4. místo
5 bodů
POZICE16. místo
0 bodů
8:6SKÓRE2:10
V – VP – PP – P
1 – 1 – 0 – 0
BILANCE V – VP – PP – P
0 – 0 – 0 – 2
37,5 % – 83,33 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ0 % – 77,78 %
24 tr. minutTRESTNÉ MINUTY55 tr. minut

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY ZUBRŮ? REMÍZA

Z celkové osmice klání v přípravné fázi Přerov čtyři vybojoval a čtyři ztratil. Jako první se Zubři postavili druholigové Opavě, se kterou možná trochu překvapivě prohráli 2:4. Skóre si napravili na výjezdu do Třebíče, když v samostatných nájezdech porazili Bílé hvězdy 5:4. Svěřenci Vladimíra Kočara naopak nezvládli střetnutí se Vsetínem – 1:3. Po pádu opět přišla vzpruha v podobě vítězného zápasu nad pražskou Slavii 3:2 a o den později si vyšlápli i na extraligové Berany ze Zlína – 4:1. Dvojice porážek přišla po souboji s Porubou za stavu 3:5 a ve Vsetíně stejným výsledkem 3:5. Poslední z přátelských klání si Zubři střihli na domácím ledě proti Frýdku-Místku, a přípravnou část tak zakončili úspěšně, a tedy vítězstvím 3:2.

PŘEROVANÉ UŽ DVAKRÁT SLAVILI, TRHAČI ZATÍM NA VÍTĚZSTVÍ ČEKAJÍ

V rámci prvního kola ligové části se Zubři před domácím publikem postavili Jestřábům z Prostějova. Ti ale již po první periodě na ledě soupeře prohrávali 1:3. Prostřední dvacetiminutovka branku divákům nenabídla, a tak Prostějovští měli posledních dvacet minut na snížení manka či srovnání. K tomu nakonec došlo – Jestřábi srovnali na rozdíl jedné branky, Přerov si však tříbodové vítězství pohlídal až do konce základní hrací doby a porazil soupeře 3:2. K dalšímu zápasu se již musela přerovská družina přesouvat do Třebíče, která si v první periodě vytvořila náskok 2:0. Hostující celek ale v druhém dějství předvedl obrat a smazal tak veškerou snahu Třebíčských – 2:3. V poslední třetině si domácí hokejisté vzali zpět své vedení z úvodní části. Skóre 4:3 se ale nelíbilo přerovskému obránci Jiřímu Krislovi, který v pětapadesáté minutě srovnal na 4:4. O osudu tak rozhodlo prodloužení, ve kterém zabodoval Darek Hejcman a získal pro svůj kádr druhý tým do tabulky – 4:5p.

    Poslední sestava HC ZUBR Přerov:

    Petrásek – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, M. Kratochvil – Dufek, Dvořák, Süss.

Poté, co Trhači svedli vyrovnaný a bojovný výkon v Jihlavě, kde nakonec padli 1:3, přišla ledová sprcha. Tu si do režie vzal českobudějovický Motor. Ačkoliv Kadaň vsítila první branku, a to hned ve druhé minutě první třetiny, svůj náskok rychle ztratila. Do konce první části se Jihočechům podařilo nachytat Petra Galušku hned čtyřikrát. Do branky se tak dostal Adam Wolf, ale ani on nebyl neomylný. V druhé části za jeho záda poslal soupeř dvě přesné střely a v závěrečné dvacetiminutovce přidal sedmou branku na svůj účet. České Budějovice si tak z kadaňského ledu odvezli vítězství 7:1.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Galuška (21. Wolf) – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Klodner, Foltýn, D. Novák, Mert – Kůs, Čech, Klíma – Chlouba, Zabloudil, Machač – Matýs, Müller, Rindoš – Z. Zabloudil, Dubský, Koblížek.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ STŘETNUTÍ ZUBRŮ A TRHAČŮ

Kadaň se naposledy utkala s Přerovem v rámci 51. kola Chance ligy 2018/2019, které se uskutečnilo 28. ledna. Svěřenci Vladimíra Kočara se v Kadani na úvod dostali do dvoubrankového vedení, které z poloviny snížil František Wágner gólem na 1:2. To ale ze strany domácího celku bylo po zbytek utkání vše. Naproti tomu Přerov do konce první třetiny vsítil další dvě přesné střely. Další dvě přidal v prostředním dějství, čímž si zajistil na ledu soupeře tři body za výsledek 1:6.

PŘEROV vs. KADAŇ
Michael Petrásek – 85,37 %BRANKÁŘIAdam Wolf – 90,32 %
Petr Galuška – 86 %
Jakub Kubeš
4 (2+2)
PRODUKTIVITA M. Chalupa a M. Machač
oba 1 (1+0)
Jakub Kubeš
2 góly
GÓLYM. Chalupa a M. Machač
oba 1 gól
J. Kubeš, T. Sýkora, J. Navrátil a R. Číp
všichni 2 asistence
ASISTENCEJ. Müller a O. Matýs
oba 1 asistence
Roman Pšurný
33/45 – 73,33 %
VHAZOVÁNÍ Roman Chlouba
18/36 – 50 %
M. Zbořil, J. Krisl, J. Goiš a R. Číp
všichni 2 zbl. střely
ZBLOKOVANÉ STŘELYMartin Dubský
3 zbl. střely
J. Dufek a T. Doležal
oba 6 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMichael Foltýn
31 tr. minut
Mikuláš Zbořil
22:04 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
23:56 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM