První ligový duel s Piráty po čtyřech sezónách

Sabina Nováková | 17.09.2019 | |

První ligový duel s Piráty po čtyřech sezónách

K a d a ň / C h o m u t o v - Trhače čeká již 4. kolo Chance ligy, ve kterém na vlastním ledě vyzvou Piráty z Chomutova. Soupeř se prozatím drží na pátém místě tabulky, naproti tomu Kadaňští stále čekají na první vítězství po třech kolech. Pirátská družina je doma neomylná, svůj zatím jediný výjezd ale ztratila v těsně v Prostějově. Přijďte se podívat, jak tomu bude tentokrát ve středu 18. září od 18 hodin.

 
SK TRHAČI KADAŇ vs PIRÁTI CHOMUTOV
16. místo
0 bodů
POZICE5. místo
6 bodů
2:17SKÓRE10:5
V – VP – PP – P
0 – 0 – 0 – 3
BILANCE V – VP – PP – P
2 – 0 – 0 – 1
0 % – 87,50 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ17,65 % – 94,74 %
81 tr. minutTRESTNÉ MINUTY48 tr. minut

PIRÁTI VYBALANCOVALI PŘÍPRAVNÁ KLÁNÍ 50 NA 50

Piráti v přípravné fázi svedli hned deset utkání, ve kterých pětkrát bodovali a pětkrát naopak padli. Nejprve vyzvali ruský Avtomobilist Jekatěrinburg z KHL, se kterým padli 0:4. Druhý přípravný duel prosti Ústí nad Labem už dopadl značněji lépe – 6:3. Následovaly dvě prohry – nejprve s účastníkem asijské ligy, ruským týmem Sachalin 1:5 a poté těsně nezvládli klání s Fischtown Pinguins 3:4. Chuť si opět spravili v rámci souboje s českým týmem, tentokrát se Stadionem Litoměřice, když zvítězili před domácím publikem 3:2. Porážka opět přišla v rámci zahraničního soupeře. Sibir Novoribirsk zvítězil v Chomutově 5:2. Šestý domácí zápas v řadě přinesl derby s Kadaní, které domácí celek jednoznačně získal s výsledkem 6:0. V prvním případě se svěřencům Martina Štrby podařilo Litoměřice překonat, podruhé si už Stadion vybral daň a porazil svého soka 4:3. Poslední dvě utkání již Chomutovští zvládli – nad Slavií vyzráli na samostatné nájezdy 3:2 a nad Trhači podruhé, tentokrát těsnějším výsledkem 2:4.

NAVRÁTILCI DO PRVNÍ LIGY ZATÍM NÁLEŽÍ PÁTÉ MÍSTO TABULKY

Piráti si po třech kolech Chance ligy drží slušnou pátou příčku za dvě vítězství a jednu ztrátu na ledě soupeře. Jako první se Severočeši utkali doma s nováčkem prvoligové soutěže HC Baník Sokolov a dali mu lekci v podobě skóre 4:1. První výjezd už ale Chomutovským přinesl nula bodů, když s Jestřáby z Prostějova padli 3:4. Náprava a zatím stoprocentní úspěšnost přišla znovu na domácí půdě v souboji s Horáckou Slavií Třebíče. Tu chomutovští hokejisté zdolali stavem 3:0.

    Poslední sestava Piráti Chomutov:

    Pavlát – Žovinec, Rýgl, Pařízek, Lang, Tejnor, Blaha, Havel – Stloukal, Pitule, Suchý – Tomica, Thompson, Llewellyn – Sklenář, Vrhel, Chrpa – Tupý, J. Svoboda, M. Svoboda.

TRHAČE ČEKAL HOŘKÝ OSUD V PŘEROVĚ

Kadaň má na úvod sezóny poněkud náročný los. Nejprve se utkala s favorizovanou Jihlavou, se kterou sehrála bojovný zápas. Nakonec byla úspěšnější o dvě branky domácí Dukla, když porazila Trhače 3:1. K druhému kolu Chance ligy do Kadaně přijel českobudějovický Motor. Přestože černožlutí vsítili první branku a vedli, České Budějovice předvedli jednoznačný obrat a boj o tři body skončil lépe právě pro hostující kádr 7:1. Dalekého výjezdu za Zubry do Přerova se nezúčastnilo několik klíčových hráčů, kteří jsou momentálně po zápase s Jihočechy na marodce. Trhači nakonec v Přerově padli výrazným poměrem 0:7.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Wolf (11. Štěpánek) – Poizl, Trefný, Šilhán, L. Chalupa, Eliáš, Mert, Klodner – Čech, Chlouba, Wágner – M. Zabloudil, Rindoš, Řepík – Matýs, Hotěk, Koblížek - Z. Zabloudil, Dubský.

ZPÁTEČNÍ POHLED NA POSLEDNÍ STŘETNUTÍ TRHAČŮ S PIRÁTY

Poslední boj mezi oběma týmy se odehrál v pondělí 19. ledna roku 2015. Kadaňští šli na pirátské půdě do vedení jako první, a to hned po dvaapadesáti vteřinách díky ráně Aleše Pavlase. Přestože domácí kádr ve druhé dvacetiminutovce neproměnil trestné střílení, i tak se dočkal srovnání - ve čtyřiadvacáté minutě se prosadil Hřebejk a srovnal na 1:1. Marek Račuk ale poslal černožluté opět do vedení 2:1. Třetí třetina však rozhodla a díky přesným střelám Marka Hovorky a Davida Kašeho Chomutov zvítězil 4:2.

KADAŇ vs. CHOMUTOV
Oliver Štěpánek – 90,48 %
Adam Wolf – 85,71 %
BRANKÁŘIDominik Pavlát – 94,38 %
M. Chalupa a M. Machač
oba 1 (1+0)
PRODUKTIVITA Lukáš Blaha
5 (2+3)
M. Chalupa a M. Machač
oba 1 gól
GÓLYLukáš Blaha
2 góly
J. Müller a O. Matýs
oba 1 asistence
ASISTENCELukáš Blaha
3 asistence
Roman Chlouba
25/65 – 38,46 %
VHAZOVÁNÍ Tomáš Pitule
53/74 – 71,62 %
T. Koblížek, R. Chlouba,
M. Zabloudil, J. Trefný a M. Dubský
všichni 3 zbl. střely
ZBLOKOVANÉ STŘELYViktor Lang
5 zbl. střel
Michael Foltýn
31 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYDominik Tejnor
12 tr. minut
Jakub Trefný
24:05 min/z
ČAS NA LEDĚMartin Rýgl
22:07 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM