Další kolo Kadaň odehraje na ledě Baníku Sokolov

Sabina Nováková | 01.10.2019 | |

Další kolo Kadaň odehraje na ledě Baníku Sokolov

K a d a ň / S o k o l o v - Liché číslo dalšího kola naznačuje, že se Trhači ve středu 2. října vydají na led soupeře. Tentokrát nebudou mít cestu daleko, jelikož zajedou na led nováčka Chance ligy, a tady HC Baník Sokolov. V rámci 9. kola se tak odehraje souboj mezi dvěma posledními týmy tabulky první ligy. Pokud by Kadaňští na půdě Sokolovských zvítězili, poskočili by tak na předposlední příčku. Bodový rozdíl mezi oběma kádry jsou totiž pouhé dva body.

 
HC BANÍK SOKOLOV vs. SK TRHAČI KADAŇ
15. místo
3 body
POZICE16. místo
1 bod
20:36SKÓRE10:44
V – VP – PP – P
1 – 0 – 0 – 7
BILANCE V – VP – PP – P
0 – 0 – 1 – 7
13,33 % – 69,7 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ5,41 % – 81,58 %
70 tr. minutTRESTNÉ MINUTY139 tr. minut

SOKOLOV NEZVLÁDL POUZE JEDINÝ PŘÍPRAVNÝ DUEL

Nováček Chance ligy v přípravné fázi na ledě soupeře nejprve porazil Ústí nad Labem 4:0 a poté v rámci derby s karlovarskou energií zvítězil 6:3. První domácí střetnutí sehráli Sokolovští s Litoměřicemi, které ovládli poměrem 4:2. Tři následující výjezdy skončili také úspěchem. V Benátkách nad Jizerou se Baník se soupeřem vypořádal těsně za stavu 5:4. Poradil si i s německým celkem EHC Bayreuth 5:2 a proti Kadani vyhrál výrazně 6:1. První zaváhání přišlo v odvetě, kdy Bayreuth vyzrál v rámci výjezdu nad Sokolovem 5:4 na samostatné nájezdy. Poslední duel v rámci přípravy se odehrál v Litoměřicích, ale ani tentokrát se Stadion neradoval – 4:3 pro hostující.

SOUBOJ O PŘEDPOSLEDNÍ PŘÍČKU TABULKY

Baník v posledním kole padl na ledě Třebíče. Přestože domácí Bílé hvězdy vsítili první branku hned v deváté minutě první dvacetiminutovky, Sokolovští dokázali v deváté minutě prostřední dvacetiminutovky srovnat díky střele Josefa Stříbrného. Skóre se do konce druhé periody změnilo ještě dvakrát. Nejprve se Třebíč dostala opět do vedení, ale Gorčík zařídil, aby se začalo v podstatě od začátku. Byl to ale poslední přesný zásah třebíčské svatyně, naproti tomu Horácká Slavia si v posledním dějství vytvořila dvoubrankové vedení 4:2, což byl také konečný výsledek celého střetnutí. Tři body tak zůstaly domácím hokejistům.

    Poslední sestava HC Baník Sokolov:

    Kuchař – Kadeřávek, Kvapil, A. Rulík, Vodička, Michálek, J. Tomeček, Přindiš – T. Rohan, M. Zadražil, Osmík – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Švec, Bečvář, Gorčík – Čejka, Kuběna, Kovařík..

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Wolf – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, Mert, Eliáš, Klodner – Čech, Chlouba, Michnáč – Zabloudil, Zygmunt, Pilař – Müller, Řepík, Wágner – Z. Zabloudil, Rindoš, Koblížek.

Trhači se v sobotním duelu střetli s Havířovem, a přidali tak na své konto osmou porážku v řadě. V úvodní části soupeř Slezané v podstatě rozhodli utkání, když si na své konto nashromáždili tři branky. Ke změně stavu došlo až ve dvaačtyřicáté minutě, když se prosadil František Wágner, čímž snížil náskok rivala. AZet ale nedopustil žádného ohrožení tříbodové výhry a ve dvaapadesáté minutě čtvrtý a poslední gól klání vsítil Ondřej Kachyňa.

BANÍK SE TRÁPÍ PODOBNĚ JAKO TRHAČI

Svěřenci Karla Mlejnka mají na svém kontě po osmi odehraných kolech Chance ligy tři body. Jsou tak o dva body napřed oproti Kadani. Tři úvodní kola nepřinesla sokolovským hráčům žádný bod. Nejprve padli na půdě Pirátů 1:4, poté doma s Porubou 3:5 a nakonec nestačili ani na domácí Vsetín 2:3. První radost přišla ve čtvrtém kole soutěže, když před domácím publikem Sokolov porazil Frýdek-Místek za stavu 4:2. Následující čtyři kola ovšem byli už znovu bez bodového zisku. Dvojice venkovních střetnutí v Havířově tak neskončila podle představ nováčka první ligy. Havířovští potvrdili sílu domácí půdy a zvítězili 4:2, to samé platilo pro Litoměřice – 5:3. Vysokou porážku utržil Baník v domácím prostředí proti Jestřábům z Prostějova, kteří si odvezli ze Sokolova tři body za výsledek 9:3. V doposud odehraném posledním kole byla radost na straně domácí Třebíče, která si poradila se Sokolovskými 4:2.

SOKOLOV vs. KADAŇ
Ondřej Kuchař – 86,75 %
David Fečo – 92,31 %
BRANKÁŘIAdam Wolf – 84,8 %
Petr Galuška – 85,98 %
Matěj Zadražil
6 (3+3)
PRODUKTIVITA Roman Chlouba
5 (2+3)
M. Zadražil a M. Švec
3 góly
GÓLYR. Chlouba a F. Wágner
oba 2 góly
J. Stříbrný, T. Vracovský a P. Kadeřávek
všichni 4 asistence
ASISTENCERoman Chlouba
3 asistence
Jaromír Kverka
81/135 – 60 %
VHAZOVÁNÍ Roman Chlouba
83/182 – 45,6 %
Martin Osmík
9 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYJakub Trefný
7 zbl. střel
Petr Přindiš
12 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMichael Foltýn
31 tr. minut
Petr Přindiš
23:33 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
23:48 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM