V sobotu do Kadaně zamíří sešívaní

Sabina Nováková, Stanislav Jiskra | 18.10.2019 | |

V sobotu do Kadaně zamíří sešívaní

K a d a ň / S l a v i a - Trhači na domácí půdě přivítají při příležitosti 15. kola Chance ligy pražskou Slavii. Soupeř si po nevyvedeném utkání v Prostějově spravil chuť proti Třebíči. Kadaňští ale nebyli také daleko od první tříbodové výhry. Nakonec z Benátek nad Jizerou přivezli bod za porážku v prodloužení. Střetnutí s HC Slavia Praha startuje v sobotu 19. října v 17 hodin!

 
SK TRHAČI KADAŇ vs HC SLAVIA PRAHA
16. místo
2 body
POZICE7. místo
24 bodů
24:72SKÓRE33:30
V – VP – PP – P
0 – 0 – 2 – 12
BILANCE V – VP – PP – P
7 – 1 – 1 – 5
9,68 % – 78,26 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ11,67 % – 82,25 %
227 tr. minutTRESTNÉ MINUTY197 tr. minut

SLAVIA NA VENKOVNÍM KLUZIŠTI USPĚLA ZE ŠESTI POKUSŮ JEN JEDNOU

Pražané si v minulém kole připsali na své konto již sedmou domácí výhru v řadě. Jediný prohraný domácí duel si Slavia připsala ihned v zahajovacím kole Chance ligy, když o jednu branku nestačila na Ústí nad Labem. Na venkovních kluzištích se našemu soupeři daří přesně naopak. Ze šesti odehraných střetnutí se sešívaní radovali pouze jednou, a to na ledě Vsetína, kterému nasázeli pět branek a o jednu méně inkasovali. Trhači by si měli dát největší pozor na Filipa Kuťáka, ten má v průměru za čtrnáct odehraných kol půl kanadského bodu na zápas.

SEŠÍVANÍ ZA TŘI BODY, KADAŇŠTÍ ZA JEDEN

Černožlutým se blýskalo na úspěch, na který tak dlouho čekají, a to v Benátkách nad Jizerou. Trhači po první dvacetiminutovce vedli 1:0 díky brance Štěpána Čecha, jenž vsítil svou první branku v seniorském kádru. Prostřední část zůstala beze změn, a tak veškeré naděje kadaňští hokejisté vkládali do závěrečné fáze, v níž Albert Michnáč navýšil náskok svého týmu na dvoubrankové vedení. Benátečtí ale zaťali zuby a puk za brankovou čáru dotlačili v devětačtyřicáté minutě - 1:2. Po vyloučení jednoho z Trhačů se však podařilo v poslední minutě domácí družině snížit na remízový stav. Na rozhodnutí se tak muselo vyčkat až do prodloužení, v němž se po pár vteřinách prosadil Radek Duda - 3:2p.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Neužil – D. Novák, Trefný, Poizl, Chalupa, Jandus, Foltýn, Klodner – Chlouba, Kůs, Wágner – Michnáč, Kalaj, M. Zabloudil – Čech, Rindoš, Koblížek – Müller, Hotěk, Homer.

Svěřenci Miloše Říhy si dali za úkol napravit výsledek 1:4 v Prostějově a to se jim také podařilo. Po úvodní třetině odcházeli domácí hráči s jednogólovým náskokem, který ale Třebíč v prostředním dějství vymazala - 1:1. V téže dvacetiminutovce přesně zamířil Filip Kuťák a poslal Slavii opět do vedení. Na 3:1 pojistil ve čtyřiačtyřicáté minutě David Šteiner a zajistil pražskému klubu tříbodovou výhru.

    Poslední sestava HC Slavia Praha:

    Michajlov – Duda, J. Novák, Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Steinocher – Šmerha, Vampola, Hlaváč – Doležal, Vrdlovec, Vlček – Ondráček, Kuťák, Všetečka – Brož, Furch, Šteiner.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ HOVOŘÍ LÉPE PRO HOSTY

Trhači se společně se Slavií střetli v rámci padesátého kola loňského ročníku Chance ligy, kdy jsme zajížděli právě do Edenu. Kadaň se ve třetí třetině po brankách Davida Homera a Daniela Nováka dotáhla na rozdíl jednoho gólu, Pražané ale udeřili ke konci zápasu hned dvakrát po sobě a radovali se z vítězství 5:2.

KADAŇ vs. SLAVIA PRAHA
Jakub Neužil – 88,12 %
Adam Wolf – 85,29 %
BRANKÁŘIRoman Málek – 94,09 %
Martin Michajlov – 92,5 %
Roman Chlouba
9 (2+7)
PRODUKTIVITA Tomáš Šmerha
12 (5+7)
F. Wágner a A. Michnáč
4 góly
GÓLYFilip Kuťák
6 gólů
Roman Chlouba
7 asistencí
ASISTENCEPetr Vampola
9 asistencí
Roman Chlouba
128/291 – 43,99 %
VHAZOVÁNÍ Petr Vampola
224/405 – 55,31 %
Jakub Trefný
11 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYTomáš Duda
12 zbl. střel
Michael Foltýn
39 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMartin Ondráček
35 tr. minut
Jakub Trefný
21:25 min/z
ČAS NA LEDĚJan Novák
22:15 min/z

Foto: Jakub Mezlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM