Ani napodruhé Trhači nezastavili rozjetý Motor

Sabina Nováková | 23.10.2019 | |

Ani napodruhé Trhači nezastavili rozjetý Motor

Č. B u d ě j o v i c e / K a d a ň - Úvodní dějství bylo až do devatenácté minuty vyrovnané, a to díky brance Romana Chlouby. Motor se však v závěru poslal znovu do vedení. U náskoku jedné branky v prostřední dvacetiminutovce České Budějovice nezůstaly a přidaly na své konto další tři přesné střely. Stejně jako vyrovnávací, tak i druhý gól vsítil Roman Chlouba a v poslední dvacetiminutovce nebyl daleko od hattricku. Kadaňští se nakonec z ledu Jihočechů vrací bez bodového zisku.

 
17.kolo, středa 23.10.2019
ČEZ Motor České Budějovice - Sportovní klub Kadaň  5:2  (2:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Holec (Pýcha, Venkrbec), 20. Venkrbec (Babka, Holec), 26. Gilbert (Babka), 26. Šimánek (Veselý, Gilbert), 33. Venkrbec (Christov, Plášil) – 16. Chlouba (Wágner, D. Novák), 45. Chlouba (Trefný, Kůs). Rozhodčí: Souček, Hucl – Kotlík, Hnát. Vyloučení: 5:3 Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 225. Střely na branku: 36:21. Zblokované střely: 16:11. Bloky: 11:14. Vhazování: 32:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, M. Novák, Přikryl – Doležal, Beránek, Šimánek – Veselý, Karabáček, Prokeš – Endál, Gilbert.
Sportovní klub Kadaň: Wolf – Trefný, D. Novák, L. Chalupa, Poizl, Eliáš, Jandus, Mert – Wojnar, Kůs, M. Zabloudil – Michnáč, Chlouba, Wágner – Koblížek, Čermák, Čech – Homer, Rindoš, Z. Zabloudil.

Komentář k zápasu

Začátek utkání znovu přinesl celkem rychlou branku v podání Motoru. Pavel Pýcha našel střílenou přihrávkou před brankou Miroslava Holce, který dostal puk do sítě – 1:0. České Budějovice poté tlačily svého soupeře, přesto to byla právě Kadaň, která mohla z ničeho nic srovnat. Po střele se totiž puk odrazil od plexiskla do zad Strmeně a bylo jen štěstí, že kotouč skončil těsně vedle tyčky. Severočeši se přesto dočkali vytouženého srovnání. Rána Františka Wágnera trefila Niklase Pavle, od něhož se puk odrazil znovu těsně vedle tyčky. Tam ale byl nejrychleji Roman Chlouba, kterému stačilo trefit prázdnou branku – 1:1. Následně se hrál celkem vyrovnaný hokej, ovšem Motor zamkl ke konci periody svého soupeře v pásmu a dočkal se znovu vedení. Jakub Babka vypálil od modré a Wolf vyrazil jeho ránu jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval Matouš Venkrbec, který dostal v těžké pozice touš za brankovou čáru. Do kabin tedy šli spokojenější Jihočeši, kteří vedli.

Druhá část se nesla v podstatně zlepšeném výkonu, který celkem rychle přinesl Českým Budějovicím ovoce. Jakub Babka sebral kotouč na obranné modré, díky čemuž hned vzniklo přečíslení. Svůj pas poslal na Davida Gilberta, jenž poslal střelu zápěstím přesně mezi ruku a tělo brankáře hostí 3:1. A o třicet čtyři sekund později to bylo o tři branky. Jan Veselý poslal do samostatného úniku Jiřího Šimánka, jenž předvedl parádní bekhendový blafák, který šel o horní tyčku do sítě – 4:1. Brankář Kadaně neměl šanci. Jihočeši byli na ledě poté jasným celkem a dočkali se i páté branky. Ránu Víta Christova z první ze středu hřiště vyrazil Wolf jen vedle sebe, kde byl nejagilnější Matouš Venkrbec, jenž doklepl kotouč do sítě – 5:1. Na druhé straně se prezentoval povedenou střelou od modré Daniel Novák, jehož pokus vyrazil Strmeň betonem. Ještě v oslabení těsně před koncem třetiny měl velkou šanci Matouš Venkrbec, který se zjevil sám s pukem před gólmanem, ovšem ten udržel svůj beton na ledě.

Na počátku poslední části hrála Kadaň přesilovou hru, kterou využila. Jakub Trefný nabil na vrcholek kruhu Romanu Chloubovi, jehož parádní rána skončila na šibenici na zadní tyči – 5:2. Poté jsme viděli početní výhodu i na straně domácího celku, který sice byl aktivní v útočné třetině, ale branku žádnou nevytěžil. Trhači mohli záhy snížit rozdíl na dvě branky. Po střele totiž už kotouč padal za brankovou čáru, ale skvěle tam zasáhl Radek Prokeš, který ve spolupráci s Janem Strmeněm uchránil svůj tým od inkasované branky. V přesilové hře měl zase velkou šanci Zdeněk Doležal, jenže jeho střela jen prolétla brankovištěm. Jihočeši měli na konci zápasu ještě obrovský tlak, ale branku jsme už neviděli. Motor tedy bral tři body po výhře v základní hrací době.

Denisa Józsová

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (HC Motor České Budějovice): „Věděli jsme, že nás čeká úplně jiný soupeř než v prvním utkání v Kadani - posílený pondělní výhrou s Jihlavou a doplněný o šikovné hráče. Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Dali jsme gól, ale pak jsme si nechali vyrovnat a hosté tam měli několik přečíslení. Důležitá byla naše druhá branka. Prostřední třetina byla z naší strany velmi dobrá, třetí naopak nejslabší. Jsem rád za tři body a že si kluci prodloužili vítěznou sérii.“

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Začali jsme ustrašeně a dostali jsme gól. Sice se nám podařilo vyrovnat, ale pak jsme přestali hrát a druhý gól na konci první třetiny nás dost zlomil. Do druhé části jsme vstoupili odevzdaně a jenom díky výbornému gólmanovi jsme obdrželi pouze tři branky. Ve třetí dvacetiminutovce jsme v přesilovce snížili, ale pak jsme zase zbytečně povolili.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM