Trhače čeká derby, jede se do Chomutova!

Jaroslav Šnobl | 29.10.2019 | |

Trhače čeká derby, jede se do Chomutova!

Ch o m u t o v / K a d a ň - Trhači se chystají na střetnutí s dlouholetým rivalem - zavítají na led patřící Pirátům z Chomutova! Bývalý extraligový celek se momentálně nachází na šestém místě tabulky a v posledních zápasech se mu moc nedařilo. Žlutočerní sice stále okupují poslední místo, hra však jde nahoru. V minulém klání předvedli velmi bojovný výkon, ale padli těsně 2:1 s druhým Přerovem. Úvodní buly bude vhozeno ve středu v 17:30 v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ!

 
PIRÁTI CHOMUTOV vs SK TRHAČI KADAŇ
6. místo
32 bodů
POZICE16. místo
5 bodů
57:43SKÓRE31:85
V – VP – PP – P
10 – 1 – 0 – 7
BILANCE V – VP – PP – P
1 – 0 – 2 – 15
14,85 % – 89,00 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ11,39 % – 79,76 %
265 tr. minutTRESTNÉ MINUTY259 tr. minut

CHOMUTOV ZAŽÍVÁ SLABŠÍ OBDOBÍ

Prohra, výhra a prohra. Takhle by šly shrnout předešlé tři klání chomutovských Pirátů. Jednu porážku přitom zaznamenali na ledě Sokolova, který se momentálně nachází na předposledním místě. Tyto nevyrovnané výkony se poté odráží na tabulce, ve které svěřenci Martina Štrby momentálně okupují šesté místo. Po skvělém vstupu do sezóny, kdy Chomutov vyhrál šest ze svých prvních sedmi zápasů je tedy pouhá šestá příčka menším překvapením a zklamáním. Naposledy se Chomutovští ukázali na ledě Třebíče, kde vstřelili jediný gól. Ten však na výhru nestačil a chomutovské mužstvo odjelo z Třebíče s porážkou 3:1.

    Poslední sestava Piráti Chomutov:

    Pavlát – Blaha, Žovinec, Lang, Štochl, Pařízek, Seemann, R. Havel – Doktor, Pitule, Stloukal – Hlava, Suchý, Klíma – Llewellyn, Vrhel, Tomica – J. Svoboda, Chrpa.

BOJOVNÝ VÝKON NA ZUBRY NESTAČIL

V sobotu 26. října Kadaň přivítala hráče z dalekého Přerova. Po první třetině výsledek hrál do karet lépe hostujícímu celku, který vedl již 2:0. Domácím naději přinesl František Wágner, jenž svou šestou brankou poprvé v sezóně dokázal překonat bývalého Trhače Štěpána Lukeše. Po tomto gólu si šance začali tvořit i domácí, avšak neúspěšně. Skvělé výkony obou brankářů zapříčinily to, že skóre po závěrečném hvizdu rozhodčího zůstalo těsně 2:1 pro moravské mužstvo.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Neužil – Trefný, Novák, L. Chalupa, Poizl, Foltýn, M. Jandus – Wojnar, Kůs, Zabloudil – Koblížek, Čermák, Čech – Michnáč, Chlouba, Wágner – Homer, Rindoš, J. Müller.

NAPOSLEDY DOŠLO AŽ NA NÁJEZDY

Duel s nedalekými Piráty byl na pořadí ve 4. kole letošní sezóny. Utkání mělo vyznít jednoznačně pro modrobílé, kteří do nového ročníku vstoupili třemi výhrami. Trhači to měli úplně obráceně a zaznamenali tři nehezké porážky. Nebylo tedy divu, že celek, který ještě minulou sezónu hrál v nejvyšší české lize, byl velkým favoritem. Jako první udeřil již ve čtvrté minutě hostující tým a s domácími to nevypadalo vůbec dobře. Poté ještě přišlo oslabení a hra se rychle dostávala do moci Chomutova. Avšak v početní nevýhodě vyrovnával Patrik Miškář a fanoušci Kadaně byli radostí bez sebe. Radost však netrvala dlouho, Chomutov nakonec přesilovku využil a po první třetině vedl 2:1. Střelcem jediné branky v druhé třetině byl domácí Tomáš Koblížek, kterému se znovu podařilo s hosty srovnat krok. Co však nikdo nečekal přišlo ve třetí třetině, kdy jako první udeřila Kadaň, konkrétně Matěj Zabloudil poslal domácí do vedení v patnácté minutě zápasu. Bylo tedy jasné, že Chomutovští budou chtít vyrovnat. To se jim také naneštěstí povedlo a o dvě minuty později skóre srovnával americký útočník Darby Llewellyn. Zazněla siréna ukončující třetí třetinu a úspěch byl na světě. Trhači už měli svůj první bod v sezóně. Prodloužení nabídlo šance na obou stranách, avšak bez změny skóre. Samostatné nájezdy nakonec vyústily lépe pro hostující střelce, kteří všechny své pokusy proměnili. Nutno však podotknout, že tento duel byl velkou podívanou, i přesto že s tím nikdo nepočítal. Je tedy dost možné, že se Trhačům znovu podaří své rivaly zaskočit.

CHOMUTOV vs. KADAŇ
Dominik Pavlát – 92,86 %
Richard Běhula – 90,91 %
BRANKÁŘIJakub Neužil – 90,99 %
Adam Wolf– 85,42 %
F. Suchý a P. Stloukal
17
PRODUKTIVITA Roman Chlouba
13 (5+8)
Filip Suchý
9 gólů
GÓLYFrantišek Wágner
6 gólů
Tomáš Pitule
10 asistencí
ASISTENCERoman Chlouba
8 asistencí
Tomáš Pitule
289/479 – 60,33 %
VHAZOVÁNÍ Roman Chlouba
150/343 – 43,73 %
Viktor Lang
27 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYŠtěpán Čech
16 zbl. střel
Darby Llewellyn
37 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMichael Foltýn
39 tr. minut
Nicolas Hlava
20:55 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
21:37 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM