Piráti na domácí půdě porazili Kadaň

Sabina Nováková | 30.10.2019 | |

Piráti na domácí půdě porazili Kadaň

C h o m u t o v / T r h a č i - V rámci 19. kola Chance ligy zavítala Kadaň do Chomutova. Úvodní dvacetiminutovka rozhodla o osudu utkání, když Piráti potrestali chyby Kadaňských. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, ovšem branka nepadla ani na jedné straně. Poslední část se nesla v bojovném duchu, na každé straně bylo k vidění několik faulů a dokonce bitka. Při hře tři na tři stvrdil vítězství Pirátů Lukáš Klíma.

 
19.kolo, středa 30.10.2019
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  4:0  (3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Stloukal (Žovinec, Pitule), 15. Tomica (Doktor, Vrhel), 19. Stloukal (Suchý, Hlava), 59. Klíma. Rozhodčí: Valenta, Hucl – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 7:9, navíc Llewelyn (CHM) 5 minut + do konce utkání - Foltýn (KAD) 5 minut + do konce utkání, Kůs (KAD) 10 minut. Bez využití. Diváci: 2011. Střely na branku: 41:20. Zblokované střely: 13:8. Bloky: 8:12. Vhazování: 35:21. Průběh utkání: . 4:0
Piráti Chomutov: Pavlát – Žovinec, Blaha, Štochl, Lang, Pařízek, Rýgl, Havel – Stloukal, Pitule, Hlava – Klíma, Suchý, Doktor – Tomica, Vrhel, Jakub Veselý – Chrpa, J. Svoboda, Llewellyn.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, Novák, L. Chalupa, Poizl, Eliáš, Jandus, Foltýn – M. Zabloudil, Kůs, Chlouba – Koblížek, Čermák, Čech – Michnáč, Rindoš, Wágner – Homer, Müller, Z. Zabloudil.

Komentář k zápasu

První šanci večera sice Petr Stloukal u levé tyčky spálil, ale napodruhé už se nezmýlil a po Žovincově ráně dotlačil nekrytý puk – 1:0. V patnácté minutě Jakub Doktor udržel modrou čáru a nahodil, vyražený puk skončil u Marka Tomici, který neměl s Jakubem Neužilem v bance žádný problém – 2:0.

V následné přesilovce mohl snížit exchomutovský Roman Chlouba, ale po pohledné individuální akci si vylámal zuby na Dominiku Pavlátovi. Stav 3:0 po úvodním dějství stanovil druhým zásahem v utkání Petr Stloukal, jenž těžil z dobré kombinace Filipa Suchého a Nicolase Hlavy.

V prostřední části se hra vyrovnala. Hned v úvodu Kadaň nevyužila nabídnutou početní výhodu, takže se skóre nezměnilo. To platilo i pro další průběh, kdy hru kouskovaly fauly na obou stranách. Výhoda o jednoho hráče však ani jednomu týmu nepomohla.

Třetí část začala stejně, jako předchozí skončila – tresty pršely na obou stranách. Po přelomu dějství se situace uklidnila, zvláštní šanci měl Filip Suchý, ale puk se po jeho zádech skutálel jenom vedle tyčky kadaňské klece.

V 57. minutě předchozí strkanice vyústily ve férový pěstní souboj Darbyho Llewellyna s Michaelem Foltýnem, oba zamířili předčasně do sprch. Když už mohli Trhači snížit ve dvouminutové přesilovce pět proti třem, fauloval Jan Müller a bylo po výhodě.

Závěr se hrál ve třech proti třem, což vyšlo lépe Chomutovu. Rychlý protiútok ve dvou proti jednomu zakončil na první tyčku Lukáš Klíma, který uzavřel brankové konto – 4:0.

Kateřina Kundertová

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu a odehráli jsme výbornou první třetinu. Využili jsme šance a vedli 3:0. V kabině jsme si řekli, že chceme udržet tempo, nasazení, hrát na puku a nutit se do střel. Hru nám ale narušily naše zbytečné fauly, kterými jsme do hry dostali Kadaň. Pak jsme si řekli zase něco v kabině a třetí třetinu už jsme odehráli, jak jsme chtěli. Chybí tomu ale trochu góly, což je škoda, i tak to bylo dobré vítězství.“

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Pro nás to bylo těžké utkání, do kterého jsme vstoupili hodně špatně. Říkali jsme si, že chceme hrát aktivně. Nastoupili jsme a měli hrozně velký respekt, což nechápu. Dostali jsme v první třetině tři góly a dá se říct, že bylo skoro po zápase. Druhou třetinu jsme se snažili, zlepšili jsme pohyb a dostávali jsme se do šancí, ale Pavlát chytal výborně a my nebyli dost důrazní před brankou. Třetí třetina byla jenom boj. Chomutovu gratuluji k vítězství a třem bodům.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM