Petr Rosol členem realizačního týmu Kadaně

Sabina Nováková | 10.11.2019 | |

Petr Rosol členem realizačního týmu Kadaně

K a d a ň - Trhači hlásí novou posilu v trenérském štábu. K dvojici koučů Petra Klímy a Tomáše Hamary se připojí bývalý reprezentant Petr Rosol. Pětapadesátiletý rodák ze Znojma se domluvil na spolupráci do konce sezóny.

 

Nový trenér Kadaně má za sebou mnoho zkušeností. Mezi úspěchy Petra Rosola patří prvenství na mistrovství světa v roce 1985 v aktivní hokejové kariéře. Na české půdě pak obdržel rovnou dvakrát titul v rámci Československé hokejové ligy, což byla nejvyšší soutěž na našem území.

Po mládežnických začátcích v Litvínově okusil i jihlavský klub. „Jsem rád, že jsme s Petrem Rosolem navázali spolupráci. Známe se už léta, hráli jsme spolu v Litvínově i v Jihlavě a zažili jsme spolu také vojnu. Po odchodu Vladimíra Růžičky do Hradce Králové jsme potřebovali posílit náš realizační tým. Věřím, že se nám společně s Petrem Rosolem a Tomášem Hamarou podaří navázat a budeme pokračovat ve zlepšení,“ sdělil generální manažer Petr Klíma.

Mezitím se však stále vracel hájit litvínovské barvy. V sezóně 1991/1992 přišlo první zahraniční angažmá a Petr Rosol se přesunul do italské Fassy, kde za čtyřiadvaceti utkání zaujal se šestapadesáti body. Další sezónu byla jeho bilance podobná. Sezóna 1992/1993 byla pro litvínovského odchovance nejspíš zlomová, jelikož se objevil na soupisce švýcarského týmu HC Lugano. Právě ve Švýcarsku odstartoval později svou trenérskou kariéru. Nejdéle působil ve švýcarském HC Martigny. Nejvýznamnějším ročníkem z celkových šesti byl ten 1997/1998, kdy si za osmatřicet duelů zapsal připsal hned sto čtyři kanadských bodů.

Během své kariéry trenéra se vrátil od trénování zpět k hraní. Svou stálou roli trenéra odstartoval v roce 2006 v Litvínově. V následujících letech měl pod svými křídly A-týmy Ústí nad Labem nebo Českých Budějovic. Poslední čtyři roky, mimo sezóny 2017/2018, trénoval ve Švýcarské Superlize. Vůbec posledním zahraničním klubem, který doposud vedl, byl HC Valais Chablais II Sion.

Foto: www.lidovky.cz (ČTK)

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM