Reprezentanti U19 Morong a Poppel posílí Trhače

Sabina Nováková | 24.11.2019 | |

Reprezentanti U19 Morong a Poppel posílí Trhače

K a d a ň – Trhači hlásí nové tváře, které vypomohou v nadcházejících zápasech. Na měsíční zkoušku přichází z extraligového Hradce Králové dvojice forvardů Matěj Morong a Petr Poppel. Oba doposud působili v DHL extralize juniorů. Druhý z jmenovaných se již postavil výzvě v podobě nástupu v rámci nejvyšší české hokejové ligy a připsal si i střetnutí v Lize mistrů. Svými výkony se oba hradečtí hokejisté řadí mezi špičku v juniorské soutěži.

 

MATĚJ MORONG

Osmnáctiletý rodák z Rychnova nad Kněžnou se po mládežnických začátcích v Hradci Králové přesunul okusit zahraniční působiště. V sezóně 2017/2018 poprvé oblékl dres finského mládežnického týmu KJT Haukat, ve kterém prošel rovnou dvěma kategoriemi a prezentoval se výbornými statistikami. V základní části v juniorské lize za osmnáct utkání vsítil deset gólů a na dvacet přihrál. Místo hokejového setrvání nezměnil ani následující sezónu a až letos se vrátil po dvouletém angažmá v cizině do České republiky. V rámci DHL turnaji za dvacet klání vypálil jedenáct přesných střel a připsal si osmnáct asistencí. Mimo jiné se objevil i v české reprezentaci, a to jak do šestnácti, tak sedmnácti i osmnácti let.

PETR POPPEL

Český reprezentant, který v únoru oslavil své osmnácté narozeniny, celou svou kariéru obléká královéhradecký dres. Ještě do minulého roku nastupoval pouze v mládeži, avšak právě loňskou sezónu dostal příležitost zasáhnout také do jednoho duelu Ligy mistrů a letos ho A-tým Hradce Králové povolal do dvou střetnutí. Stejně jako Matěj Morong, i on oblékal dres české hokejové reprezentace, a to v sezóně 2016/2017, ve které během pěti zápasů vsítil tři góly a zaznamenal dvě asistence. Naposledy ho národní tým povolal v sezóně 2017/2018, když v jednom utkání vyslal přesnou ránu za záda brankáře soupeřova týmu a při dalším gólu asistoval. Mezi jeho nejpovedenější ročník patří 2017/2018, když v dorostu si za osmatřicet soubojů vytvořil statistiku 33+22. V právě probíhající sezóně již stačil patnáctkrát překonat protivníka a připsal si dvacet asistencí.

Foto: Jan Vavřina, Filip Javůrek a Stanislav Souček (www.mountfieldhk.cz)

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM