Trhači po první části Chance ligy

Jiří Novotný (KAD) | 11.12.2019 | |

Trhači po první části Chance ligy

K a d a ň - Letošní ročník Chance ligy dospěl do své poloviny a během reprezentační přestávky přichází prostor na krátký pohled do zpětného zrcátka. Trhačům sice po 30 odehraných duelech patří poslední pozice, nicméně na předposlední Sokolov ztrácí pouhý bod a hratelný je i náskok 14. Ústí nad Labem. Právě tyto celky budou největšími soupeři Kadaňských v bojích o vyšší příčky.

 

Z VÝHER SE ČERNOŽLUTÍ RADOVALI PŘED DOMÁCÍM PUBLIKEM

První bodový zářez si černožlutí připsali ve 4. kole, kdy do Kadaně zavítali chomutovští Piráti. Kadaňští se na svého tradičního rivala vždy uměli vytáhnout a nejinak tomu bylo i v tomto duelu. Proti loňskému účastníkovi nejvyšší soutěže sahali po vítězství, Piráti ovšem v závěru srovnali a po nájezdech brali bonusový bod. Z prvního tříbodového zisku se Trhači radovali v zápase s Jihlavou, kterou na svém ledě přetlačili 2:1. Mezi kadaňskými ochozy posléze vyzráli také na Porubu (3:2), Sokolov (4:3) a Benátky (5:4). Na tuto výhru navázali dobrým výkonem v posledním kole na Slavii, kde ještě několik sekund před sirénou drželi nerozhodný stav, ale nakonec padli 4:3.

POHLEDEM DO STATISTIK - GÓLY

Nejpřesnější mušku ze všech Trhačů měl František Wágner. Stále teprve 22letý odchovanec kadaňského hokeje nastřílel 9 branek. O jeden zásah méně má ve statistikách Roman Chlouba, šestkrát skóroval Albert Michnáč a 5 přesných zásahů si připsal Jan Müller

ASISTENCÍM KRALUJE TREFNÝ

Železný muž kadaňského týmu Jakub Trefný nastoupil do všech duelů, v nichž se mu podařilo připravit 15 gólových přihrávek. O čtyři méně má další ostřílený hráč, forvard Jaroslav Kůs, dalšími v pořadí jsou Roman Chlouba (10) a Albert Michnáč (7).

NEJVÍCE BODŮ NASBÍRAL CHLOUBA

Nejproduktivnějším hráčem Kadaně je útočník Roman Chlouba, jenž ve 21 odehraných zápasech posbíral 18 bodů (8+10). Od poloviny listopadu je elitní útočník na marodce. Se 16 body (1+15) následuje Jakub Trefný, po 13 bodech mají Wágner, Michnáč a Kůs.

GÓLMANŮM VÉVODÍ NEUŽIL

Mezi třemi tyčemi se nejvíce dařilo posile z Prostějova, Jakubu Neužilovi, který odchytal 16 utkání s průměrnou úspěšností 90,19%. Dvanáctkrát nastoupil Adam Wolf (85,98%).

Nejtrestanějším bojovníkem černožlutých je se 107 trestnými minutami Michael Foltýn. Další tvrďák Štěpán Čech je pro změnu nejvýše v hodnocení zblokovaných střel, do nichž se vrhnul ve 29 případech. Na buly se nejlépe dařilo Jaroslavu Kůsovi, jenž ovládl téměř polovinu soubojů. Nejvíce času na ledě tradičně tráví kapitán Jakub Trefný, letos je to zatím více než 22 minut na zápas.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM