Předvánoční duel svedou Trhači na půdě Jestřábů

Ladislav Froněk, Sabina Nováková | 21.12.2019 | |

Předvánoční duel svedou Trhači na půdě Jestřábů

P r o s t ě j o v / K a d a ň - V pořadí třiatřicáté kolo Chance ligy v sobotu 21. prosince přinese poslední střetnutí před Vánoci, a to Jestřábů z Prostějova a kadaňských Trhačů. Zatímco Prostějovští mají za sebou vítězství nad Jihlavou, Trhači smolně ztratili v klání s Benátkami nad Jizerou šanci na bodový zisk. Duel odstartuje na ZS v Prostějově v 17 hodin.

 
LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV vs. SK TRHAČI KADAŇ
3. místo
45 bodů
POZICE8. místo
14 bodů
92:107SKÓRE60:143
V – VP – PP – P
11 – 3 – 5 – 13
BILANCE V – VP – PP – P
4 – 0 – 2 – 26
20 % – 79,1 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ15,38 % – 82 %
480 tr. minutTRESTNÉ MINUTY517 tr. minut

JESTŘÁBI URVALI V POSLEDNÍM STŘETNUTÍ DVA BODY

V minulém kole se Prostějov utkal s Duklou. Zápas byl těsný, šlo se až do prodloužení. Zde byli Prostějovští úspešnější a duel otočili ve svůj prospěch - vyhráli 4:3. O kolo dříve doma vyzvali nejnovější kádr Chance ligy HC Baník Sokolov. Jakožto domácí celek se nedokázali prosadit a Sokolovští dokázali utkání zapečetit už po druhé dvacetiminutovce. Souboj nakonec skončil 1:4. Ve 30. kole Chance ligy se prostějovští hokejisté utkali s favoritem - Motorem České Budějovice. Jihočeši Moravany deklasovali na domácí půdě. Střet nakonec skončil v poměru 0:6.

    Poslední sestava LHK Jestřábi Prostějov:

    Huf – Hrdinka, M. Jandus, Mrázek, Muška, Hamrlík, Krejčí, Husa, Březák – T. Jandus, Račuk, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – M. Novák, Meidl, Knap – Kalaj, Ouřada.

POSLEDNÍ TROJLÍSTEK ZÁPASŮ NEDOPADL PRO TRHAČE DOBŘE

Poslední výhra, kterou se Kadani podařilo urvat byla proti Benátkám nad Jizerou. Proti Středočechům se postavili Trhači i v posledním klání, avšak nedokázali vítězství obhájit. Ještě po druhém dějství Kadaňští střetnutí vedli 2:1, potom se ale Benátečtí rozstříleli a v poslední části se trefili celkem třikrát. Zápas skončil 2:4 pro hostující. Souboj předtím svěřenci Tomáše Hamary, Petra Rosola a Petra Klímy vyráželi do Jihlavy, kde padli těsně 2:3. Utkání předtím se venku utkali se Slavií. Klání bylo opět velmi těsné. Po dvou částech Slavia vedla 3:1, poté se ale Trhači zvedli a vstřelili dvě branky. Pražané bohužel jednu z nich opětovali a vyhráli tedy 4:3. Trhači tak v posledních třech duelech nezískali ani jeden bod.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Neužil – Trefný, Eliáš, L. Chalupa, Zeman, Foltýn, Poizl, Procházka – Zabloudil M., Kůs, Chlouba – Petržilka, Žolobov, Wojnar – Poppel, Morong, Wágner – Homer, Čech, Müller.

    TRHAČI PROTI JESTŘÁBŮM V TÉTO SEZÓNĚ JEŠTĚ NEVYHRÁLI

    První utkání mezi těmito dvěma týmy bylo odehráno 5. října v Kadani. V první třetině byli dominantnější Prostějovští - tuto část vyhráli 1:2. Vyhráli i druhou třetinu v poměru 0:1. Střelbu Kadaňští dokázali opětovat, ve třetí části jednou vsítili puk do sítě oponenta a neinkasovali ani jednou. Průběh zápasu už ale neotočili a nakonec padli 2:3. Druhé klání bylo od Jestřábů ale mnohem vydařenější. Trhače vyzvali na domácím ledě. První dvacetiminutovka byla bez branek. Kadaň ve druhé periodě domácí přestříleli 3:1 a ve třetí 3:2. Střet tedy skončil jasně 6:3 ve prospěch Prostějova.

    PROSTĚJOV vs. KADAŇ
    Tomáš Štůrala – 91,1 %
    Daniel Dvořák – 88 %
    BRANKÁŘIJakub Neužil – 89,76 %
    Adam Wolf – 86,36 %
    Lukáš Žálčík
    36 (20+16)
    PRODUKTIVITA Roman Chlouba
    20 (9+11)
    Lukáš Žálčík
    20 gólů
    GÓLYR. Chlouba a F. Wágner
    9 gólů
    Marek Račuk
    24 asistencí
    ASISTENCEJakub Trefný
    16 asistencí
    Václav Meidl
    275/481 – 57,17 %
    VHAZOVÁNÍ Jaroslav Kůs
    220/442 – 49,77 %
    Jaroslav Mrázek
    30 zbl. střel
    ZBLOKOVANÉ STŘELYŠtěpán Čech
    31 zbl. střel
    Marek Račuk
    64 tr. minut
    TRESTNÉ MINUTYMichael Foltýn
    107 tr. minut
    Martin Jandus
    24:57 min/z
    ČAS NA LEDĚJakub Trefný
    22:37 min/z

    Foto: Dalibor Kachlík

     
     


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM