Změny v kadaňském A-týmu

Sabina Nováková | 30.01.2020 | |

Změny v kadaňském A-týmu

Konec přestupového období končí už jednatřicátého ledna o půlnoci a pohyby v kádru se týkají také Trhačů. Ke změnám dochází v obranných a útočných řadách. Na hostování do konce sezóny odchází do Chomutova Roman Chlouba. Novinky se týkají také útočníků Františka Wágnera, Jurije Žolobova a obránce Lukáše Chalupy.

 

Kadaňský forvard Roman Chlouba ve zbytku ročníku pomůže Pirátům z Chomutova, kam se přesouvá v rámci hostování. Osmadvacetiletý útočník letos stihl za Trhače třiatřicet utkání s bilancí více než bod za zápas. Celkem si připsal třináct gólů a dvacet jedna asistencí a stal se tak nejproduktivnějším hráčem černožlutého celku. „Roman Chlouba bude do konce sezóny působit v týmu Piráti Chomutov, a to v rámci hostování. V té následující už ale bude moci využít jeho šikovnosti znovu Kadaň,“ sdělil generální manažer Petr Klíma.

Další útočník, Jurij Žolobov, který si v uplynulých dnech připsal dva starty v extralize v barvách Litvínova, bude k dispozici opět kadaňským trenérům. Vrací se totiž zpět do tréninku s Trhači a zapojit by se mohl také do zápasů ve zbytku sezóny. Nadále však v případě potřeby může vypomoct extraligové Vervě.

Stejnou možnost jako ruský útočník Jurij Žolobov má nově i kadaňský odchovanec František Wágner. Ten se v utkání s Benátkami blýsknul hned čtyřmi góly a jeho letošní bilance čítá šestnáct gólů a osm asistencí v dvaačtyřiceti zápasech. Nyní má vyřízené střídavé starty do Litvínova a může se stát, že si rodák z Kadaně připíše svůj první extraligový start v kariéře.

Poslední změna se týká obránce Lukáše Chalupy. Tento zadák v klubu končí po vzájemné dohodě a přesouvá se do země, kde působil i minulou sezónu, a tedy do Švédska. Chalupa letos stihl odehrát čtyřicet dva zápasů, ve kterých získal deset kanadských bodů za gól a devět asistencí.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM