Zápas v Boleslavi bude snahou nalézt ztracenou formu

Jakub Coufal | 04.11.2005 | |

Zápas v Boleslavi bude snahou nalézt ztracenou formu

Souboj dvou vyrovnaných celků v tabulce slibuje sobotní souboj Kadaně s Mladou Boleslaví. Krize se během dlouhé ligy nevyhne žádnému týmu, o čemž mohou svědčit oba nastávající soupeři. Na obou stranách budou stát mužstva, která si za posledních 5 zápasů připsala jedinou domácí výhru. Dramatická bitva o body začne v sobotu 5. listopadu na boleslavském stadionu od 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Mladá Boleslav

Sezóna 2003/2004

Na Boleslav z předminulé sezóny Severočeši jen neradi vzpomínají. Kadaň se nedostala do pla-off o dva body. Právě před ní se usídlili po 40 kolech hráči z města automobilů. O tom, že tehdy byly oba celky velice vyrovnané, svědčí i výsledky vzájemných zápasů. První domácí zápas vyhrála Kadaň 3:1, ale v Boleslavi prohrála 2:1. Zbylá dvě utkání skončila rovnocennou dělbou bodů. Na našem ledě za stavu 3:3, u soupeře pak 1:1.

Sezóna 2004/2005

Kadaň má Mladé Boleslavi stále ještě co vracet. V loňské sezóně jsme sice dvakrát uhráli remízu na vlastním ledě, ale v Boleslavi jsme bodovat nedokázali. Zejména na prohru 7:0 nevzpomínají kadaňští hráči příliš rádi. Ovšem všechny minulé boje jsou již zapomenuty a všechny zajímá, jak se oba týmy vypořádají spolu letos. Za zmínku stojí i loňské umístění Boleslavi v tabulce. Nově posílený tým v nabité lize s Budějovicemi a Ústím ztratil pouze jediný bod na 3. celek tabulky, Hradec králové. V pla-off vystavilo Boleslavi stopku až Ústí nad Labem.

Výkony Boleslavi v letošní lize

První vzájemný zápas se hrál na domácím kluzišti Kadaně. Soupeř z Boleslavi, ač v pozici jasného favorita a venku neporaženého, vyhrát zápas nedokázal. Kadaň si po dobře odvedené práci připsala cenný skalp v podobě vítězství 3:1. Mladá Boleslav si až do zápasu s Kadaní vedla více než dobře. V dalších zápasech padla na boleslavské menší krize, během níž si od našeho soupeře přivezli body například Prostějov se Sarezou. Ale ani v posledních kolech se Boleslavi příliš nevedlo. Po tří zápasové sérii bez výhry přišlo až domácí vítězství nad Hradcem Králové.

Letní posily a aktuální stav kádru

Po loňském úspěšném tažení 1. ligou, kdy skončila Mladá Boleslav po základní hrací části na 4. místě a zahrála si semifinále play-off, se cíle Mladé Boleslavi pro letošní sezónu ještě zvýšily. Vedení se netají tím, že by tým chtěl útočit na vítězství v 1. lize a posléze se pokusit o postup do extraligy. Na důkaz toho, že se nejedná jen o plané řeči, se stala Boleslav „mužem činu“. Během letní přestávky přišlo do Boleslavi několik významných posil. Z útočných akvizic by měl týmu pomoci Ivo Kratěna ze Sparty. Ze Slavie dorazil obránce Ondřej Staňek. Ale ani po začátku ligy se příchody nových posil nezastavily. V září do Boleslavi dorazil Jan Fadrný z Českých Budějovic. Spolu s ním se jako nová tvář objevil plzeňský obránce Pavel Šrek. Důležitou posilou je i příchod brankáře Petra Přikryla, který opustil Znojmo.

Kvůli zranění nemůže do hry zasáhnout útočník Lukáš Krupka, jenž si natáhl kolenní vazy. Spolu s ním týmu nepomůže ani brankář Petr Přikryl se zraněnými třísly.

Statistiky

V úspěšnosti zákroků se na 1. místo ligy před Hübla dostal již několikrát zmíněný brankář Petr Přikryl. Jeho úspěšnost 94,5% a průměr pod 2 branky na zápas svědčí o jeho kvalitách. Za dobu jeho zranění ho asi bude zastupovat Michal Mařík, který zatím odchytal 2 zápasy s úspěšností 95%. Mimo defenzívy si musí Severočeši dávat pozor i na útočné řady. Hned tři útočníci mají na svém kontě 9 kanadských bodů. První z nich, Jiří Kadlec, se může pyšnit i největším počtem branek. Po svých střelách se radoval již 6krát. V počtu kanadských bodů ho pak napodobují Jan Fadrný a David Vrbata.

Poslední utkání Boleslavi

Zápas na ledě Komety Brno se pro hosty vyvíjel nadějně. Ještě před polovinou klání se trefil boleslavský Nedorost a otevřel tak skóre. Vedení však Boleslavi vzal v 55. minutě Barus. O poslední úder, který způsobil zkázu Boleslavi a výhru Komety, se postaral v 58. minutě Říha. Celek Mladé Boleslavi tak zůstal na nelichotivém 9. místě, 2 body před Kadaní.

Sestavy z posledních utkání

BK Mladá Boleslav: Mařík (Hanousek) - Šrek, Řezníček, Vyhlídal, Klimeš, Braniš, Drábek, Štrach - Jaroš, Langhammer, Nedorost, Kadlec, Kameš, Krupka, Beck, Heinisch, Kocak, Vrbata, Kratina, Vrbata, Nouza

SK Kadaň: Hübl - Vobořil, Meňhart, Hlubuček, Plaček, Riečičar, Hlavatý, Čuj, Lašek, Tvrdek, Oliverius, Kajer, Žák, Hlusička, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Hubínek, Tauš, Švejda

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM