Kadaň vstoupí do nové sezony s obměněným kádrem

Redakce | 23.07.2020 | |

Kadaň vstoupí do nové sezony s obměněným kádrem

K a d a ň - Již v neděli 26. července proběhne první sraz vedení, realizačního týmu a hráčů, kteří budou v Kadani působit. První trénink se uskuteční v pondělí a zúčastní se ho několik známých i nových tváří ať hráčských, tak trenérských. Novinkou v trenérském týmu je návrat Jaroslava Becka.

 

Oznámené duo trenérů Petra Rosola a Vladimíra Jeřábka doplní zkušený kouč Jaroslav Beck. Ten už v Kadani působil v letech 2014 až 2017 a je posledním trenérem, pod kterým se Kadaň dostala do play off. Po konci v Kadani působil u mládeže v rodném Prostějově a u juniorského týmu Pirátů z Chomutova. Který kádr budou mít trenéři v přípravě k dispozici?

Z loňského kádru v týmu zůstali útočníci Roman Chlouba, Jan Müller, Zdeněk Zabloudil, Josef Rindoš, Tomáš Koblížek a David Homer. Z obránců pak Jakub Trefný, Michael Foltýn, Jan Klodner, Cedric Délmarche a Radek Procházka.

Kompletní obměnou prošlo brankoviště. Po odchodu Jakuba Neužila bude u Trhačů působit ostřílený matador Miroslav Hanuljak, jenž černožlutý trikot oblékl naposledy v ročníku 2015/16. Následně zamířil do Kladna, ale již po roce se stěhoval do německého Freiburgu, kde si vydobyl pozici jedničky. Po návratu na sever Čech hájil branku mosteckých Lvů, nicméně dva starty zaznamenal i v extraligovém Litvínově. Naposledy působil ve slovenské extralize, za celek z Nitry loni naskočil k 21 duelům. Dalším gólmanem je Richard Běhula. Gólman, který minulý rok působil jako brankář číslo dva u Pirátů z Chomutova. Přes Dominika Pavláta se ale často do branky nedostal a odchytal pět utkání se solidním průměrem 2.49 branky na zápas a 91,5%. V třiceti zápasech držel chomutovské juniory a jezdil vypomáhat také do Bíliny. Třetím brankářem, který se zapojí do tréninků je Tadeáš Dvořák, který už v Kadani v minulosti působil. Poslední rok strávil ve Francii.

Potěšující zprávou pro fanoušky jsou návraty Jakuba Chrpy, Radka Havla, Jana a Matyáše Svobody a Víta Seemanna, kteří minulý ročník strávili v nedalekém Chomutově. V sezóně 2014/15 v Kadani hrál i zkušený útočník Martin Šagát, který si v pětadvaceti zápasech připsal 18 gólů! Nyní bude mít možnost na toto angažmá navázat.

Do přípravy se také zapojí dva ruští hokejisté, kteří se ale k A-týmu připojí později, vzhledem k situaci s koronavirem. Odlety z Ruska jsou možné až od 1. srpna, a tak se jejich účast na ledě zpozdí. Tréninkového kempu se zúčastní také Jakub Veselý, který větší část minulé sezóny promarodil. Jednadvacet zápasů odehrál v juniorce Chomutova a nakoukl také do A- týmu, kde se v osmi zápasech jednou střelecky prosadil. Z obránců je nováčkem Michal Smutný, který přichází ze slovenské nejvyšší soutěže, konkrétně z Liptovského Mikuláše. Dalším obráncem je Ondřej Havlín, který se v sezóně 2018/2019 stal nejproduktivnějším obráncem juniorské ligy, když působil ve Spartě Praha. O rok později dostal šanci i v extraligovém zápase a sbíral minuty v druholigové Příbrami. Tomáš Běhula, bratr brankáře Richarda Běhuly má zkušenosti ze Švédska a Norska, loni se stal nejproduktivnějším obráncem Draků z Bíliny. Z chomutovské juniorky bude mít možnost okusit dospělou soutěž Jakub Šuráň. Dalšími novici jsou obránci Tadeáš Vícha a útočníci Jiří Bucek a Dominik Kubišta.

Aktuální podoba kádru:

Brankáři: Richard Běhula, Miroslav Hanuljak, Tadeáš Dvořák

Obránci: Jakub Trefný, Radek Havel, Michael Foltýn, Jan Klodner, Vít Seemann, Tomáš Běhula, Cedric Délmarche, Tadeáš Vícha, Jakub Šuráň, Ondřej Havlín, Radek Procházka, Michal Smutný

Útočníci: Roman Chlouba, Martin Šagát, Jakub Chrpa, Jan Müller, Jan Svoboda, Matyáš Svoboda, Zdeněk Zabloudil, Josef Rindoš, Tomáš Koblížek, Jakub Veselý, David Homer, Dominik Kubišta, Jiří Bucek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM