Aktualizace: Chance liga o play off nepřijde!

Jiří Novotný | 14.08.2020 | |

Aktualizace: Chance liga o play off nepřijde!

K a d a ň - V pátek jsme vás informovali o výsledku zasedání prvoligových klubů, kde si jejich zástupci odhlasovali zrušení play off i sestupu. Nakonec je vše ale jinak! Sestupovat sice letos nikdo nebude, k play off ale nakonec přeci jen dojde.

 

Aktuální ročník měl být po několika sezónách znovu sestupový, nyní je však jasné, že strašák v podobě pádu o patro níže se posouvá o další rok. Původní plán přitom posílal do druhé ligy hned čtyři celky, po odstoupení Chomutova visel Damoklův meč stále nad třemi nejméně bodujícími kluby.

V základní části se odehraje 51 kol, v nichž se všechny celky vzájemně utkají třikrát. Poté měla dle původního plánu následovat nástavbová fáze, kam by si desítka nejúspěšnějších celků přenesla body ze základní části. Namísto toho bude sehráno play off, do něhož první čtyři týmy postoupí automaticky, zbylých osm o něj bude bojovat v předkole. Podmínkou postupu do play off bude, aby mužstvo sehrálo v základní části alespoň 50 % utkání. V případě, že všechna nesehraje, bude mu do konečné tabulky započítán průměrný bodový zisk.

Změna herního systému byla odhlasována na pondělním jednání účastníků Chance ligy, kde aktualizaci herního formátů podpořilo 15 klubů, 3 se hlasování zdržely.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM