Další zastávkou Trhačů budou Litoměřice

Jiří Novotný | 19.08.2020 | |

Další zastávkou Trhačů budou Litoměřice

K a d a ň - Okružní jízda černožlutých napříč regionem pokračuje. Po úterním duelu v Ústí nad Labem zajíždějí na led dalšího krajského rivala, litoměřického Stadionu. Pro ambiciózní celek od soutoku Ohře s Labem půjde o teprve druhou zápasovou prověrku. Úvodní buly padne v 18:00 a pokud se nechystáte přímo do ochozů Kalich areny, můžete sledovat textový online přenos.

 

Historie kališníků sahá do roku 1949, kdy byl založen oddíl Radobýl Litoměřice, jenž na začátku šedesátých let už pod názvem VTJ krátce působil v československé nejvyšší soutěži. Po ústupu z výsluní a transformaci v devadesátých let byl dalším důležitým milníkem rok 2006, kdy Stadion obnovil tým dospělých. Tomu se za další čtyři sezony podařilo postoupit do druhé nejvyšší soutěže, v níž tak letos nakrojí jubilejní desátou sezonu.

Z prvotního tichošlápka se po několika ročnících stal pevný účastník soutěže, jenž se důrazně hlásí o slovo. V předminulé sezoně dokráčel do čtvrtfinále play off, kde nestačil na jihlavskou Duklu. V loňském roce skončil po základní části na šesté příčce, čímž si znovu zajistil vstupenku do vyřazovacích bojů, které se ovšem kvůli koronavirové pandemii nekonaly.

Aktuálně Stadion představil nové tváře ve své sestavě: obranu vyztužili Jan Mlčák, Daniel Poizl a Jan Sedláček, do útoku se připojil Filip Koffer, jenž loni nastupoval v zámořské WHL. Nejvýraznější posilu ale litoměřičtí odhalili již v květnu - vousatého hromotluka Jana Výtiska s bohatými zkušenostmi z extraligy.

K prvnímu přípravnému duelu vyjely Litoměřice až v úterý 18. srpna, kdy na svém ledě přivítaly pražskou Slavii. Skóre otevřel v závěru úvodního dějství Jánský, na kterého později navázali Procházka s Beranem. Vršovickým se v závěrečné periodě podařilo snížit na 3:2, vyrovnat už ale nedokázali.

    Poslední sestava HC Stadion Litoměřice:

    Král – Marcel, Mlčák, Výtisk, Poizl, Jebavý, Holý, Sedláček – Krutil, Beran M., Miškář – Procházka, Berka, Koffer – Jánský, Pšenička, Hašek – Jindra, Damašek, Daniel – Čermák.

Kadaňští se v úterý vydali do Ústí nad Labem, které se na ně tentokrát připravilo o poznání lépe a oplatilo Trhačům porážku ze začátku srpna. Černožlutí doplatili na častá vyloučení, jež domácí nemilosrdně trestali. Na Protasenjovo úvodní gól ještě odpověděl Chlouba, ale pak Slovan předvedl smršť, na jejímž konci na tabuli svítilo 6:1. V samém závěru alespoň zkorigoval na méně hrozivých 6:2 Veselý a zplihlý prapor Kadaně povznesl vítěznou bitkou s Havránkem Foltýn.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hanuljak – Kottek, Trefný, Havlín, Havel, Smutný, Seemann, Foltýn – Chrpa, Chlouba, Müller, Svoboda M., Šmida, Zabloudil, Koblížek, Morong, Svoboda J., Homer, Bucek, Veselý.

Foto: Karel Pech

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM