Ve čtvrtek se v Kadani představí Sokolov

Jiří Novotný | 26.08.2020 | |

Ve čtvrtek se v Kadani představí Sokolov

K a d a ň - Po týdenní pauze nastoupí Trhači k dalšímu přípravnému zápasu, tentokrát před domácím publikem. Soupeřem jim bude nedaleký Baník Sokolov, jenž úterním duelem v Benátkách zahájil třízápasové turné po venkovních kluzištích. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.

 

Sokolovský Baník patřil dlouhá léta k tradičním účastníkům třetí nejvyšší soutěže, ze které se mu v loňském roce podařilo povýšit do Chance ligy. Profesionální soutěž se ukázala pro nováčka jako velké sousto a musel se smířit s umístěním na samém chvostu tabulky.

Žlutočerní těží ze spolupráce s karlovarskou Energií, jež prvoligový celek zásobuje hráči jak z A-týmu, tak ze své juniorky. Nejvýraznější předsezónní posilou Baníku je útočník Martin Kadlec, jenž by měl být po návratu zámořských posil k dispozici také Karlovým Varům. V obraně nebude ani letos chybět nesmlouvavý bek Petr Přindiš, jeden ze strůjců loňského postupu. Mezi třemi tyčemi sází exkadaňský kouč Tomáš Hamara na dravé mládí - 18letého Oldřicha Cichoně a o rok mladšího Patrika Hamrlu.

Celek z hnědouhelného revíru nastoupil k prvnímu přípravnému střetnutí až v polovině srpna, kdy padl 4:3 po prodloužení na Slavii. Následně potěšil domácí publikum demolicí Klatov 7:2 a odvetou se Slavií, kterou přetlačil 3:2 po samostatných nájezdech.

Úterní výjezd do Benátek však přinesl vystřízlivění. Hráči od Jizery nasázeli svému soupeři 6 branek, a i když se Baník pokoušel dotahovat, Středočeši si pokaždé svůj náskok uhlídali. Za Sokolov se prosadili Prošek, Kadlec a Klejna, jenž v poslední minutě snižoval na konečných 6:3.

    Poslední sestava HC Baník Sokolov:

    Hamrla - Klejna, Rulík, Zeman, Kadeřávek, Klodner, Přindiš, Zavřel - Kadlec, Kverka, Vracovský - Prymula, Vrána, Kropáček - Šik, Rohan, Švec - Prošek.

Trhači se minulý čtvrtek vydali do Litoměřic. Po první třetině prohrával kadaňský tým o tři branky, když Poppel nedal trestné střílení. Domácí tým navýšil své vedení za začátku prostřední části už na hrozivých 5 branek, Trhači se však nesesypali. Nejprve se trefil ve 28.minutě v přesilové hře Roman Chlouba, koncem třetiny na jeho úspěch navázal také Jan Müller. Třetí zásah Trhačů si na začátku poslední třetiny připsal Jakub Chrpa a pomalu se schylovalo k dramatu. Jenže domácí tým využil ve 49. minutě vyloučení Romana Chlouby a skóroval na konečných 6:3.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Běhula – Havlín, Trefný, Havel, Smutný, Seemann, Foltýn, Šuráň – Chrpa, Chlouba, Poppel – Koblížek, Rindoš, Müller – Homer, Bucek, Svoboda – Kubišta, Hradecký, Veselý.

Také na utkání se Sokolovem platí stávající hygienická opatření, nezapomeňte tedy na zakrytí úst a nosu. Na pokladně bude k dispozici permanentní vstupenka platná na celý ročník Chance ligy, jejíž cena činí 900 Kč. Vstupné na samotný zápas vyjde dospělého na 30 Kč, senioři a děti do 15 let s doprovodem mají vstup zdarma.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM