Sokolovský Baník z Kadaně odjíždí jako vítěz

Sabina Nováková | 27.08.2020 | |

Sokolovský Baník z Kadaně odjíždí jako vítěz

K a d a ň - Trhači se v rámci přípravného duelu střetli s HC Baník Sokolov. Na první gól se čekalo až do patnácté minuty, kterého se zhostili hostující hokejisté. Po zbytek zápasu tomu ovšem nebylo jinak. V prostřední dvacetiminutovce na své konto Sokolovští přidali další dvě přesné střely a své vítězství definitivně zpečetili v padesáté minutě. Ačkoliv Trhači měli hned několik příležitostí na snížení stavu, včetně nařízeného trestného střílení, Sokolov přesto zvítězil se čtyřbrankovým rozdílem.

 
0.kolo, čtvrtek 27.8.2020
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  0:4  (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Kverka (Vracovský), 22. Prymula (Vrána), 30. Vracovský (Kverka, Klejna), 50. Kverka (Kadlec, Vracovský). Rozhodčí: Grech, Petružálek – Armstark, Coubal. Vyloučení: 10:4, navíc Přindiš (SOK) 10 OT. Bez vužití. Průběh utkání: 0:4.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Kottek, Trefný, Havel, Seeman, Foltýn, Šuráň, Havlín – Chlouba, J. Svoboda, Koblížek – Chrpa, Morong, Müller – Kostourek, Rindoš, Dospěl – M. Svoboda, Veselý, Kubišta.
HC Baník Sokolov: Cichoň – Tureček, Klejna, Kadeřávek, Zeman, Přindiš, Klodner, Zavřel – Vracovský, Kverka, Kadlec – Kropáček, Vrána, Prymula – Rulík, Rohan, Šik.

Komentář k zápasu

I přes několik vyloučení, která doprovázela úvod utkání, se ani jednomu z týmů nepodařilo vsítit branku. V patnácté minutě ale veškeré čekání bylo ukončeno ze strany hostů. Nikým nepokrytý Jaroslav Kverka obdržel přihrávku a poslal sokolovský tým do vedení - 0:1. V poslední minutě úvodní dvacetiminutovky domácí vyvíjeli tlak, ale Oldřich Cichoň vedení Sokolova už pohlídal.

Krátce po odehrané první minutě prostředního dějství se opět mohl radovat Baník. Po chybě domácí při rozehrávce v obranném pásmu se puku zhostili právě hokejisté ze Sokolova. Patrik Prymula po přihrávce Jakuba Vrány střelou zápěstím překonal Miroslava Hanuljaka, a zvýšil tak náskok Západočechů na 0:2. Pár vteřin nato měli Kadaňští obrovskou příležitost na snížení rozdílu, a to když po nedovoleném zákroku na Milana Kostourka bylo nařízeno trestné střílení. Jeho bekhendový blafák však přes sokolovského gólmana neprošel.

Do obrovské příležitosti se také dostal Tomáš Koblížek, když jel úplně sám na Oldřicha Cichoně, který i tentokrát neselhal. Ve třicáté minutě už ovšem znovu zněla siréna kadaňským stadionem. Na stav utkání 0:3 navýšil Tomáš Vracovský. Následně se objevilo na obou stranách hned několik akcí, za zmínku stojí například nastřelená tyčka Patrikem Prymulou.

Do závěrečné třetiny vstupovali Kadaňští s načatou přesilovou hrou z předchozí části, ovšem ti se v podstatě nedostali ani ke střele, a tak stav zůstal beze změny. Poté, co Jaromír Kverka téměř překonal z bezprostřední blízkosti domácího Hanuljaka, rozjel se proti němu o pár vteřin znovu v rámci nařízeného trestného střílení. Tentokrát střelu sokolovského útočníka Miroslav Hanuljak vyrazil betonem, a zabránil tak zvýšení náskok hostujících hráčů. Čtvrté přesné střely se Sokolovští nakonec přeci jen dočkali, a to když v padesáté minutě Jaromír Kverka již podruhé v utkání dorážkou překonal domácího muže s maskou - 0:4. Trhači již ve zbytku utkání skóre duelu nezvrátili, ani nijak nepozměnili. HC Baník Sokolov si tak připsal vítězství ve svůj prospěch.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Je to pořád jedna a ta samá písnička, opět jsme měli spoustu vyloučených hráčů. Deset udělených trestů, to v podstatě máte, jako kdybychom celou třetinu hráli ve čtyřech. V takovém případě nemůžeme ani pomyslet na úspěch. Za stavu 0:2 jsme ještě měli tři nebo čtyři výborné příležitosti na zkorigování výsledku - šance jsme neproměnili a dostali jsme gól na 0:3. Myslím, že to rozhodlo. Kdybychom bývali dali kontaktní branku, tak se s tím ještě dalo něco dělat. Plus dva neproměněné samostatné nájezdy. Bez gólů se zvítězit nedá.“

Tomáš Hamara (HC Baník Sokolov): „S výkonem jsme spokojení, vsítili jsme čtyři branky. Myslím si, že jsme jich mohli přidat daleko více, ale trápí nás produktivita a musíme na tom ještě zapracovat. Byla to pro nás těžká dvě utkání, hráli jsme na tři pětky - máme nějaké zraněné hráče. Ale od kluků to byl parádní výkon a moc jim za něj děkuji.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM