Nové informace o dění v A-týmu

Sabina Nováková | 29.08.2020 | |

Nové informace o dění v A-týmu

K a d a ň - Po několika týdnech a přípravných utkání přišlo první zeštíhlení kádru. Na zkoušce neuspělo několik obránců a změna nastává také na pozici třetího gólmana. Do rozpisu přípravných zápasu kromě Crimmitschau přibyl také zápas s Klatovy a vedení se vyjádřilo také k marodce či zapojení Vladimíra Jeřábka.

 

Petr Klíma zhodnotil dosavadní odchody, které se v rámci A-týmu uskutečnily během přípravy na blížící se sezónu. Na ukončení působení se vedení Trhačů dohodlo například u Michala Smutného nebo Radka Procházky, který v Kadani působil již loňský ročník Chance ligy. „Od začátku přípravy tu s námi není Tadeáš Vícha, který tak v Kadani působit nebude. Po prvním týdnu na ledě jsme se rozloučili také s Radkem Mituchovičem a po zápase v Litoměřicích jsme kádr zúžili o obránce Michala Smutného a Radka Procházku. Změnu jsme udělali také na pozici brankáře. Tadeáše Dvořáka nahradí chomutovský junior Josef Němeček. Složitější situace je u Martina Šagáta. Hned po dvou dnech tréninku odjel domů kvůli zdravotním problémům v rodině a počítat s ním nemůžeme. Střídavě v Bílině a Chomutově by měl působit Jakub Jaroš. Do Hradce Králové se mimo jiné vrátil Petr Poppel,“ shrnul generální manažer SK Trhači Kadaň.

V posledním odehraném přípravném duelu druholigové Bíliny s Děčínem se na soupisce objevila jména jako Jiří Bucek nebo Miroslav Hradecký. Potvrzuje to tak spolupráci s tímto týmem, která navazuje na kooperaci z předchozí sezóny. „Spolupráce s Bílinou pokračovat bude. Už v přípravném utkání za ni nastoupil například Jiří Bucek nebo Miroslav Hradecký.

Nejen příchod dalšího trenéra a člena realizačního týmu, Vladimíra Jeřábka, je v očekávání. Blíže k obléknutí kadaňského dresu jsou také dva ruští útočníci, kteří se k A-týmu připojí o něco později vzhledem ke koronavirové situaci po celém světě. Jeden z nich je již na území České republiky, druhý ještě vyřizuje formality s ohledem na vízum. „Arslan Achmetianov už je v České republice a řešíme jeho nastěhování do Kadaně. Po příletu do Čech prošel testem na koronavirus, který měl negativní, proto se s námi od pondělí zapojí do tréninku. Artyom Sursov si v Rusku vyřizuje víza a předpokládáme jeho přílet během příštího týdne. Od pondělí se do trénování s Petrem Rosolem zapojí i Vladimír Jeřábek,“ sděluje Petr Klíma.

Na seznam duelů, které mají za úkol prověřit nově sestavený A-tým pro sezónu 2020/2021 přibyly další dvě střetnutí. Jedno z nich je náhradou za zrušené klání kvůli koronavirovým záležitostem, a tedy s Klatovy. V druhém zápase si diváci mohou vychutnat podívanou se zahraničním, tedy německým soupeřem Eispiraten Crimmitschau. „Ve čtvrtek 3. září sehrajeme přípravný duel s druholigovými Klatovy, se kterými jsme tak našli náhradní termín za původně zrušené utkání kvůli koronavirovým problémům. V sobotu 5. září jsme domluvili zápas se zahraničním soupeřem z Crimmitschau, který působí v DEL2.“

S A-týmem se také připravoval kadaňský rodák a odchovanec Michal Gut, který je momentálně útočníkem Everett Silvertips. Jedna z možností byla i ta, že by se zapojil do uktání a pomohl kadaňským Trhačům, nakonec ale bude vypomáhat sokolovskému Baníku. „Michal Gut s námi několik týdnů trénoval, nakonec ale bez jakéhokoliv oznámení nedorazil na trénink a hlásil se v Sokolově,“ vysvětlil.

Během přípravné fáze se Trhači potýkají i s některými drobnějšími komplikacemi a výpadky v rámci zranění hráčů. „Na marodce je aktuálně Jakub Chrpa, který měl nehodu na motorce a má pohmožděniny, ale nejedná se o nic vážného. V utkání v Ústí nad Labem se zranil Sebastián Šmida, u kterého bude léčba trvat přibližně měsíc. Odjel proto domů na Slovensko, kde se bude léčit, ale nadále s ním počítáme. Zdravotní problémy má také Zdeněk Zabloudil a Cedric Delmarche. První z dvojice by se však v brzké době k týmu měl připojit,“ uzavírá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM