Těžký soupeř z Jihlavy nedává nic zadarmo

Jakub Coufal | 08.11.2005 | |

Těžký soupeř z Jihlavy nedává nic zadarmo

Po dlouho a netrpělivě očekávané domácí výhře zajíždí Severočeši poměřit své síly do Jihlavy. Celek z Vysočiny nemá v poslední době rovněž příliš oslnivou formu, díky níž je až na 4. místě tabulky. Cíle Dukly jsou jistě o několik příček výše, stejně jako cíle Kadaně. Zkusit vydolovat nějaké body z jihlavského ledu se kadaňští hokejisté pokusí ve středu 9. listopadu od 17:30.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – HC Dukla Jihlava

Sezóna 2003/2004

Poslední vzájemné zápasy s Jihlavou odehráli Severočeši v sezóně 2003/2004. Tehdy jsme doma dokázali bodovat stavem 3:3, ale venku jsme už bod uhrát nedokázali a podlehli tak soupeři 4:2. Jihlava nakonec vyhrála celou ligu a úspěšně postoupila do extraligy na úkor Českých Budějovic. Většina zápasů s Jihlavou byla téměř vždy vyrovnaná a proto je vždy zajímavé sledovat, jak vzájemná měření sil dopadají. Výjimku určitě nebude tvořit ani letošní ročník.

Sezóna 2004/2005

Kýžený návrat do extraligy se Dukle skutečně podařil, naneštěstí pro ní, pouze na jediný rok. Cíl udržet se v nejvyšší soutěži nevyšel a Jihlava musela Českým Budějovicím přenechat extraligu. V nejvyšší soutěži se Dukle podařilo nasbírat 40 proher a pouhých 24 bodů.

Výkony Dukly v letošní lize

Již od vydařeného úvodu se Jihlava drží na předních příčkách tabulky. V posledních zápasech se našemu soupeři hra příliš nedařila. Výsledkem byla série 3 proher v řadě, z níž se o 2 postaraly kluby Ústeckého kraje. Na Vysočině se věří, že menší krize je již zažehnána, a že tým může opět pokračovat v honu na Lvy a Pantery. A právě Kadaň figuruje na aktuálním seznamu popravčí čety Jihlavy.

Letní posily a aktuální stav kádru

Po návratu z extraligy došlo logicky k větší obměně kádru. Z loňských opor spoléhá Jihlava i letos na brankáře Jaroslava Suchana. Z obranných řad zůstali obránci Rostislav Malena či Jan Šmarda, kterým sbírání kanadských bodů není cizí. Obranu pak dotváří například navrátilec z Písku a Třebíče Přemysl Duben. Z útočných hrozeb stojí za zmínku nový úlovek z Ústí v podobě Daniela Hodka. Za zmínku stojí i návrat útočníka Vladimíra Říhy z Mladé Boleslavi.

Na marodce se v současné době musí hlásit Jonáš Fiedler s natrženým břišním svalem a Marek Chvátal s nataženým vazem v koleni. Oba hráči jsou vyřazeni na neurčito.

Statistiky

Nejproduktivnějším útočníkem je Oldřich Bakus, kterému se podařilo nasbírat již 20 kanadských bodů. Zároveň je i nejlepším nahrávačem, neboť již 14 krát nabídl své spoluhráče ke skórování. O 3 body méně má na kontě Daniel Hodek, který si připsal 11 nahrávek. Absolutně nejlepším katem soupeřů je Ladislav Rytnauer, který vyslal již 9 smrtících vizitek. V popředí statistik vystupuje i brankář Jaroslav Suchan. Průměr pod 2 branky na zápas a úspěšnost kolem 93,5% je slušnou vizitkou kadaňským střelcům.

Poslední utkání Jihlavy

V posledním kole zajížděla Jihlava na těžko porazitelný led do Brna. Ve vyrovnaném utkání otevřeli skóre reprezentanti Komety. V 7. minutě byl po gólech Bartáka a Appela stav 2:0. Dukla se ani poté nenechala položit na lopatky a bojovným výkonem dokázala vyrovnat ještě do konce 1. třetiny. O návrat do zápasu se postarali Malena s Říhou. Chvilku po návratu z kabin vzal Jihlavě vítr z plachet brněnský Černý. V 21. minutě tak bylo rozhodnuto o celém klání, čímž si Brno prodloužilo svou sérii neporanitelnosti na 8 zápasů a zároveň se posunulo na 3. příčku v tabulce, právě před svého soupeře.

Sestavy z posledních utkání

HC Dukla Jihlava: Suchan - Šmarda, Malena, Staněk, Duben, Dobrovolný, Pospíšil, Rýgl, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Altrichter, Polák - Havel, Dušátko, Hrbatý

SK Kadaň: Hübl - Vobořil, Meňhart, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Staněk, Lašek, Tvrdek, Oliverius, Kajer, Žák, Hlusička, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Hubínek, Tauš, Riečičar

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM