První domácí zápas sezóny, přijede Dukla!

Sabina Nováková | 22.09.2020 | |

První domácí zápas sezóny, přijede Dukla!

K a d a ň / J i h l a v a – Na středeční den 23. září je naplánované v pořadí již 4. kolo Chance ligy. Pro Trhače se však jedná o teprve druhé utkání v této sezóně, navíc první na domácí půdě. Součástí jsou stále hygienická opatření, takže nezapomeňte roušky a u vstupu bude k dispozici dezinfekce rukou. Startujeme v 18 hodin.

 
SK TRHAČI KADAŇ vs HC DUKLA JIHLAVA
18. místo
0 bodů
POZICE3. místo
6 bodů
1:11SKÓRE9:7
V – VP – PP – P
0 – 0 – 0– 1
BILANCE V – VP – PP – P
2 – 0 – 0 – 1
0 % – 57,14 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ21,43 % – 85,71 %
24 tr. minutTRESTNÉ MINUTY40 tr. minut

HYGIENICKÁ OPATŘENÍ A ZMĚNY VE VCHÁZENÍ NA STADION

Mimo to, že máte stále možnost zakoupení permanentní vstupenky na právě započatou sezónu 2020/2021 za 900 KČ, nezapomeňte, že je stále nutné před vstupem na zimní stadion zakrytí dýchacích cest rouškou nebo popřípadě šátkem. U vstupu pro všechny návštěvníky bude dostupná dezinfekce a dále také na toaletách. Změna je také v rámci vstupů na utkání. Majitelé permanentních vstupenek a VIP návštěvníci budou od této sezóny mít vstup z druhé strany zimní haly, tedy směrem od sportovní haly. Dospělé, děti a studenty prosíme o klasický vstup přes uličku kolem kasy. Pro zachování zdraví starších občanů nad 65 let, kteří mají vstup na utkání zadarmo, prosíme, aby využili vedlejší vchod, kde se o vás postarají již naši pořadatelé. Po předložení občanského průkazu dostanou pásku na ruku, a vyhnou se tak čekání ve frontě. Zmíněnou pásku dokáže každý, který projde přes pořadatele, a tedy jak platící, tak majitelé vstupenek či VIP návštěvníci.

JIHLAVA ODEHRÁLA POUHÁ ČTYŘI UTKÁNÍ Z DEVÍTI PLÁNOVANÝCH

Jihlavští kvůli koronavirovým záležitostem neodehráli bohužel hned pět předem dohodnutých přípravných klání. Nejprve se vydali na led Třebíče, kde uspěli poměrem 5:3. Následující tři utkání na domácí půdě s Třebíčí, výjezd do Vsetína a nakonec i do Prostějova byla však zrušena. Po téměř měsíci se utkala Dukla s Porubou, ale padla s ní 2:4. Následovalo zrušení dalšího duelu s Třebíčí, po kterém si před domácími fanoušky poradili s druholigovým Havlíčkovým Brodem vysokým poměrem 11:3. Nakonec zvítězili i v extraligovém Litvínově 3:1. Poslední přípravné střetnutí se Znojmem skončilo opět zrušením.

JIHLAVŠTÍ ZATÍM S JEDNOU PORÁŽKOU

Dukla se vzhledem ke koronavirové situaci zapojila do soutěže včas a první kolo odehrála s Prostějovem. Domácí půdu využila ve svůj prospěch a s Jestřáby si poradila úspěšně stavem 3:2. Co je zajímavostí, že veškerých pět branek bylo k vidění v prostřední dvacetiminutovce. Jihlava narazila však při výjezdu do Benátek nad Jizerou. Středočeši si s hostujícími poradili tříbrankovým rozdílem 4:1. Po prvních dvou třetinách byl stav vyrovnaný 1:1, ovšem třetí třetiny se již Benátečtí zmocnili a poslali za záda jihlavského brankáře tři přesné střely. Zpět před domácím publikem ale družina Viktora Ujčíka navázala na první kolo a sestřelila Ústí nad Labem 5:1.

DUKLA SLAVILA, KADAŇ SCHYTALA VYSOKOU PORÁŽKU

Kadaňští vzhledem ke koronavirovým opatřením a nařízené karanténě odehráli svůj první duel až v rámci třetího kola Chance ligy. Na začátek ji čekal hned daleký výjezd za jedním z favoritů letošního ročníku, a tedy Porubou. Ta již po prvních dvaceti minutách vedla o dva góly. Když byl stav 3:0, porubského gólmana přemohl Filip Helt, který Kadani přišel vypomoci z extraligového Litvínova. Již však trhačský dres v předešlých sezónách oblékal. Po zbytek utkání již ale skórovala jen Poruba. Při závěrečném hvizdu byl výsledek pro domácí 11:1.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hanuljak (40. Běhula) – Trefný, Kottek, Seemann, Havel, Havlín, Březák, Běhula – Z. Zabloudil, Chlouba, Koblížek – Müller, Morong, M. Svoboda – Helt, Achmeťanov, Homer – J. Svoboda, Bucek, Kubišta.

Dukla je po třech kolech Chance ligy zatím stoprocentní pouze na vlastí půdě. Po výhře nad Jestřáby si poradila i s ústeckým Slovanem. První perioda nezaznamenala gólový úspěch ani na jedné ze stran. V následujícím dějství se už dvakrát radovali Vysočané. V závěrečné dvacetiminutovce si dokonce vydobyli pětibrankový náskok. Kosmetickou úpravu v poslední minutě šedesáti minut provedl už jen Vladislav Houška, což ovšem tříbodový úspěch domácích nijak nenarušilo.

    Poslední sestava HC Dukla Jihlava:

    Fučík – Krenželok, Černý, Kolář, Bukač, Bilčík, Marek, Eliáš – Čachotský, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Hrala, Lichanec, Havránek.

TRHAČI SI V SEZONĚ 2019/2020 NEVEDLI PROTI JIHLAVĚ VŮBEC ŠPATNĚ

Tři, to je počet, kolikrát Kadaň vyzrála nad jihlavskou Duklou z šesti možných pokusů. Poprvé se tito dva rivalové utkali hned v úvodním kole soutěže, to domácí Jihlava zvítězila 3:1. Napodruhé už si ale Trhači vedli lépe a hostující tým překonali těsně 2:1. Do třetice se opět radovala Dukla z vítězství o něco těsnějšího než v úvodu - 3:2. Odplata Kadaňských byla na řadě a taky na ni došlo, na domácím ledě uspěli 3:2 v samostatných nájezdech. Celkově pátý duel znamenal pro Severočechy výjezd na Vysočinu, cesta domů ale byla veselejší než při jiných výjezdech na jihlavský led, poněvadž se Trhačům podařilo ukořistit tři body za výsledek 2:0. Poslední vzájemné klání si už zase přivlastnili svěřenci Viktora Ujčíka a brali tři body za vítězství 4:2.

KADAŇ vs. JIHLAVA
Miroslav Hanuljak – 77,27 %
Richard Běhula – 71,43 %
BRANKÁŘIJan Brož – 86,05 %
Tomáš Fučík – 96,15 %
Filip Helt
1 (1+0)
PRODUKTIVITA Jiří Fronk
4 (3+1)
Filip Helt
1 gól
GÓLYJiří Fronk
3 góly
J. Březák a D. Homer
oba 1 asistence
ASISTENCETomáš Čachotský
3 asistence
Matěj Morong
8/16 – 50 %
VHAZOVÁNÍ Michal Poletín
32/57 – 56,14 %
T. Koblížek a F. Helt
oba 2 zbl. střely
ZBLOKOVANÉ STŘELYTomáš Jiránek
5 zbl. střel
Radek Havel
12 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMatěj Zadražil
12 tr. minut
Jakub Trefný
20:35 min/z
ČAS NA LEDĚTomáš Čachotský
20:03 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM